Jump to content

Όλα τα services του MS Exchange 2010 είναι disabled!


Recommended Posts

Θα συμφωνήσω με όλους και θα προτείνω να προχωρήσεις στην εγκατάσταση με τον Default(Enterprise)  Domain Administrator και όχι με έναν άλλο Domain Administrator.

Είδα στο Install log το Warning Message (Δεν σου έβγαλε Warning κατά την εγκατάσταση ? ) που αναφέρει τα παρακάτω και σχετίζετε άμεσα με το πρόβλημα σου

Property©: WARNING_MESSAGE_CONTINUE = To ignore this warning and proceed with the installation, click Continue.
Property©: WARNING_MESSAGE_DOTNET = has determined that a successful installation of this package may require installation of a missing .NET Framework hotfix. Some Microsoft Exchange services may not restart after the installation has completed. For more information about how to resolve this problem, visit:
Property©: WARNING_LINK_DOTNET = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=158004
Property©: WARNING_MESSAGE_CRLBIT = has determined that Certificate Revocation List (CRL) checking is enabled on this computer. CRL checking can significantly slow the installation of this package. For more information about how to resolve this problem, visit:
Property©: WARNING_LINK_CRLBIT = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=158006
Property©: msgErrorExchangeAdmin = The user who's currently logged on doesn't have sufficient permissions to install this package. You need at least Exchange Server Administrator permissions on the current computer to complete this task.
Property©: RunCommandTimeout = 300000
Property©: NGEN_EXE = v2.0.50727\ngen.exe
Property©: NGEN_ACTION_INSTALL = install

Aρα

1. To πρόβλημα οφείλετε στο ότι δεν έχεις Credentials Exchange Server Administrator

ή

2. Δεν υπάρχει κάποιο hotfix σε .Net ή κοίτα σε Event Log αν έχει exception code errors για .Net framework 2.0 ή κάποιο άλλο

Οπως αναφέρει και το Install log θα κοίταζα το άρθρο http://support.microsoft.com/kb/944752 και θα έκανα update ή reinstall το .net framework

To περίεργο είναι ότι έχεις Exchange 2010.

3. Δεν έχεις απεγκαταστησει κάποιο Interim Update.

Property©: msgINTERIMUPDATEDETECTED = Unable to install because a previous Interim Update for Exchange Server 2010 has been installed. Please use Add/Remove Programs to uninstall the Interim Update before running this setup again.

Πηγαινε στο Program and Feautures και δες αν υπάρχει κάποιο Interim Update for Exchange Server 2010 KBxxxxx και απεγκατέστησε το.

 http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff637981.aspx

και επίσης αν έχεις Forefront Security for Exchange πρέπει να προχωρήσεις σε disabled των Forefront dependecies με  fscutility /disable πριν την εγκατάσταση

http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/how-to-apply-exchange-service-packs-and-rollups-to-a-computer-that-is-running-fse.aspx

http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2011/04/06/announcing-the-re-release-of-exchange-2010-service-pack-1-update-rollup-3-v2.aspx

Link to post
Share on other sites

 

Καλημέρα Γιώργο, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Στα Event Logs (Application) έχεις το ακόλουθο error?

 

Event

Type: Error

 

Event Source: MsiInstaller

 

Event Category: None

 

Event ID: 1024

 

Σου είναι εύκολο

να μας κάνεις attach και

το Exchange Setup Log?

 

Δοκίμασα να δω και το Exchange Setuplog, αλλά η τελευταία ενημέρωση αρχείου μέσα στο κατάλογο, γενικότερα, ήταν από την ημέρα εγκατάστασης του Exchange - πέρυσι! Δεν νομίζω ότι έχει κάτι χρήσιμο εκεί...

George J.

 

Link to post
Share on other sites
δεν κάνεις και εγκατάσταση το SP1 του R2  ? για να περάσει τα σωστά αρχεία για conhost.exe κλπ

Αυτό είναι η αλήθεια ότι η πρότασή σου, μου έδωσε ένα έναυσμα να κάνω hide το RU 3v3 του Exchange, που δεν αφήνει να μπουν άλλα updates στον server, και να αφήσω την ροή να συνεχιστεί κανονικά. Επειδή είδα και κάμποσα errors μέσα στο Event Log για το conhost που δεν μπορούσε να εκτελεστεί, ουσιαστικά όλη την Παρασκευή την έφαγα με το περάσω το SP1 του λειτουργικού και όλα τα updates που υπάρχουν για το .NET Framework v3.5, και v4.0.

