Jump to content

Νέος Arm Server από την Boston


giotis
 Share

Recommended Posts

Η βρετανική εταιρεία κατασκευαστής υπολογιστών Boston ανακοίνωσε τον Viridis,ένα νέο Server που χρησιμοποιεί Arm επεξεργαστές. To μοντέλο αυτό χρησιμοποιεί τον 1.4GHz ECX-1000 της Calxeda ,4 GB Ram ανά κάρτα ,4 Sata συνδέσεις καθώς και 2 κάρτες 10 Gigabit.

calxeda_energycard_server.jpg Σε κάθε Server η εταιρεία τοποθετεί 12 τέτοιες κάρτες . Το κουτί που φιλοξενεί τους 48 επεξεργαστές είναι της Supermicro και είναι μόλις 2U. Υποστηρίζει 24 δίσκους 2,5''. Σύμφωνα με τη Boston το μειονέκτημα των λιγότερων σκληρών δίσκων ανά κάρτα μπορεί να διορθωθεί εύκολα με μια αλλαγή στο κουτί αν και θα χρησιμοποιεί 4U.

bostonviridisfront.jpg

H σχεδίαση όμως δεν είναι το παν με τους Arm επεξεργαστές. Κύριο όπλο τους είναι η κατανάλωση. Με όλες τις κάρτες (48 επεξεργαστές) ,24 δίσκους και 192 GB Ram το σύστημα καταναλώνει μόλις 300Watt. Το κόστος μιας τέτοιας κατασκευής ανέρχεται στις 50 χιλιάδες δολάρια ,λίγο παραπάνω από χίλια ανά κάρτα δηλαδή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υποστήριξη Network Switching των καρτών αφαιρώντας ένα μεγάλο κόστος από τη διασύνδεση των Servers σε μια τυπική εγκατάσταση datacenter.

bostonviridisrear.jpg

 

Προς το παρών η εταιρεία δοκιμάζει τους Servers με λειτουργικό της Canonical's και της  Red Hat,το Ubuntu 12.10  και το Fedora 17 με 20 πελάτες να δοκιμάζουν ήδη την κατασκευή της.

 

Πηγή άρθρου TheRegister.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...