Jump to content

nextp

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

  1. Καλησπερα και απο μενα Εαν ειμαι MCP και δεν ειμαι σε καποια εταιρεια δεν μπορω να ελθω?
  2. Αγαπητε skok - να μου επιτρέψεις να εχω την αποψη μου σαν τεχνικος πανω απο 15 χρονια - τα περισσοτερα απο αυτα σε περιβαλλον windows. Αν και είμαι και εγω της αποψης οτι πρέπει να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα - η πειρα μου εχει δειξει οτι ειναι προτιμοτερο να κανω format παρα να φαω χρονο για αποσφαλματωση. Δεν ξέρω εαν είσαι στην παροχή υπηρεσίας ή στις συμβουλετυικές υπηρεσίες (χωρίς να θέλω να σε προσβάλω) αλλά ίσως εγώ σε αντίθεση με εσένα δεν έχω την πολυτέλεια να αποσφαλματώνω - ανεξερτήτως υπαιτιότητας.Ακόμη ακόμη μπορεί να μην έχω και τόσες γνώσεις όπως εσύ και κάποιοι άλλοι εδω. Εαν όντος ήταν παραγωγικός server φυσικά και θα έκανα format διότι πολύ απλά δεν θα έπρεπε να χάσω αλλο χρόνο πέρα απο αυτόν που εγώ θεωρώ απαραίτητο για την δουλειά μου και φυσικά την δουλειά του πελάτη μου. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα έφαγα 4 ώρες με τις διαδικάσίες που ανέφερα και δεν δώθηκε αποτέλεσμα. Και βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας. Τα windows δεν είναι και ότι καλύτερο.Το ξέρουμε όλοι μας. Υπάρχουν φορές που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι.Απλά χρειάζεται να δώσουμε μια όσον το δυνατόν πιο γρήγορη και άμεση λύση. Αυτή θεώρησα ότι ήταν μια απο αυτές τις σπάνιες φορές. Και πάλι ευχαριστώ όλους.
  3. Απο την αρχή του υπόθεσης πίστευα οτι ήταν πρόβλημα των windows(registry related / service related...or something) Αγαπητε skok αυτο που φοβόμουν ήταν οτι κατι όντος συνέβαινε με to stack των windows διοτι το μηχανημα επαιζε κανονικά προς τα έξω αλλα δεν άκουγε πρός τα μέσα - τίποτε απολύτως.Ουτε Ping ούτε sql management studio - ουτε καν shared resources. Το αστειο ήταν οτι με netstat (πέραν της αρχικής μου παρατήρησης) φαινόταν να ακούει τοπικά κανονικά - εκανε resolve τον εαυτο του και επαιζαν τα πάντα. Εστίασα την προσοχή μου σε δυσλειτουργία του firewall και των accompanying services με αυτο. Εκανα reset το stack - το Ipv4/ipv6 - εσβησα την καρτα και την ξαναδημιουργησα αλλα τίποτε. Παρεπιπτόντος τον οδηγό που μου προτείνεις τον ακολούθησα στην αρχή της πορειας προς την λύση του προβλήματος. Σε ευχαριστώ. Επιπρόσθετα το sfc /scannow δεν διεπίστωσε κανένα πρόβλημα -ούτε και οι wizards για resolution προβλήματος δυκτίου. Μετά αποφάσισα να κάνω ένα system rollback 15 ημέρες πισω μπάς και το σώσω. Εκεί διεπίστωσα οτι απλά δεν το έκανε. Τελικά το ξαναέστησα και όλα λειτουργούν κανονικά. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να βρώ μια ικονοποιητική εξήγηση για το πως ενα μηχανημα με antivirus - 25 ημερών και αποδεδειγμενης προσεκτικής λειτουργίας απο τους χρήστες του έγινε τόσο χάλια.Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το απόφθεγμα του terminator(s..... happens)[] Και παλι να ευχαριστησω ολους που δωσατε απο τον χρονο και τις γνωσεις σας. Μέχρι το επόμενο πρόβλημα......
  4. Ευχαριστω και παλι ολους. Μεσα στο management studio εχω enabled το αccept incoming connections και επισης σε ολα τα ip settings που αναφερουν ports υπαρχει η 1433-active και enabled. Το θεμα ειναι οτι θελω να παιξω μια απομακρυσμενη application - βεβαια να πω την αληθεια και εγω ειμαι υπερ του pat translation η ακομη και του internal service port change σε συνδυασμο με pat/nat αλλα δεν θα ηθελα να ζωρισω τον developer με custom connection strings.(Λαθος τακτικη ασφαλειας.... πολυ σωστη η παρατηρηση..) Αν και νομιζω οτι το προβλημα ειναι στο tcp stack των windows - θα δω και αυτο με την επανενεργοποιηση του firewall Γιώργο. Σημερα θα αντιμετωπισω το ζητημα και θα ενημερωσω. Και παλι ευχαριστω.
  5. Καταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ξερω οτι default o express παιζει σε named instance.Κατα την εγκαταστση ομως εγω ζητησα να ειναι σε default. Με το netstat ακουει στην 0.0.0.0:1433 /127.0.0.1:1433 στην ipv6 αλλα οχι στην ipv4 192.168.1.14:1433 ενω ειναι ενεργη στο configuration. Μηπως υπαρχει κατι στην registry που θα μπορουσα να δω?
  6. Καλησπερα Εχω στημενο εναν SQL Server 2008 R2 express with advanced services. Εχω κανει ολες τις απαριατητες ρυθμισεις για να τον βλεπω remotely απο το Internet (sql browser / network protocols / firewall shutdown / port forwarding) και παρολα αυτα δεν τον βλεπω με management studio. Ειναι σε default instance αρα ακουει 1433 και αυτο που δεν παει καλα ειναι οτι ενω στο configuration tool εχω σε ολες τις Ip - enable και πορτα την 1433 με netstat -ano δεν φαινεται να ακουει στην ipv4 του μηχανηματος - ενω ειναι και αυτη enabled. Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να δω?
×
×
  • Create New...