Ένας σημαντικός παράγοντας της αποτυχίας και της ζημιάς που έχει προκείψει είναι ότι το δίκτυο/domain που τρέχει ο Exchange, δεν έχει επαφή με το Internet. Σε συνδιασμό με την απουσία policy να απαγορεύει τον έλεγχο για τα certificate online, με οδήγησε να πάρω τα "μέτρα μου": Έφτιαξα με εγγραφή στο dns για το crl.microsoft.com και έφτιαξα ένα καινούργιο site με τα ίδια host headers => έτσι ουσιαστικά όλη την κίνηση για τον εν λόγω σκοπό, κατευθήνεται ουσιαστικά προς το δικό μου web site. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι το site δεν πήρε requests μόνο από το DC που προσπαθούσα να εγκαταστήσω το RU του Exchange αλλά και από άλλα μηχανήματα. Έτσι έχω βάλει 5 certificates μέσα στο τοπικό server, και έχω αντιμετοπίσει αυτό το πρόβλημα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα παρόμοιες ανάγκες έχουν και άλλα Service Packs, πχ Visual Studio, που όμως δεν αναφέρεται πουθενά...

Την Παρασκευή φεύγοντας άφησα το RU 4v2 να τρέχει - είχε ήδη ξεκινήσει καμιά ώρα πριν φύγω, και από ότι έβλεπα από το log αρχείο, ένα-ένα τα αρχεία που πριν έγραφε ότι δεν έχουν το σωστό format, έφτιαχνε τα native images τους.

Ελπίζω να είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα την Δευτέρα το πρωί...

George J.

Link to post
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με όλους και θα προτείνω να προχωρήσεις στην εγκατάσταση με τον Default(Enterprise)  Domain Administrator και όχι με έναν άλλο Domain Administrator.

Δυστηχώς ο Ent Admin την έχει "κάνει διακοπές", και δεν δίνει το password. Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω είναι να έχω στο λογαριασμό μου τα ίδια groups που έχει ο Ent Admin, που είναι και ο χρήστης που έκανε την εγκατάσταση του Exchange... Εκτός αν ζω εφιάλτη Windows NT4, δεν λέγεσαι administrator, δεν είσαι administrator...

Είδα στο Install log το Warning Message (Δεν σου έβγαλε Warning κατά την εγκατάσταση ? ) που αναφέρει τα παρακάτω και σχετίζετε άμεσα με το πρόβλημα σου

Property©: WARNING_MESSAGE_CONTINUE = To ignore this warning and proceed with the installation, click Continue.

Property©: WARNING_MESSAGE_DOTNET = has determined that a successful installation of this package may require installation of a missing .NET Framework hotfix. Some Microsoft Exchange services may not restart after the installation has completed. For more information about how to resolve this problem, visit:

Property©: WARNING_LINK_DOTNET = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=158004

Property©: WARNING_MESSAGE_CRLBIT = has determined that Certificate Revocation List (CRL) checking is enabled on this computer. CRL checking can significantly slow the installation of this package. For more information about how to resolve this problem, visit:

Property©: WARNING_LINK_CRLBIT = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=158006

Property©: msgErrorExchangeAdmin = The user who's currently logged on doesn't have sufficient permissions to install this package. You need at least Exchange Server Administrator permissions on the current computer to complete this task.

Property©: RunCommandTimeout = 300000

Property©: NGEN_EXE = v2.0.50727\ngen.exe

Property©: NGEN_ACTION_INSTALL = install

Δυστηχώς, όπως έχεις επισημάνει και εσύ παρακάτω, τα παραπάνω url παραπέμπουν σε προβλήματα του Exchange 2007 - αφού έχω Windows Server 2008 R2, έχω από default .ΝΕΤ Framework v3.5 SP1, και αυτό δεν δέχεται ούτε αλλαγή ούτε επισκευή! Άρα τα προβλήματα για SPs του .NET Framework v2.0 και v3.0 δεν υφίστανται.

 

Aρα

1. To πρόβλημα οφείλετε στο ότι δεν έχεις Credentials Exchange Server Administrator

ή

2. Δεν υπάρχει κάποιο hotfix σε .Net ή κοίτα σε Event Log αν έχει exception code errors για .Net framework 2.0 ή κάποιο άλλο

Οπως αναφέρει και το Install log θα κοίταζα το άρθρο http://support.microsoft.com/kb/944752 και θα έκανα update ή reinstall το .net framework

To περίεργο είναι ότι έχεις Exchange 2010.

