Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49974

Χαμένοι στη Μετάφραση…


philippe

627 views

 Share

Δεν πρόκειται για το έργο Lost in Translation που πρωταγωνιστούσε ο Bill Murray, αλλά για τις δυνατότητες μετάφρασης που μας παρέχει το Word 2010.

Το αναβαθμισμένο εργαλείο μετάφρασης του Office είναι το καταλληλότερο για να παίρνετε την ουσία ενός εγγράφου και για να ελέγχεται φράσεις σε ξένες γλώσσες. Μπορείτε να στείλετε ένα ολόκληρο έγγραφο για μετάφραση στον φυλλομετρητή σας, να μεταφράσετε μία περιοχή και να εμφανιστεί η μετάφραση στο research pane, ή να χρησιμοποιήσετε τον καινούργιο Mini-Translator για κείμενο που βρίσκεται μέσα στο έγγραφο. Τα εργαλεία βρίσκονται στο Tab Review (Αναθεώρηση) στο Word, Excel και PowerPoint. Στο Outlook βρίσκεται στο Tab Μηνύματος (Message). Μόνο όμως στο Word υπάρχουν και τα τρία εργαλεία.

  1. Μετάφραση Εγγράφου,
  2. Μετάφραση Επιλεγμένου Κειμένου,
  3. Mini Μεταφραστής.

pic01Παρακάτω θα περιγράψω πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις τρεις αυτές επιλογές. Θα πρέπει όμως να καθορίσουμε από ποιά σε ποιά γλώσσα θα μεταφραστεί το κείμενο (όπου εξηγώ στο τέλος) και θα πρέπει να επιλέξουμε το κείμενο που θέλουμε να μεταφραστεί. Το Office μπορεί να διαχειριστεί μία μεγάλη γκάμα από γλώσσες, περιλαμβάνοντας και γλώσσες που γράφονται από δεξιά στα αριστερά.

Πρώτη Επιλογή:

10

Επιλέγουμε το κείμενο που θέλουμε να μεταφραστεί και από το Tab Review (Αναθεώρησης), επιλέγουμε από ποια σε ποια γλώσσα θα μεταφραστεί και μετά διαλέγουμε Μετάφραση Γλώσσας, όπου εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα που μας ενημερώνει ότι το Word θα στείλει το έγγραφο για μετάφραση στο Διαδίκτυο και εάν επιθυμούμε να σταλεί ή όχι.

pic02

Έπειτα ανοίγει ο Explorer και το κείμενό μας εμφανίζεται μεταφρασμένο στο Wordlingo.

pic03

Δεύτερη Επιλογή:

11

Διαλέγουμε μία λέξη ή ένα μέρος κειμένου και διαλέγουμε Translate Selected Text (Μετάφραση Επιλεγμένου Κειμένου) και δεξιά ενεργοποιείται το παράθυρο εργασιών όπου εμφανίζεται η μετάφραση.

Όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την παρακάτω πρόταση, έχω διαλέξει την εντολή μετάφραση επιλεγμένης πρότασης και αμέσως στο παράθυρο εργασιών εμφανίζεται η μετάφραση.

pic04

Τρίτη Επιλογή:

13

Πολύ απλό και πολύ χρήσιμο εργαλείο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε την εντολή Mini translator και πηγαίνουμε με το ποντίκι μας πάνω από τη λέξη ή την πρόταση και αμέσως εμφανίζεται η μετάφραση, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

20

Όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, εάν διαλέξω Expand, αμέσως ενεργοποιείται το παράθυρο εργασιών με την μετάφραση του κειμένου εκεί.

Έχω επίσης τη δυνατότητα να αντιγράψω το μεταφρασμένο κείμενο απλώς πατώντας πάνω στο κουμπί της αντιγραφής και μετά να το επικολλήσω στο σημείο που θέλω.

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν επιθυμούμε να αλλάξουμε τις γλώσσες από και προς μετάφραση για τις επιλογές μετάφρασης του Εγγράφου και για τον Mini Translator, απλώς διαλέγουμε Translate (Μετάφραση) και διαλέγουμε Choose Translation Language (Επιλογές Μετάφρασης Γλώσσας) και κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

pic05

Technorati Tags: SystemPlus
Technorati Tags: Office 2010

 

 

 

 

Technorati Tags: Mini Translator
 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...