Jump to content

Imagine Cup – Ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός στον κόσμο!


Akladakis
 Share

Recommended Posts

Το Imagine Cup είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός της Microsoft με 4 κατηγορίες: Ανάπτυξη Λογισμικού, Προγραμματισμό Βιντεοπαιχνιδιών, Διαχείριση Συστημάτων και Δικτύων και Δημιουργία Ψηφιακού Βίντεο. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να βελτιώσουν τον κόσμο μέσω τεχνολογικών λύσεων. Φέτος είναι η έβδομη χρονιά του διαγωνισμού, ο οποίος τρέχει σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως, με 200.000 συμμετοχές.

Το φετινό θέμα είναι: «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία μας βοηθάει να λύσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα». Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προσδιορίσει τα προβλήματα αυτά σαν τους «Στόχους της Χιλιετίας». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους στόχους της χιλιετίας, μπορείς να βρεις εδώ.

Η χώρα μας έχει πετύχει στο παρελθόν σημαντικές διακρίσεις στο διαγωνισμό, με ομάδες να κατακτούν ακόμα και τη δεύτερη θέση στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι φέτος θα διεξαχθούν στην Πολωνία. Στην Ελλάδα δεχόμαστε περίπου 1000 εγγραφές ετησίως σε όλες τις κατηγορίες, με 8-10 ομάδες να συμμετέχουν στην κατηγορία του software design. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι 4

·         Software Design – Σχεδίαση/κατασκευή λογισμικού

·         Digital MediaΔημιουργία Animation/video

·         Game Design – προγραμματισμός παιχνιδιού για PC και XBOX 360

·         IT ChallengeΑνάπτυξη IT συστημάτων

 

Ειδικότερα, η κατηγορία IT Challenge, δίνει έμφαση στην τέχνη και την επιστήμη της ανάπτυξης, υλοποίησης και συντήρησης συστημάτων και δικτύων τα οποία είναι αποτελεσματικά, λειτουργικά, σταθερά και ασφαλή. Οι συμμετέχοντες φοιτητές πρέπει να επιδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους επάνω στα συστήματα δικτύων, σε servers και σε βάσεις δεδομένων. Θα πρέπει επίσης να έχουν ικανότητες στην αναλυτική σκέψη, ώστε να πάρουν σωστές αποφάσεις σε απαιτητικές καταστάσεις για ΙΤ συστήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

σε λιγότερο από μιάμιση ώρα ξεκινάει το πρώτο quiz της πρώτης φάσης του IT Challenge! Μπορείτε πολύ εύκολα να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, απαντώντας 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε μία ώρα. Με 15 στις 30 σωστές περνάτε στον επόμενο γύρο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το blog post μου εδώ: http://www.studentguru.gr/blogs/dt008/archive/2009/11/16/imagine-cup-it-challenge.aspx

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...