3. Δεν έχεις απεγκαταστησει κάποιο Interim Update.

Property©: msgINTERIMUPDATEDETECTED = Unable to install because a previous Interim Update for Exchange Server 2010 has been installed. Please use Add/Remove Programs to uninstall the Interim Update before running this setup again.

Πηγαινε στο Program and Feautures και δες αν υπάρχει κάποιο Interim Update for Exchange Server 2010 KBxxxxx και απεγκατέστησε το.

 http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff637981.aspx

και επίσης αν έχεις Forefront Security for Exchange πρέπει να προχωρήσεις σε disabled των Forefront dependecies με  fscutility /disable πριν την εγκατάσταση

http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/how-to-apply-exchange-service-packs-and-rollups-to-a-computer-that-is-running-fse.aspx

http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2011/04/06/announcing-the-re-release-of-exchange-2010-service-pack-1-update-rollup-3-v2.aspx

Κάπου το είπα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ότι το μόνο Update που φαίνεται εγκατεστημένο στο μηχάνημα είναι το Exchange 2010 SP1 RU 1, αλλά η άποψη του registry, δεν ταυτίζεται (WIndows Exchange 2010 SP1)...

Και υπόψη σε όλους το RU 3v3, ήταν το μόνο που αρνήθηκε να εγκατασταθεί, γιατί δεν υπήρχε connectivity με το Internet...

George J.

 

Link to post
Share on other sites

Γιώργο τα συμπεράσματα μου προκύπτουν απο τον install log που έδωσες  και τα errors που έχει .

Αρα το error handling του Exchange 2010 SP1 RU V3-3 είναι λάθος που δεν νομίζω .

Εφόσον έκανες Update το .Net το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί .Και ο λόγος που πιστεύω ότι είναι .Νet είναι γιατί είχες πρόβλημα και σε IIS .

Διαβάζω το error log που έδωσες και ανάλογα προκύπτουν και τα συμπεράσματα που έβγαλά.

Το error log αναφέρει ότι δεν έχεις credentials για την εγκατάσταση και θέλει κάποιο patch για .net.

Αν o User σου έχει τα ανάλογα credentials γιατί τότε βγάζει error ? Αρα κάτι συμβαίνει ...

Για αυτό πρότεινα τον Default Domain Administrator.

Για το πρόβλημα που αναφέρει για .Net δεν πρέπει να κοιτάξεις στο άρθρο αν λέει Exchange 2007 αλλά στα patches που αναφέρει για .Net.

Υπάρχουν prerequisites hotfixes για ASP.NET 2.0 σε Exchange 2010 SP1  που σχετίζονται με Windows 2008 R2.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb691354.aspx

http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/09/01/3410888.aspx

Αν έχεις εγκαταστήσεις Windows 2008 R2 SP1 είναι μέσα.

Διαφωνώ στο να πειράξεις registry. Το πρόβλημα είναι ποιο απλό.

Και με την εγκατάσταση .Net hotfixes που έκανες μαζί με την εγκατάσταση Exchange 2010 SP1 θα έχει επιλυθεί.

 

Link to post
Share on other sites

Επειδή γυρνάμε συνεχώς γύρω-γύρω..

 

 

Απο το log φαίνονται τα εξής θέματα:

 

1) Προφανώς είχε ή εξακολουθεί να έχει θέμα το .net όπως είπαμε απο την αρχή. Πιθανή Λύση : Sp1 στα 2008 R2 ( που θα έπρεπε να έχει μπει ήδη αν και κατανοώ ότι οι ανάγκες κάθε επιχείρησης είναι διαφορετικές αν και πάντα υπάρχει χρόνος... ) μαζί με full update ( πλην Exchange ).

2) Επίσης απο το Log φαίνεται ότι κάτι παίζει με τα credentials εξού και η ερώτηση αν ο χρήστης έχει δικαιώματα Exchange Server Administrator.

3) Επειδή το να αποκτησει ο server Internet μπορεί να μην είναι εφικτό ένα force update απο τον WSUS θα λυσει τα όποια προβλήματα.

4) Επίσης απο το log φαίνεται και powershell προβλημα το οποίο ενδεχομένως να λυθεί με την εφαρμογη των updates - sp1.

