Jump to content

H Google πλήρωσε πρόστιμο 500 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία χαρτογραφήσεων στη Γαλλία


giotis
 Share

Recommended Posts

Γαλλικό δικαστήριο δικαίωσε μια εταιρεία χαρτογραφήσεων , συγκεκριμένα την Bottin Cartographes , σε μια διαμάχη που είχε με την Google για την παροχή δωρεάν χαρτών. Το δικαστήριο πείσθηκε απο την εταιρεία πως η παροχή συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό προς την εταιρεία.

Η εταιρεία μέσω του δικηγόρου της ισχυρίστηκε πως δέχτηκε μεγάλο πλήγμα απο την πολιτική της Google και πως αυτή η πολιτική θα άλλαζε μόλις η δεύτερη αποκτούσε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.Ο ίδιος ισχυρήστηκε επίσης πως αυτή είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται η Google για την παροχή χαρτών.

Από την πλευρά της εταιρείας κάνουν λόγο για έφεση καθώς είναι βέβαιοι πως η αγορά χρειάζεαι μια δωρεάν παροχή τέτοιων υπηρεσιών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε και η τελευταία) που βρίσκεται η Google σε γαλλικό δικαστήριο. Η μηχανή αναζητήσεων 1plusV βρίσκεται σε διαμάχη για την παροχή υπηρεσιών αναζήτησης στη Γαλλία και πέρυσι πλήρωσε πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ στην γαλλική εταιρεία προστασίας προσωπικών δεδομένων για τον τρόπο αποθήκευσης των στοιχείων των χρηστών.

Πηγή άρθρου:

The Register
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...