Jump to content

Σέν εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες όταν ένα μήνυμα στέλνεται απο OWA.


alfisti1977
 Share

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους.

Έχω ένα προβληματάκι σχετικό με owa και θα ήθελα την συμβουλή σας . Έχω στήσει δύο exchange 2007 σε δυο διαφορετικά domain. Domain1 exchange 2007, domain2 exchange 2007 SP1.Έχω ενεργοποιήσει το OWA και δουλέυει μια χαρά . όσπου χθές παρατήρησα το εξής φαινόμενο. Όταν ένας χρήστης του ενός domain (domain1.gr) στέλνει ένα mail σε έναν χρήστη του αλλου domain (domain2.gr) μέσω owa τα ελληνικά στον χρήστη που λαμβάνει τα mail (domain2) εμφανίζονται με foreign χαρακτήρες, τετραγωνάκια και τριγωνάκια.Σημειώνω οτι ο χρήστης 2 βλέπει το mail apo to outlook .Δεν λέω καλά τα συμβολάκια αλλα οχι όταν αυτα βγαίνουν αντι των ελληνικών. Ρε αδελφέ το παίρνεις και πατριωτικά [:)]    . Τώρα αν ο αλλος χρήστης στείλει mail μεσω OWA (domain2), ο αλλος χρήστης το λαμβάνει κανονικά (domain1) . Προσπάθησα να βρώ μια λύση αλλα μέχρι στιγμής τπτ. Έχω ελέγξει τα regional των client, τα enconding , τις γλώσσες που χρησιμοποιούν στον explorer, τα regional των exchange και τζίφος.  Αν κάποιος έχει να προτήνει κάτι ή ξέρει κάποια λύση θα το εκτιμούσα.

 

Γρηγόρης.

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε λίγο μέσα στο γραφικό περιβάλον του Exchange 2007 (Exchange Management Console) , στο

Organization Configuration > Hub Transport > Remote Domains

λεχει μέσα εδώ ένα λογικά Default *

Κάνε δεξί κλικ Ιδιότητες

Format of original message sent as ...

Δες λίγο τα Character Set Τα έχεις βάλει Greek ISO? Ισως αυτό σου λύσει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.

Το θέμα είναι ότι και οι δύο exchange έχουν την ίδια ρύθμιση πάνω σε αυτό και ο ένας στέλνει κανονικά. Ξαναλέω ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν στέλνεται mail απο το OWA.

Ευχαριστώ.

Γρηγόρης.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν.

Βρήκα μία λύση αλλά ακόμη δεν έχω βρεί γιατί συμβαίνει αυτό...Ενοώ η λύση, και αναλύω...

Στο web access στις επιλογές , υπάρχει μία ρύθμιση για την μορφή του μηνύματος. Εκεί έχει δύο επιλογες. 1. ΗΤML format και 2. απλό κείμενο. Όταν βάζω απλό κείμενο το mail μπορεί να το διαβάσει κανονικά ο παραλήπτης. Να σημειώσω ότι αν μπείς στο OWA με firefox δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Στέλνεις και το mail μπορεί να το διαβάσει κανονικά ο παραλήπτης χωρίς να ρυθμίσεις απλό ή html μορφής κείμενο στι επιλογές του OWA. Έρξα μια ματια στον IIS των mail server αλλα δεν βρήκα κατι που να φαίνεται οτι προκαλεί το πρόβλημα. 

Tί να πω? Για πείτε και εσείς!

Γρηγόρης.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...