5) H αναφορα του registry είναι για λόγους ελέγχου σε περίπτωση που κάτι δεν έκανε σωστά Update.

 

Επίσης αν κατάλαβα καλά έχεις μόνο RU1 και πήγες να βάλεις RU3. Το RU2 είναι εγκατεστημένο??

 

 

Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ...

Οπως είχα αναφέρει και εγώ προηγουμένως http://autoexec.gr/forums/permalink/35087/35148/ShowThread.aspx#35148

υπάρχει πιθανώς πρόβλημα με
assemblies σε  C:\Windows\assembly (δεν βρίσκει ή δεν μπορεί να προσπελάσει κάποια assemblies στον folder αυτό)
και με το C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727  (Version 2.0.50727.4927)
(Eχει δηλαδή .Net V2.0 SP2 )

Eπίσης δεν έχει Windows 2008R2 SP1 το οποίο όπως ανάφερα θα κάνει Upgrade κάποια libraries του .Net

Property(S): ServicePackLevelMinor = 0
Property(S): ServicePackLevel = 0

Και επίσης κάτι που με προβλημάτησε είναι ότι στο Install log καταγράφετε ο User gc03259 να έχει Administrative Privileges
Property(S): LogonUser = gc03259
Property(S): MsiTrueAdminUser = 1
Property(S): AdminUser = 1

Αρα γιατί βγάζει Exception ? για Admin Credentials ?

Eπειδή αυτός ο User δεν είναι ο Default Administrator αλλα ένας άλλος Administrator και επειδή το UAC επεμβαίνει πάντα σε τετοιες περιπτώσεις(Βγαζει αυτά τα Pop up) σε δευτερο ή σε Domain Admin προτείνω να κλείσεις το UAC  http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc709691(WS.10).aspx


Αρα τι προτείνω
1.Κλεινεις το UAC και Reboot
2.Εγκατάσταση RU V3-3 ( Πιθανόν να είναι επιτυχής)
3.Aν όχι Eγκατασταση Windows 2008 R2 SP1 το οποίο θα κάνει fixed κάποια bugs σε .Net V2.0

4.Εγκατάσταση RU V3-3

 

Link to post
Share on other sites

" Δυστηχώς ο Ent Admin την έχει "κάνει διακοπές", και δεν δίνει το

password. Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω είναι να έχω στο λογαριασμό

μου τα ίδια groups που έχει ο Ent Admin"

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο admin μπαίνει remote απο τις διακοπες του. Τωρα.. αν έχει κάνει  άλλου είδους διακοπες... παντα μπορεις να γινεις χαλιφης στην θεση του χαλιφη και χωρις να εισαι ο ιζνογκουντ.

 

 

Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα,

Η περιπέτεια συνεχίζεται: Μετά την εγκατάσταση του Windows 2008 R2 SP1 και όλων των hothixes, έγινε προσπάθεια για επανεγκατάσταση του Exchange SP1 RU 4v2, αλλά με τον λογαριασμό του Ent. Administrator. Δεν είχα κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα, από την προηγούμενη βδομάδα, αλλά τα λάθη στο event log είναι λιγότερα όπως και το install.log. Το install.log συνημμένο στο μήνυμα, τα λάθη του event log, αποκάτω:

  • Beginning a Windows Installer transaction: C:\Windows\Installer\1490ff.msi. Client Process Id: 7492.
  • Starting session 0 - ‎2011‎-‎08‎-‎01T06:19:24.441119400Z.
  • Ending a Windows Installer transaction: C:\Windows\Installer\1490ff.msi. Client Process Id: 7492.
  • Ending session 0 started ‎2011‎-‎08‎-‎01T06:19:24.441119400Z.
  • Product: Microsoft Exchange Server - Update 'Update Rollup 4-v2 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 (KB2579150) 14.1.323.6' could not be installed. Error code 1603. Additional information is available in the log file C:\Users\Administrator\Desktop\install.4.log.
  • Windows Installer installed an update. Product Name: Microsoft Exchange Server. Product Version: 14.1.218.15. Product Language: 1033. Manufacturer: Microsoft Corporation. Update Name: Update Rollup 4-v2 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 (KB2579150) 14.1.323.6. Installation success or error status: 1603.
  • Product: Microsoft Exchange Server -- Configuration failed.
  • Windows Installer reconfigured the product. Product Name: Microsoft Exchange Server. Product Version: 14.1.218.15. Product Language: 1033. Manufacturer: Microsoft Corporation. Reconfiguration success or error status: 1603.

