Jump to content

Billytsik

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Billytsik last won the day on November 13 2015

Billytsik had the most liked content!

Billytsik's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

2

Reputation

  1. Καλησπέρα, Έχουμε το παρακάτω υποθετικό σενάριο: Μια εταιρία έχει 10 servers που βρίσκονται in the wild, σε data center, στο azure, on premise πελατών, και γενικά δεν είναι κάπου συγκεντρωμένοι. Όταν ένας programmer θέλει να συνδεθεί σε 3 server α) στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να μπει κάποιος σε 3 διαφορετικά srv και να ανοίξει 3 φορές τον ίδιο user. Και στην χειρότερη περίπτωση β) να του δώσουν ένα admin account και να μπει όπου θέλει, ακόμα και στα υπόλοιπα που δεν έχει καμία δουλειά εκεί. Από αυτό προκύπτουν διάφορα προβλήματα διαχείρισης. Π.χ. όταν φύγει ο εν λόγο programmer άντε βρες που του είχες δώσει access και άντε μάζεψε το. Μην μιλήσω για άλλα διαχειριστικά πράματα όπως το patching π.χ. Με δεδομένο ότι έχουμε 365 & azure account τι μπορούμε να κάνουμε για να μπορούμε να δίνουμε κεντρικά access σε users σε συγκεκριμένους srv ? Υ.γ το active dir είναι hq.etairia.gr και το 365 είναι στο etairia.gr οπότε o win user είναι [email protected] και το mail του είναι [email protected].
  2. Καλημέρα σε όλους. Σε μία εγκατάσταση με 21 υπολογιστές θα αλλάξουν τα παλιά windows 10 pcs με καινούργια. τα καινούργια έχουν προ εγκατεστημένα windows. Με ποιόν τρόπο θα προτείνατε να γίνει το user migration ? User State Migration Tool (USMT) ? (Με ανησυχεί η παράγραφος : Limitations USMT is intended for administrators who are performing large-scale automated deployments. If you are only migrating the user states of a few computers, you can use PCmover Express. PCmover Express is a tool created by Microsoft's partner, Laplink Capture and restore user state in Configuration Manager ? Με δεδομένο τα 21 Pc ποιος θα ήταν ο ποιο efficient τρόπος ?
  3. Οπότε εάν καταλαβαίνω στο raid 1 with 2 SAS SSD vs Raid 10 with 4 15K SAS 12Gbps απαντάμε: SSD, σωστά ? Με την sys.master_files έβγαλα παρακάτω κάποια νουμεράκια ημέρας https://ibb.co/cfSOpy Προφανώς το μεγαλύτερο load το έχει η Temp και μάλιστα με μεγαλύτερο write από read, Αυτή σίγουρα σε SSD μόνη της. Η επόμενή μου σκέψη είναι να κόψω λίγο απο την συνολική μνήμη του μηχανήματος (οχι του sql vm) για βάλω ακόμα 2 ssd για να μπουν τα MDF. Η σκέψη να μπούν τα LDF σε μηχανικούς me raid 10 λόγο του ότι γράφονται secuentially, είναι σωστή ? Για φάρμες με άλογα ανεξαρτήτου χρώματος ούτε λόγος, δεν υπάρχει budget.
  4. Καλημέρα Αντώνη, Έχεις δίκιο. Να δώσω μερικές λεπτομέρειες για να γίνει ποιο κατανοητό. Η βάση μας είναι transactional (OLTP). Εκεί γίνεται όλη η δουλειά της επιχείρισης. Είναι πολλά, μικρά transactions που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Π.χ. σκανάρισμα αποθήκης : 10 τερματικά σκανάρουν ταυτόχρονα barcodes για παραλαβές και εκτελέσεις παραγγελιών. 30 καταστήματα λιανικής που κάνουν εργασίες λιανικής (σκαναρισμα, παραστατικά), μαζί με αυτά εργασίες λογιστηρίουκαι εμπορικού με read/ write και reporting. Είναι 90 χρήστες + 30 καταστήματα. Η βάση είναι 35Gb. Το vm που θα μπει θα έχει 4 cores και 128Gb RAM. To ERP κάνει εκτεταμένη χρήση views. Έχουμε reporting services και στις αναφορές μας χρησιμοποιούμε πολύ συχνά προσωρινούς πίνακες και functions. Σχεδόν όλα τα reporting query που φτιάχνουμε κάνουν dirty reads (WITH (NOLOCK)) για βελτίωση του concurency. Για βαριές αναφορές και εργασίες που απαιτούν μεγαλύτερη ανάλυση, χρησιμοποιούμε ξεχωριστή βάση αλλά στον ίδιο server. Στον ίδιο server σηκώνουμε και άλλες 18 βάσεις με πολύ μικρό load (franchise, payrol, offline stores ...etc) Αυτά.
