Jump to content

Παρουσίαση του Windows Server 2008 R2 Foundation


Akladakis
 Share

Recommended Posts


  
 


 
Η Microsoft και η HP έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του Windows Server 2008 R2 Foundation, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς (Λεωφόρος Κηφισίας 221, Μαρούσι).

Η εκδήλωση οργανώνεται ειδικά για τους διανομείς και μεταπωλητές της HP
 
 και σκοπό έχει να τους ενημερώσει για την επιχειρηματική ευκαιρία που παρουσιάζει το νέο προϊόν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, καθώς και τη νέα λειτουργικότητα και αυξημένη απόδοση που προσφέρει συνολικά η νέα έκδοση Windows Server 2008 R2.

O Windows Server 2008 R2 Foundation, που
έγινε πρόσφατα διαθέσιμος
 και στην Ελλάδα
, απευθύνεται σε εταιρείες που έχουν μέχρι 15 υπολογιστές,

ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τμήμα της ελληνικής αγοράς. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι προσφέρει την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την ευκολία διαχείρισης της πλατφόρμας του Windows Server σε τιμή προσιτή για όλες αυτές τις επιχειρήσεις.
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009


Microsoft Ελλάς
Λεωφόρος Κηφισίας 221, Μαρούσι>>Register    

 
 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση δεν έχει κόστος, οι θέσεις όμως είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Προσθέστε την εκδήλωση στο  
 ημερολόγιο σας
 

 

  Agenda
 14:30 - 15:00


 Εγγραφές & καφές


 15:00 - 15:10


 Καλωσόρισμα
 Νίκος Αθανασιάς, Category Manager, Industry Standard Servers, HP


 15:10 - 15:40


 Η νέα πρόταση της Microsoft για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις:
 
Windows Server 2008 R2 Foundation
 Νικόλας Μολφέτας, Server Business Group Lead, Microsoft


 15:40 - 16:00


 The "Magic" Recipe for Server Sales
 Νίκος Παναγιωτίδης, Business Development Manager, Intel


 16:00 - 16:30


 Tools to manage Proliant Servers
 Νίκος Μελισσουργός, Industry Servers Specialist ESSN, HP


 16:30 - 17:00


 Νέα χαρακτηριστικά των εκδόσεων Windows Server 2008 R2
 Νικόλας Μολφέτας, Server Business Group Lead, Microsoft


 17:00 - 17:30


 Κλήρωση δώρων Cocktail

 

 
                     
 
 

 

 

 
 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

η Microsoft και η H/P είχαν την χαρά να κάνουν την παρουσίαση, αλλά αρκετοί δεν είχαν την διάθεση / χρόνο να την παρακολουθήσουν. Ας δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του Windows Server Foundation R2.

LICENSING:Το προιόν ΔΕΝ πωλείτε σε DSP ή Open License Agreement ή Retail. Αφορά OEM Partners της Microsoft ΜΟΝΟ, (π.χ. H/P, DELL, IBM κτλ) και μπορούμε να το προμηθευτούμε ή προεγκατεστημένο στον server ή ως Reseller Option Kit (ROK) . Η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή , αναφέρθηκε ένα κόστος γύρω στα 200 - 200κάτι euro  !!!

LIMITATIONS: Και όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν περιορισμοί. Με την αγορά του συμπεριλαμβάνονται και 15 άδειες χρησης (CAL's) και εκεί ταβανιάζει. ΔΕΝ υποστηρίζει περισσότερους απο 15 χρήστες. Υποστηρίζει ΜΕΧΡΙ 30 smb connections. Υποστηρίζει μέχρι 50 terminal services connections, αλλά πρέπει να αγοραστούν τα terminal services cal's. Υποστηρίζει μέχρι 50 routing and remote access connections RRAS . Στα connections παραπάνω παραμένει ο περιορισμός 15 χρήστες. Δεν υποστηρίζει Hyper-v ούτε μπορεί να είναι quest os σε virtual σύστημα. Δεν υποστηρίζει server core εγκατάσταση. Υποστηρίζει μέχρι έναν 64bit επεξεργαστή και μέχρι 8GB Ram.

SUPPORTED FEATURES: Αλλά κάνει πολλά άλλα πράγματα που σε μια Ελληνική μικρή επιχείρηση φτάνουν και περισσεύουν. Μπορεί να είναι domain controller, dns, dhcp, file services, print services, IIS Server, fax server. Αρα με ένα μικρό κόστος έχεις έναν server που καλύπτει ενα μεγάλο φάσμα αναγκών για active directory, file sharing and remote working.

Σε περίπτωση που η εταιρεία μεγαλώσει, έχεις την δυνατότητα αναβάθμισης , in-place upgrade supported !!! σε standard edition, αλλά θα πρέπει να αγοράσεις και τα 15cals που σου έδινε ο foundation

Και για προλάβω πονηρές ερωτήσεις. Δεν μπορείς να έχεις ενα active directory σε non foundation DC, και να βάλεις και σε 10 υποκαταστήματα 10 foundation servers και να γλιτώσεις λεφτά. Μπορεί να συνδεθεί σε υπάρχων actice directory αλλά ο DC πρέπει να είναι και αυτός foundation. Είπαμε 15 users MAX

Ελπίζω να έδωσα μια (καλή) ιδέα για το προιόν 

 

Link to comment
Share on other sites

Με λιγα λογια ιδανικη λυση για την ελλαδα που το 90% των επιχειρησεων  εως 10 PC

ερωτηση, για mail παιζει ο mail server των 2008? γιατι σε αυτη τη τιμη δεν βλεπω να χωραει exchange.

 

NK

Link to comment
Share on other sites

Νίκο, αν εννοείς το smtp service ναι υπαρχει και ο IIS είναι full function. Στην τιμή και βέβαια δεν έχει echange. Βέβαια έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις exchange και να τον στήσεις.Οπως επίσης και SQL μορείς να στήσεις.  Απλά πρέπει να σιγουρευτείς οτι ο περιορισμός 8GB ram & 1CPU σε καλύπτει.

Αλλιώς παίζει και ο γνωστός SBS που δίνει και echange και στην έκδοση premium και SQL χωρίς ανάλογους περιορισμούς.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...