George J.

Link to post
Share on other sites

 

Καλημέρα Γιώργο και καλό

μήνα,

 

Σύμφωνα με τα logs συνεχίζεις να λαμβάνεις Error code 1603.

Τα βήματα που έχεις κάνει μέχρι τώρα

(διόρθωσε με εάν έχω ξεχάσει κάτι):<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1.      

Έλεγχο για Watermarks και Editions μέσα στην Registry

 

2.      

Eγκατάσταση του Windows 2008 R2 SP1 και όλων των hotfixes

 

3.      

Έλεγχο των policies:

 

PS C:\Windows\system32> Get-ExecutionPolicy -list

 

Scope ExecutionPolicy

 

----- ---------------

 

MachinePolicy Undefined

 

UserPolicy Undefined

 

Process Undefined

 

CurrentUser Undefined

 

LocalMachine Undefined

 

4.      

Τα βήματα από το KB 981474

 

5.      

Προσπάθεια εγκατάστασης του UR σαν Enterprise Admin

 

6.      

Εγκατάσταση Update

Rollup - από command line as administrator

 

7.      

Εγκατάσταση Update

Rollup από elevated command prompt


 

Προσπάθησες επανεγκατάσταση

το .NET Framework ξανά?

 

 

 

Link to post
Share on other sites

 

Καλημέρα Γιώργο και καλό

μήνα,

 

Σύμφωνα με τα logs συνεχίζεις να λαμβάνεις Error code 1603.

Τα βήματα που έχεις κάνει μέχρι τώρα

(διόρθωσε με εάν έχω ξεχάσει κάτι):<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1.      

Έλεγχο για Watermarks και Editions μέσα στην Registry

 

2.      

Eγκατάσταση του Windows 2008 R2 SP1 και όλων των hotfixes

 

3.      

Έλεγχο των policies:

 

PS C:\Windows\system32> Get-ExecutionPolicy -list

 

Scope ExecutionPolicy

 

----- ---------------

 

MachinePolicy Undefined

 

UserPolicy Undefined

 

Process Undefined

 

CurrentUser Undefined

 

LocalMachine Undefined

 

4.      

Τα βήματα από το KB 981474

 

5.      

Προσπάθεια εγκατάστασης του UR σαν Enterprise Admin

 

6.      

Εγκατάσταση Update

Rollup - από command line as administrator

 

7.      

Εγκατάσταση Update

Rollup από elevated command prompt


 

Προσπάθησες επανεγκατάσταση

το .NET Framework ξανά?

 

 

 

1. Check ok

2. Check ok

3. Powershell LocalMachine: Undefined => Powershell disabled!!!! Σίγουρα;;;; Να το σβήσω;

4. Check ok

5,6,7 Η εγκατάσταση συνεχίζει να αποτυχαίνει...

Υπενθυμίζω, ότι στον Windows Server 2008 R2, δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ (επανεγκατάσταση ή repair) για .NET Framework, v2.0, v3.0 και v3.5 SP1 γιατί είναι μέρος του λειτουργικού και θεωρήται ότι καλύπτονται από το system protection. Όλα τα security fixes έχουν μπει...

George J.

 

Link to post
Share on other sites

Scope                      ExecutionPolicy
----------                  --------------------
MachinePolicy           Undefined
UserPolicy                Undefined
Process                    Undefined
CurrentUser              Undefined
LocalMachine            RemoteSigned


 

Link to post
Share on other sites

Ιωάννα, αυτό που βλέπω, είναι ότι τα services του Exchange είναι down - και δεν μπορεί να δει τι έκδοση είναι και τι πρέπει να κάνει. Πιστεύεις θα έπρεπε να δοκιμάσω ένα repair - αν γίνεται - του Exchange 2010 SP1;

George J.

Link to post
Share on other sites

 

Είναι production και ένα repair έχει το ρίσκο του.

 

Εάν προσπαθήσεις να κάνεις start το Microsoft Exchange Active Directory Topology Service (αρχικά μπορείς

και εάν όχι τι error έχεις)?


<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Link to post
Share on other sites

 

Είναι production και ένα repair έχει το ρίσκο του.

 

Εάν προσπαθήσεις να κάνεις start το Microsoft Exchange Active Directory Topology Service (αρχικά μπορείς

και εάν όχι τι error έχεις)?

Όταν το ξεκινάω μέσα από τα Services παίρνω:

  • Windows could not start the Microsoft Exchange Active Directory Topology service on Local Computer.