  5. Καλησπέρα, Κάνω ένα sizing για έναν νέο server που θα σηκώσει εκτός των άλλων και ένα VM με sql 2017 STD. Αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο για τα MDF και LDF αντίστοιχα. Το VM θα έχει ξεχωριστούς virtual δίσκους για τα mdf, LDF, TempDB. Nα πω εδώ ότι θα υπάρχουν 2 controller με 8 sas o κάθε ένας. Οι επιλογές μου είναι : raid 1 SSD ή raid 10 με 15K RPM SAS 12Gbps Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι τα ldf γράφονται sequentially οπότε δεν κερδίζω από το seek του SSD. Από την άλλη τα mdf είναι το αντίθετο, θα διαβάσει και θα γράψει όπου χρειαστεί τυχαία, όπου εκεί το ssd αποκτά νόημα. Η Temp, θα σπάσει σε τόσα αντίστοιχα αρχεία όσα και τα cores του vm και θα πάει σε ξεχωριστό Vdisk. Η ιδέα μου είναι να πάει και αυτή σε raid 1 SSD αλλά σε άλλο controller. Κοινός, performance wise: raid 1 with 2 SAS SSD vs Raid 10 with 4 15K SAS 12Gbps. Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Και κάτι ακόμα.... Για πόσους concurrent χρήστες θα υπολόγιζες ότι είναι το παρακάτω μηχάνημα : Dual Hex Core E5-2630v2 2.6Ghz 15MB Cache - Memory: 128GB DDR3 ECC RAM Hard disk: 4x 240GB SSD – SSD for OS Μιλάμε για MS web εφαρμογές.
  7. Εδώ είσαι https://www.facebook.com/groups/18058897011/permalink/10155531792997012/ Ακούω αυτά που λες... Στο " θα έπρεπε αυτό να είχε προβλεφθεί στην ανάλυση του έργου" Εάν μπεις σε αυτό το παιχνίδι ξεκινάς μία συζήτηση που θα καταλήξει να μοιάζει με τα παράδοξα του Ζήνωνα. Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν το έχεις προβλέψει και δεν έχεις προφυλαχτεί από αυτό. Το θέμα μου είναι εάν παίζουν αυτές οι χρεώσεις στην αγορά. Άσε το κόστος της αναβάθμισης που μπορώ εν μέρει να το καταλάβω γιατί από ότι μας λένε θα πρέπει να το ξανα στήσουν. (που απο μόνο του είναι bad business αλλά πάμε παρακάτω). Ο προβληματισμός μου είναι με την κλιμακωτή χρέωση της υποστήριξης. Και δεν είναι ότι θα είμαστε σε κάποια cloud based platform πoυ θα κάνει scale αυτόματα και θα ανεβάζει το κόστος ανάλογα με το traffic. Όσο για την ανάλυση, έχω κάνει εδώ και 18 χρόνια δεκάδες project πληροφορικής και ποτέ δεν μου έχουν τύχει τόσο ριζικές αλλαγές χωρίς να έχει προηγηθεί σε εμπορικό επίπεδο συζήτηση. Πάντα όταν ένας προμηθευτής/πάροχος υπηρεσίας κάνει κάποιες αλλαγές που θα επηρεάσουν τους μεγάλους πελάτες του πρέπει να κάνει μία κουβέντα με αυτούς για να βρίσκεται η βέλτιστη λύση και για τις 2 πλευρές. Είναι εμπορικό το θέμα. Όπου και να σου πω και κάτι .... δεν με έχει πείσει κανείς, γιατί να κάνω την αναβάθμιση. Είναι αυτό που λες στο τέλος, όχι δεν πιστεύω (σαν εταιρία) ότι έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά που να αξίζει.
  8. Τι έγινε ρε παίδες ? Δεν έχει κάνεις άποψη για το θέμα ?
  9. Καλημέρα, Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι που δεν έχει άμεση σχέση με τα θέματα του autoexec αλλά με "ακουμπάει" σαν IT Μanager. Έχουμε μία σχετικά πρόσφατη συνεργασία με μία εταιρία ανάπτυξης website,e-shop & b2b. Ονόματα δεν λέμε, δεν θίγουμε οικογένειες. Η εταιρία μας παρέδωσε ένα website-b2c-b2b τον Μάρτιο του 16 μετά από 14 μήνες ανάπτυξης. Το όλο project ας πούμε ότι κόστισε 60k. Εύλογα οι άνθρωποι ζητούσαν ένα ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης μαζί με το hosting που κοστίζει 6k οπότε 6k /12 μήνες = 0,5 k/μήνα. Έκτοτε έχουμε κάνει και κάποια άλλα add on projects που πες ότι είναι ακόμα 5k-10k. Πάμε τώρα στο ζουμί.... Όταν στήθηκε η εφαρμογή στήθηκε στην custom cms/platform τους που τότε ήταν στην version 2. Τώρα , (καλοκαίρι 17) ενάμιση χρόνο μετά, έχουν βγάλει σε production την version 3 που είναι καλύτερη, ποιο γρήγορη, ποιο εύκολη , bla bla bla.... Ερχονται λοιπόν και μας λένε ότι θα υπάρξει χρέωση για την μετάβαση στην νέα version και μας κάνουν μία προσφορά με κόστος 15k. Αλλάζουν και την μηνιαία χρέωση σε 1k/μήνα για 2000 παραγγελίες και για κάθε παραγγελία πάνω από τις 2000 θα υπάρχει χρέωση 1€ ανά παραγγελία. (π.