Jump to content

MichalisCorsa

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by MichalisCorsa

  1. Πρέπει να έχω κάπου μια 8086 καταχωνιασμένη με 1mb ram μάλιστα. Το επόμενο σ/κ θα κάνω μια επιδρομή στην αποθήκη και θα σου πώ. Τον Hyundai 286 που έχω πάντως δεν το δίνω, και είναι κομπλέ με 80mb IBM δίσκο, DOS 6.22 και ΑΤ&Τ Framework III
  2. Αν το CSV αρχείο είναι όπως στην εικόνα το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι τα quotes στο πεδίο του distinguished name (DN). Θα έπρεπε να είναι όπως παρακάτω: objectclass,DN,givenname,sn,mail contact,"CN=Bob Dylan,OU=Mail Contacts,DC=Contoso,DC=local",Bob,Dylan,[email protected] Αλλιώς βλέπει το κάθε κόμμα σαν καινούργιο πεδίο. Το CSVDE το τρέχεις επάνω στον domain controller; Στο output που έχεις βάλει δεν βλέπω να έχεις ορίσει server που θα συνδεθει για να κάνει το import.
  3. Απο windows workstation με τα εργαλεία RSAT (link) . Το link που έβαλα είναι για windows 10 client, δεν ξέρω αν τα αντιστοιχα tools απο windows 8.1 μπορούν να συνδεθούν σε 2016 server, αλλα φαντάζομαι πως για DNS και IIS δεν θα έχει πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω και εγώ μια απο τις επόμενες μέρες γιατι μου κίνησε την περιέργια. Για το Azure RMST δεν μπορώ να βοηθήσω.
  4. Πιστευω πως μπορείς να το κάνεις με το Version πολύ πιο εύκολα, με select οτι μικρότερο του 10. πχ. Root\CimV2; Select * from Win32_OperatingSystem where Version < 10
  5. Τελικά όντως κατι είχα κρατήσει . Προχειροδουλειά βέβαια, αλλα βιαζόμουν να βρω ξεχασμένα ή μη καταγεγραμμένα sceduled tasks σε "αρκετούς" servers. Ελπίζω να βοηθήσει. Άλλαξε τα dn path για το δικό σου AD περιβάλλον, και τρέξε το με domain admin χρήστη (ή χρήστη που να έχει admin διακαιώματα στα pc των χρηστων).
  6. Παλιότερα το ειχα κανει με script μεσω cmd και schtasks. Πρεπει να το έχω κρατήσει, να το ψαξώ και θα σου πω αργότερα.
  7. Θερμοκρασίες της CPU έχεις κοιτάξει?
  8. Βλέπωντας το screenshot που έβαλες πιστέυω οτι η καρτέλα SQL αναφέρεται για απευθείας σύνδεση σε κάποιο *.mdb αρχείο απο MS Access ή MS SQL Server, ή και για σύνδεση μέσω ODBC data source (επιλογές "Initial Catalog" και Username/Password ). To βλέπω σαν απίθανο να υποστηρίζει firebird βάση καθώς δεν είναι συμβατές με MS SQL . Ίσως είσαι τυχερός και μπορέσει να παίξει μεσω odbc data source και τον παρακάτω odbc driver. http://sourceforge.net/projects/firebird/files/firebird-ODBC-driver/2.0.3-Release/Firebird_ODBC_2.0.3.154_Win32.exe/download Δοκίμασε σε ένα τεστ περιβάλλον με ένα αντίγραφο της βάσης που θέλεις.
  9. Εκείνο ήτανε Pentium D 940 με 130w και βάλε σε κατανάλωση (~150 εγραφε το οργανάκι στην πρίζα), κατι έπρεπε να του κάνω για να μην καίει ωστε να το αφήνω 24/7 ανοιχτό
  10. Πέτρο εχω την εντύπωση οτι πρέπει να έχεις πέσει στην παρακάτω περίπτωση, οπου δεν εγκαθίσταται το .NET Framework 3.5 . Δες το link για απο το ΚΒ: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3002547 Το έχω συναντήσει αρκετές φορές σε 2012 και 2012R2 να μου ζητάει το source αλλα να μην δέχεται καμμία επιλογή.
  11. Σε τι μηχανημα είναι; Laptop, dekstop ; Στο παλιό μου desktop το είχα πετύχει οπου είχα επαναφέρει τις default τιμές για το CPU thermal throttling. (είχα κανει και αλχημείες στο voltage για underclock για μειωμένη κατανάλωση ). Ρίξε μια ματιά στα power states στο bios, και κλασσικά για εργοστασιακή ψύκτρα γεμάτη σκόνες και χνούδια.
  12. Αχ αυτό το IPv6.... πόσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί κατα καιρούς σε Win 2008/2012 επειδή κάποιος "ξεροκέφαλος" είχε αποφασίσει να το βγάλει με το σκεπτικό "αφου χρησιμοποιώ IPv4 δεν το χρειάζομαι". Technet link Σωστή κίνηση Πέτρο
  13. Παναγιώτη για το username μου όποτε μπορέσεις αλλαξέ το σε "Michalis Soropidis". Γιώργo εσύ είσαι ιδιάζουσα περιπτωση.... η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά χρόνια τώρα
  14. Καλησπέρα, σε όλους. Προσπάθησα να αλλαξω το display name και εγώ, αλλα δεν μου εφανίζει ούτε εμένα το tab για την αλλάγη του. Υπάρχει κάποιο url που να με πηγαινει κατευθείαν σε αυτό το tabί;