    Error 216: 0xd8

Στο Event Log έχω:

  • Application
    • The program or feature "\??\C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Bin\MSExchangeADTopologyService.exe" cannot start or run due to incompatibity with 64-bit versions of Windows. Please contact the software vendor to ask if a 64-bit Windows compatible version is available.
  • System
    • The Microsoft Exchange Active Directory Topology service failed to start due to the following error:
    • This version of Microsoft Exchange Active Directory Topology is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need a x86 (32-bit) or x64 (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher.

George J.

 

Link to post
Share on other sites

Καλο Μήνα

θελω να πιστεύω οτι κατάλαβες πόσο λάθος ηταν αυτο που έκανες ε ? :)

πηγαινε στο Active Directory - Built in - Adminsitrators και βεβαιώσου οτι ο χρήστης που κάνεις το Setup είναι Member εκει :) (η σε καποιο απο τα group Που ειναι εκει)

 

 

Link to post
Share on other sites

 

Μήπως τα .NET Framework, v2.0, v3.0 και v3.5 SP1 που είναι εγκατεστημένα είναι x86?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ξέρεις ότι αυτό και να θέλω να το κάνω στον Windows Server 2008 R2, δεν θα μου κάνει το χατήρι - το σίγουρο είναι ότι τα assemblies του Exchange δεν έχουν γίνει native x64 images - πιθανολογώ ότι είτε στην εγκατάση του SP1 είτε του RU1, έγιναν αντιγραφή μέσα στους folfers του Exchange, και μετά τίποτα, λόγω της μη συνδεσιμότητας με το Internet. Και έτσι τα βλέπει 32bit...

Αν μου πεις ότι υπάρχει καλικάντζαρος αυτή την στιγμή και αυτός το έκανε, θα το πιστεύψω... [:)]

Το repair του Exchange SP1, λες να κάνει κάτι;

George J.

Link to post
Share on other sites

 

Προχώρησε σε

απεγκατάσταση του UR1 για Exchange 2010 SP1 για να έρθει ο Server σε επίπεδο Exchange 2010 SP1 RTM και έπειτα «εφόσον διαθέτεις backup» προχώρησε σε repair του

Exchange. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Link to post
Share on other sites

 

Προχώρησε σε

απεγκατάσταση του UR1 για Exchange 2010 SP1 για να έρθει ο Server σε επίπεδο Exchange 2010 SP1 RTM και έπειτα «εφόσον διαθέτεις backup» προχώρησε σε repair του

Exchange. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Δυστηχώς, ενώ ξεκινάει η επεγκατάσταση του UR 1, ξαφνικά τερματίζει χωρίς κάποιο μήνυμα. Φαντάζομαι αν βρω το αποθηκευμένο .msu και το τρέξω από command line, θα δώσει κάτι, αλλά δεν νομίζω ότι έχω την υπομονή πλέον να το κάνω...

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να προσπαθώ να "σώσω" τον Exchange - έτσι και αλλιώς το πρόβλημα υπάρχει καιρό, δεν έγινε τώρα, και όλο αυτό τον καιρό δεν έχουν e-mail. Είναι σήμερα η τρίτη κατά σειρά μέρα που χαλάω για να επαναφέρω τον Exchange. Και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει backup των mailboxes.

Αυτό που με ενδιαφέρει πλέον είναι αν μπορώ να κάνω uninstall τον Exchange - με διαδικασίες "express", μιας και δεν νομίζω ότι το uninstall του θα παίξει αφού κανένα από τα services του δεν ξεκινάει. Το θέμα, είναι επάνω στην "εγχείριση" να μην πεθάνει και ο AD DC και μαζί του ολόκληρο το domain, και να μπορέσω να τον εγκαταστήσω στην συνέχεια.

Έχω πιθανότητες να το πετύχω αυτό με "βίαιο" uninstall του Exchange; Υπάρχει κάποιος οδηγός;

George J.

 

Link to post
Share on other sites

 

Προχώρησε σε νέα

εγκατάσταση Exchange 2010 SP1 (σε Hyper-v ή όπως αλλιώς προτιμάς) όχι πάλι πάνω στον DC και μετέφερε τα πάντα στο

νέο Exchange 2010 από τον

παλιό.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

ü 

Modify or

Remove Exchange 2010

 

ü 

How

to manually remove Exchange 2007/2010 from a server and AD

 

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...