χ. εάν κάνεις 6000 παραγγελίες σε ένα μήνα θα πληρώσεις 1000€ + 4000*1€ = 5000€.) Και ρωτάω τώρα γενικά μίας που είμαστε άνθρωποι της αγοράς και έχουμε μία εμπειρία με συνεργασίες στον χώρο. Παίζουν τέτοιες χρεώσεις στην αγορά ? Συμβαίνει και σε άλλους το να σε χρεώνουν το 1/4 της αρχικής αγοράς για next version μετά από 1,5 χρόνο ? ( Software assurance μου θυμίζει) . Υπάρχει γενικότερα η κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τον όγκο των παραγγελιών στο συμβόλαιο συντήρησης ? Θα ήθελα την επαγγελματική / εμπειρική γνώμη σας στο θέμα. Υ.γ. 1) Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θίξω κάποια εταιρία ή ανθρώπους. Ο κάθε ένας κάνει την δουλειά του και την τιμολογεί όσο πιστεύει αυτός ότι αξίζει. 2) Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παραβιάσω τους κανόνες λειτουργείς του forum. Το έγραψα εδώ στο cafe προσπαθώντας να εξομοιώσω μία κουβέντα που θα κάναμε στο πεζοδρόμιο έξω από την microsoft στο διάλυμα ενός autoexec event. Ευχαριστώ.
  10. Τελικά έκανα replace τα ' straight single quote ' σε ’ closing single quote alt 0146
  11. Στο erp εμφανίζονται και μπορεί ο user να πάει να κάνει διορθώσεις. Εάν πάει να κάνει επικόλληση την =clean περιγραφή θα παίξει. Αλλά θέλω να το κάνω εγώ για λόγους ταχύτητας.
  12. Ποια εφαρμογή ? Καρφωτά update τρέχω που τα φτιάχνω με concatenate από το excel που μου στέλνουν με τις περιγραφές. Εάν αντικαταστήσω θα γίνει <html><body><p><b>Men"s sweatpants</b>, που δεν είναι σωστό.
  13. Καλημέρα, Εχουμε έναν πίνακα στο erp με πεδία nvarchar όπου μέχρι τώρα περνούσαμε τις περιγραφές του e-shop μας και απο εκεί τις συγχρονίζαμε στην βάση του e-shop. Μέχρι εδώ όλα καλά. Θέλουμε ποια να μπορούμε να συγχρονίσουμε αντί για μία απλή περιγραφή, κείμενο με HTML για να λειτουργήσουν σωστά τα bold, οι αλλαγές γραμμών, και τα links. Παράδειγμα νέας περιγραφής είναι το παρακάτω : <!DOCTYPE html><html><body><p><b>Men’s sweatpants</b>, made by 80 % ...branding. </br>You... You can combine them with <a href="https://www.brand.com.../">t-shirts</a>, <a href="https://www.brand.com.../">zip-sweaters</a> and <a href="https://www.brand.com.../"> accessories</a>. </p></body></html> Το update θα ήταν το: update ΠΙΝΑΚΑΣΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ SET ΠΕΔΙΟΤΙΤΛΟΥ ='Men’s sweatpants' ,ΠΕΔΙΟΠΕΡΙΓΡΑΦΗ΅Σ = '<!DOCTYPE html><html><body><p><b>Men’s sweatpants</b>, made by 80 % ...branding. </br>You... You can combine them with <a href="https://www.brand.com.../">t-shirts</a>, <a href="https://www.brand.com.../">zip-sweaters</a> and <a href="https://www.brand.com.../"> accessories</a>. </p></body></html>' where ΚΛΕΙΔΙ = blablabla Στο παραπάνω υπάρχουν single quotes & double quotes και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το QUOTED_IDENTIFIER. Μία λύση θα ήταν να αντικαταστήσω τα ' με ` αλλά δεν είναι "elegant". Υπάρχει καμία άλλη πρόταση ? Υ.Γ. sql 2008 R2 STD.
  14. Ενα παρόμοιο πρόβλημα που είχα οφείλονταν σε υπερβολικό paging που έκανε ένα vm λόγο χαμηλής asigned ram. Το vm είχε λίγη ram και αναγκαζόταν να δουλεύει με εικονική μνήμη που μου ανέβαζε τρελά το ΙΟ & CPU στον host. Από αυτό υπέφεραν όλα τα υπόλοιπα vms και ο host. Όταν του έδωσα λίγο παραπάνω μνήμη στο vm όλα ηρέμησαν.
×
×
  • Create New...