  15. Κανονικά θα έπρεπε να μπορούσες τουλάχιστον απο το hyperterminal. Τσέκαρε 2-3 διαφορετικά καλώδια σειριακά γιατί πρόσφατα την πάτησα και εγώ με έναν 876, απο τα 4 καλώδια που είχα (τό ένα μάλιστα σφραγισμένο) έπαιζε μόνο το ένα απο αυτά....άγνωστο το γιατί. Επίσης δες τις ρυθμίσεις για την σειριακή, just in case, είναι baud:9600 , data:8bit, parity:none, stop:1 και flow control:none . Για το web interface θα πρέπει να ενεργοποιήσεις απο το cli, τουλάχιστον αυτό θυμάμαι στα παλιότερα. Μολις καταφέρεις να μπείς στο cli θα ξεκίνησει ενας command line wizard για να ολοκληρώσεις το βασικό setup (ip, subnet mask, gateway, passwords κτλπ.). Αφού το ολοκληρώσεις όπως θα είσαι στο command prompt θα δώσεις της παρακάτω εντολές: 1) enable -> θα σου ζητήσει password οπότε και βάζεις το αντιστοιχο που έβαλες κατα το setup 2) configure terminal (η και conf term το IOS του cisco καταλαβαίνει και ημιτελοίς εντολές) 3) ip http server 4) end 5) write (για να το σώσεις στο configuration) Ελπίζω να βοήθησα.
  16. Για την Standard έκδοση όταν λέμε "all features included" εννοούμε και clustering μαζι; Γιατί μεχρι τώρα γνωρίζαμε οτι ναι μεν χρειαζεται η enterprise έκδοση αλλα έχει ένα φυσιολογικό κόστος. Αν τώρα το χαρακτηριστικό αυτό πρόκειτε να το έχει μόνο η datacenter με σχεδον 5 χιλιάρικα τότε μου φαίνεται θα έχουμε πρόβλημα.
  17. ωΕγώ το έχω εδω και μερικές μέρες. Πολύ καλό, και ήδη έτυχε να μου σώσει χρόνο....
  18. Φυσικά έχει πλάκα το ποιά μέρα διάλεξαν για να το βγάλουν live. 1η Απριλίου!!! υγ. περιττό να πω οτι έχει ήδη σαν application στο desktop μου....
  19. Δυστηχός έμπλεξες, είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα πριν μερικές μέρες οπου έπρεπε να περάσω δύο vlan απο ένα stack με 4 cisco 3750 σε ενα 3Com Superstack3 4200 και μου έβγαλε την ψυχη μέχρι να παίξει. Δεν έχω τις σημειώσεις που είχα βρεί εδω που είμαι, μολις μπορέσω το βράδυ θα βρω και θα τις κάνω post. Απ'οτι θυμάμαι έτσι πρόχειρα πρέπει την θύρα που θα είναι το uplink(στο WG στην περιπτωσή σου) να την ορίσεις και στα 2 vlan, και να το ορίσεις σαν untagged στις θύρες οπου θές τα αντίσοιχα vlan.
  20. Το ανέκδοτο με το πιτσιρίκη που περιγράφη την δουλειά του πατέρα του στο σχολείο, πιστευω οτι μας ταιριάζει απόλυτα. "Δασκ.: Τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου Γιωργάκη; Γιωρ.: Είναι πιανίστας σε μπ*****λο!!!"
  21. Υπάρχει και το Citrix Xenconver που μπορεί να κάνει την δουλειά αυτή και υποστηρίζει VHD format αρχεία.
  22. Ένα μεγάλο μπράβο και απο εμένα σε όσους κουράστηκαν για να διοργανόσουν το event. Πραγματικά ήταν άψογο, έστω και αν δεν ολοκληρώθηκαν κάποια πράγματα*. * πιστεύω λογικό αν λάβουμε υπόψη τη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην αίθουσα αυτή τη μέρα πριν ξεκινήσει η εκδήλωση
  23. Δυστηχώς Γιώργο και να καταφέρεις να τα μαζέψεις χωρίς να τα λύσεις αν κάποια στιγμή χρειαστεί επέμβαση στα καλώδια θα ξαναγίνει χάλια. Παθών και μαθών (η κάπως έτσι αν το σκότωσα ) . Καλύτερα ενα δυωράκι ένα Σάββατο η Κυριακή για να μαζευτεί παρά να παιδευεσαι συνέχεια. Πάντως δεν είναι και πολύ μπλέξιμο αν μπορέσετε και τα λύσετε για να ξαναμπούν τακτοποιημένα.
  24. To γενικό πρόβλημα που είχα απο παντού ξεπεράστηκε και απ'οτι φαίνεται πρέπει να ήταν το θέμα με τις οπτικές. Το άλλο κομμάτι σε δύο εταιρείες αφορά τον ΟΤΕ και την ποιοτητα τον γραμμών τους τελικά, απλώς έτυχε και πέσανε όλα μαζί και το εχασα λίγο το παιχνίδι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ps. Γιώργo θα τα πούμε αύριο απο κοντά στο IT Pro.
  25. Καλημέρα ή μάλλον καλησπέρα μιας και είναι σχεδον 2... τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω παρατηρήσει προβλήματα με καθυστερήσεις με site εκτός ελλάδος, σε βαθμό που να μην μπορώ να κατεβάσω εδω και τρείς μέρες απο microsoft σχεδόν τίποτα (ειδικά κάποιο redistributable framework 2, 3, 3.5 κανένα απο αυτά), δοκιμάζοντας απο 3 διαφορετικούς πάροχους και απο καμια 10αριά διαφορετικά pc απο άσχετα αναμεταξύ τους δίκτυα. Έχει παρατηρήσει κανείς τίποτα ή μόνο σε εμένα συμβαίνει, γιατί κοντεύω να τρελαθώ???
×
×
  • Create New...