Jump to content

dimitris

Members
 • Content Count

  910
 • Joined

 • Last visited

About dimitris

 • Rank
  Senior IT Pro!
 • Birthday 03/26/1975

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Εξαιρετικό διαδραστικό presentation με τα απαραίτητα βήματα για datacenter switchover (& switchback) σενάριο σε Exchange 2010 Disaster Recovery! http://gallery.technet.microsoft.com/Exchange-2010-Datacenter-09a81fc6
 2. Μπορείς να το στείλεις και σε ένα Android ή ένα iPhone και να δεις αν έχεις την ίδια συμπεριφορά;
 3. Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά έχουν ταράξει τα νερά και μια συγκεκριμένη σκέψη πάει και έρχεται όλο και πιο συχνά στο μυαλό μας: "Ρε μήπως να ξεκινήσω κάτι δικό μου;". Πως όμως; Μπορώ μόνος; Πως θα πληρώνω το νοίκι; Ποιος θα με βοηθήσει; Μια ζωή μισθωτός, δεν έχω ιδέα πως δουλεύει μια εταιρεία! Να σας πω πως υλοποιούμε το MVC; Ευχαρίστως! Φτάνει όμως για να πουλήσω σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά; Ένας χρηματοδότης θέλει ποσοστά από την επιτυχία μου! Και δεν πάω στην τράπεζα για δάνειο να τα κρατήσω όλα εγώ; Θα με πάρουν όμως στα σοβαρά; Σε αυτή την ανοιχτή συζήτηση θα προσπαθήσου
 4. θα συμφωνήσω με το Νίκο. ΔΕΝ είναι δυνατό (ούτε αποδεκτό) ένα μηχάνημα να μη μπορεί να πάρει ΙΡ από το δίκτυο. Η λύση στατικής ΙΡ θα πρέπει να είναι μόνο προσωρινή γιατί καθιστά μη διαχειρίσιμο (στο κομμάτι αυτό) το PC. Με κάποιο low-level troubleshooting (Wireshark κλπ) μπορεί να στοχοποιηθεί ο ένοχος σχετικά εύκολα και να φτιαχτεί.
 5. Η Microsoft δεν πληρώνει την BSA - είναι μέλος της. Η BSA είναι ένας οργανισμός που απαρτίζεται από πολλές εταιρείες-μέλη και ελέγχει τη νόμιμη χρήση του λογισμικού των μελών της. Αν λοιπόν στις αρχές του χρόνου η BSA σας είχε ζητήσει τις άδειες, πρόκειται για διαφορετική ενέργεια από αυτή που κάνει τώρα η Microsoft. Αυτό, δυνητικά, θα μπορούσε να το κάνει και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του χώρου η οποία θέλει να ελέγξει τη νομιμότητα χρήσης του λογισμικού της. Οπότε δεν στα ζητάνε "πάλι".
 6. Βγήκε η "πρώτη έκδοση" του προγράμματος του φετεινού ITPro|Dev Connections 2012, το οποίο θα εμπλουτιστεί και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Δείτε το σε αυτό το link, και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε σύντομα - το Early Bird λήγει στις 15/10!
 7. Δεν είχες παρά να πάρεις ένα τηλέφωνο στην MS Hellas και να τον ζητήσεις Ισχύει πάντως, γιατί όπως έγραψε και ο apostolos έχει ξανασυζητηθεί. Το όνομα αντικαταστάθηκε από αστεράκια για προφανείς λόγους.
 8. http://www.engadget.com/2012/10/05/microsoft-buys-phonefactor/ Κάτι που έλειπε από τη Microsoft. Και, όπως περίπου διάβαζα στα σχόλια, άλλοι προσθέτουν μισή ίντσα στα τηλέφωνά τους ενώ η Microsoft αγοράζει, χωρίς φανφάρες, εταιρείες με σημαντική τεχνογνωσία και καινοτόμα προϊόντα.
 9. Λίγο αργά, αλλά κάλιο αργά... Μπορείς να δώσεις δικαιώματα για το νέο χρήστη πάνω στο παλιό mailbox και να το ανοίξει ο νέος χρήστης ως δευτερεύον mailbox.
 10. Πάω στοίχημα ότι πρόκειται για ναυτιλιακή εταιρεία. Το έχω ακούσει πολλές φορές και αποκλειστικά από ναυτιλιακές.
 11. Η καινούργια εφαρμογή My Server που θα βρείτε στο Marketplace για Windows Phone, δίνει τη δυνατότητα σε συσκευές με το λειτουργικό αυτό να ελέγχουν την κατάσταση του Windows Server 2012 Essentials, σαν ένα μικρό εργαλείο montioring. Για να το κατεβάσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό link εδώ.
 12. Ο Exchange στέλνει μέσω Send connectors, στους οποίους δηλώνεις ένα DNS server για να κάνει resolve και εκ των υστέρων να κάνει και τα SMTP connections (εναλλακτικά δηλώνεις ένα εξωτερικό relay appliance). Ως εκ τούτου, αν συνεχίσει να μπορεί να κάνει DNS & SMTP connections προς τα έξω, δεν θα έχει πρόβλημα - με λίγα λόγια, ο Exchange περιμένει να βρει μια γραμμή internet και τίποτα παραπάνω. Αν πέσει η μια γραμμή internet, αρκεί το appliance να σηκώσει τη δεύτερη και να παίζουν όλα ΟΚ. Δεν έχεις δώσει κάποια πληροφορία πως παίζει το appliance να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα εκεί, αλλά δε βλέ
 13. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι ζητάς, αλλά δεν βλέπω το λόγο να δηλώσεις κάτι στον Exchange για να λαμβάνει mail αν πέσει η μια ΙΡ. Με λίγα λόγια, ο Exchange θεωρητικά θα λαμβάνει εφόσον υπάρχει ΜΧ αρχείο. Για δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το στήσιμο.
 14. Και άλλος ένα σημαντικός αριθμός, οι πωλήσεις για το Q4/FY12: http://www.microsoft.com/investor/EarningsAndFinancials/Earnings/PressReleaseAndWebcast/FY12/Q4/default.aspx
 15. Αχ αυτοί οι developers... βάζουν χέρι εκεί που δεν πρέπει!
×
×
 • Create New...