Jump to content

Νέα μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft


Recommended Posts

Ανακοινώθηκε χτες στο συνέδριο "All Things Digital" που διοργανώνεται από τη Wall Street Journal, το Bing.com, η νέα, "έξυπνη" μηχανή αναζήτησης της Microsoft η οποία δεν γυρίζει ως αποτελέσματα στο χρήστη μια απλή σειρά από links, αλλά μια οργανωμένη διάταξη από αποτελέσματα που είναι σχετικά με την ερώτηση του χρήστη. Η Microsoft ονομάζει αυτή την τεχνολογία ως "decision engine" και όχι απλά "search engine". Τα αποτελέσματα είναι σχετικά με αυτό που έχει αναζητηθεί, ενώ κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την αναζήτηση. Στο bing θα υπάγονται και υπάρχουσες υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Virtual Earth, ενώ θα προστεθούν και άλλες, όπως το Cashback και το Travel. Η μηχανή θα βγεί "στον αέρα" την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της Microsoft εδώ: http://d7.allthingsd.com/20090528/microsoft-bing-the-full-press-release/?mod=ATD_search.

Link to comment
Share on other sites

Για όσους βγαίνει μια σελίδα με πολύ λίγες επιλογές σε σχέση με αυτά που βλέπετε στα blogs, το πρόβλημά σας είναι ότι είναι προεπιλεγμένη η Ελλάδα (δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζουν ότι ζούμε στην Ελλάδα - αυτή η χώρα έχει χαθεί εδώ και χρόνια...) και για εδώ είναι ακόμη σε beta. Κάντε ένα κλικ πάνω στην χώρα πάνω δεξιά και αλλάξτε σε ΗΠΑ (Αγγλικά μάλλον και όχι Ισπανικά - είδατε και εκεί χάνετε η χώρα σιγά σιγά...) για να έχετε το full experience.

Παίξτε με τα previews των videos (υπάρχουν εκπλήξεις), τα αεροπορικά εισιτήρια (μπορείς να διαλέξεις ακόμη και από ποιά αεροδρόμια δεν θέλεις να πετάξεις) και το shopping (επιλογή βιβλίων με εκδότη, τιμή κλπ.). Εντυπωσιακότατο! Και είμαστε στην αρχή. Ένα blog αναφέρει ότι πριν την επίσημη έναρξη είχε ήδη 6% μερίδιο. Για να πω την αλήθεια είναι ωραίο να ξεκινάς τη μέρα σου με μια απίστευτη φωτογραφία κάθε φορά. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...