Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25696

Transition pack και άλλες ιστορίες με δράκους. (Μέρος 1ο)


Akladakis

920 views

 Share

Αγαπητοί φίλοι πριν από μερικές ημέρες, τα έφερε έτσι η μοίρα, που έπρεπε να περάσω ένα transition pack.

Τι εννοείς Τάκη ότι αυτά έχει η ζωή, και να μην στεναχωριέμαι? Όχι, όχι δεν είναι ασθένεια το transition pack, ούτε εξέταση για καρδιά.. .

Ευτυχώς για μένα, πρόκειται για ένα πακέτο αναβάθμισης, του τόσο δημοφιλούς Windows SBS 2003 R2 που τον προβιβάζει σε Standart edition server απελευθερώνοντας τον από τους περιορισμούς του. Γιατί όμως να χρειαστεί κανείς να κάνει κάτι τέτοιο, και τι εντυπώσεις αποκόμισα από την εγκατάσταση αυτή που έγινε με την βοήθεια δύο πολλά υποσχόμενων μαθητευόμενων μάγων (κατηγορία ΙΚΠ) θα σας περιγράψω παρακάτω.

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή...

Ας υποθέσουμε ότι διαθέτεις μια μικρή εταιρία με κάτω από 75 χρήστες, για την ακρίβεια με πολύ κάτω, ας πούμε με 20, και αποφασίζεις να εισέλθεις στην κοινωνία της πληροφορίας. Ανήκεις λοιπόν στην ευγενή κατηγορία, που η Microsoft αποκαλεί small business, και που στην χώρα μας αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των εταιριών.  Είσαι λοιπόν και λίγο ψαγμένος ( έχεις γιο που ασχολείται με on-line gaming και chat) και απευθυνόμενος στους σωστούς συνεργάτες ,σου προτείνουν ότι η τέλεια λύση για σένα είναι ένα προϊόν που σε απίθανα χαμηλή τιμή τα συνδυάζει όλα ( κεντρική διαχείριση πόρων, mail server, σύστημα βάσης δεδομένων, προστασία και δυνατότητα παρουσίας στο Internet κλπ κλπ).

Εσύ εδώ που τα λέμε αδιαφορείς για τα υπόλοιπα προσόντα, αλλά η τιμή είναι απίστευτη, και αφού θα την πάρεις την επιχορήγηση, καταπίνεις την προσβολή ότι το προϊόν λέγετε SMALL business SERVER και τελικά το αγοράζεις το σύστημα.

Έρχεται λοιπόν ο συνεργάτης που κατά προτίμηση είναι Small Business Specialist (Ακούς Νίκο??? άντε να δω πότε δα δώσεις εκείνη την παλιό-εξέταση) και σου τοποθετεί το νέο σύστημα.

Ναι Τάκη, Small Business Specialist, εκείνος από την διαφήμιση της Microsoft με τον μαστρο-Θανάση...(Δεν σχολιάζω την δυσφήμηση που μου γίνεται εκεί)

  Στο θέμα μας τώρα, οι δουλείες σε ξαφνιάζουν ευχάριστα και τα επόμενα χρόνια οι χρήστες πλησιάζουν τους 75. Αυτό μαθαίνεις ότι είναι το όριο του Windows SBS 2003 Server.  Οπότε πρέπει να αναβαθμιστείς...

Οι λύσεις είναι 2 λεει ο συνεργάτης, που πλέον είναι επίσημος partner της Microsoft, (όχι απλά registered...)

1. Τα πετάμε όλα και παίρνουμε νέο υλικό και λογισμικό server αφού εδώ που τα λέμε τα 3 τελευταία χρόνια του έχεις βγάλει τα μάτια του παλιού server

ή

2. Αναβαθμίζεις τον παλιό server με το Transition Pack και τον απελευθερώνεις από τους περιορισμούς, ανοίγοντας τον δρόμο για κάθε πιθανή μελλοντική αναβάθμιση

Η δεύτερη λύση υπερτερεί σημαντικά της πρώτης στο οικονομικό θέμα, αφού οι άδειες που έχεις αγοράσει δεν πάνε στράφι αλλά αναβαθμίζονται και αυτές με το μισό κόστος από το να αγοράσεις από την αρχή άλλες.

Οπότε βουρ για transition.

Περισσότερα για τις δυσκολίες και της παγίδες της εγκατάστασης αυτής αλλά και για τον λαβύρινθο του licencing προσεχώς στο  Μέρος 2, υπομονή.

Σκηνές από το επόμενο επεισόδιο:

Τάσος: Θανάσηηηηη...τρέχα o Server αντί να γίνει Standart Edition έγινε XP......

Βαρνάβας: Δεν μας τα είχαν πει αυτά στο σεμινάριο...Μούφα MCT θα ήταν ο δάσκαλος

Super-MCSE: Μην ανησυχείτε θα το αναλάβω εγώ,  η δύναμη είναι μαζί μου, πίσω τέρας... αααααααα !!!!

Η εκδίκηση των ΣΙΘ..... Coming soon to a theater near you

 Share

1 Comment


Recommended Comments

O Νίκος αφού διάβασε το παραπάνω άρθρο,

πίσμωσε, έσφιξε τα χείλια, δεν βγηκε έξω 3 βράδια, έφαγε τα κουάκερ του και έδωσε τις εξετάσεις για Small Business Specialist τις οποίες και πέρασε με επιτυχία!!! Σάρωσε σας λέω...

 

Nαι κυρίες και κύριοι, η Logifer είναι Small Business Specialist (Αλλά απο τις XLARGE) και ο Νίκος MCP (κάλιο αργά παρά ποτέ, 6 μήνες τον παρακαλάμε).

Θα τα έγραφε μόνος του αλλα:

1. Δεν έχει κάνει register στο forum (απαράδεκτο)

2. Είναι εξαντλημένος απο την υπερπροσπάθεια

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...