Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    50013

Quick Access Toolbar


philippe

618 views

 Share

 

Μικρό αλλά θαυματουργό.

00

Όλοι πιστεύω ότι γνωρίζετε την περιοχή Γραμμή Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης (Quick Access Toolbar), στο πάνω αριστερό μέρος των προγραμμάτων του Office 2007 και 2010. Αυτήν την περιοχή μπορούμε να την αναδιοργανώσουμε και να βάλουμε κάποιες εντολές εκεί που χρησιμοποιούμε συχνά. Για να παράδειγμα όταν είμαστε στο Outlook και θέλουμε να πατήσουμε στο κουμπί Αποστολή και Λήψη όλων των Μηνυμάτων, πρέπει να μεταφερθούμε στο τμήμα της Κορδέλας που αναφέρεται ως Αποστολή/Λήψη ( Send / Receive) και να διαλέξουμε εκεί την κατάλληλη εντολή. Με την Γραμμή Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης όμως, έχουμε τη δυνατότητα να προσθαφαιρέσουμε όποια εντολή θέλουμε στη στιγμή.

Για να το κάνουμε αυτό έχουμε τις εξής δύο επιλογές:

Πρώτον: Να αναπτύξουμε το βελάκι στα δεξιά της περιοχής και να ενεργοποιήσουμε κάποιες ήδη υπάρχουσες εντολές, όπου αμέσως θα εμφανιστούν στη γραμμή εργαλείων. Μπορούμε εάν το επιθυμούμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις εντολές.

01

Δεύτερο: Να αναπτύξουμε το βελάκι πάλι στα δεξιά της περιοχής και να διαλέξουμε την εντολή Προσαρμογή της Γραμμής Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης (Customize Quick Access Toolbar) ή να διαλέξουμε την εντολή Περισσότερες Εντολές (More Commands) στο κάτω μέρος του μενού.

02

 

 

 

Διαλέγοντας είτε το έναν τρόπο είτε τον άλλον, εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο διαλόγου, όπου υπάρχουν μερικές ακόμα διαθέσιμες εντολές. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ότι έχει επιλεγεί η κατηγορία Γραμμή Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης και δίπλα τις διαθέσιμες εντολές.

03

Εάν θέλουμε περισσότερες εντολές απλώς ανοίγουμε το πτυσσόμενο μενού όπου εμφανίζονται οι εντολές από όλα τα μενού που έχουμε διαθέσιμα. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε ή αφαιρούμε αντίστοιχες εντολές από τη Γραμμή Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης πατώντας αντίστοιχα στα κουμπιά Προσθήκη ή Αφαίρεση. Όταν έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία πατάμε στο κουμπί ΟΚ, και ότι έχουμε επιλέξει εμφανίζεται στη γραμμή εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης.

03a

 

Μία ακόμα δυνατότητα της περιοχής αυτής είναι να εμφανίζεται η περιοχή αυτή κάτω από την κορδέλα και όχι στο πάνω αριστερό μέρος όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

04

Πολύ καλή εντολή της περιοχής αυτής για το Outlook είναι η εντολή Εύρεση Επαφής (Find a Contact), όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε μία διεύθυνση ή το όνομα μιας επαφής απλά και γρήγορα και αμέσως εμφανίζεται μπροστά σας.

05

Εάν έχετε παραπάνω από μία επαφή ή διεύθυνση με τα ίδια στοιχεία εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο διαλόγου όπου απλώς επιλέγετε την κατάλληλη επαφή και αμέσως εμφανίζεται η επαφή με όλες τις λεπτομέρειες στην οθόνη.

 

06

Technorati Tags: SystemPlus

 

Technorati Tags: Quick Access Toolbar
Technorati Tags: Microsoft Office
 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...