Jump to content

mts

Members
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

About mts

 • Rank
  IT Pro
 • Birthday 09/21/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens
 1. Καλημέρα σε όλους, ενδιαφερόμαστε για την αποθήκευση των αρχείων backup της εταιρίας εκτός κτιρίου και απο ότι βλέπω γενικά, το storage πάει cloud οπότε λέμε μήπως μεταβούμε στο Azure. Ψάχνοντας τα διάφορα είδη Storage που δίνει, ποιό λέτε πως ταιριάζει στο δικό μας σενάριο? Μιλάμε για 7-10ΤΒ δεδομένων στο Azure. Τα αρχεία θα ανανεώνονται κάθε 2 μήνες και είναι σε μορφή .TIB (Acronis Advanced Backup 12.5) βλέπω πως υπάρχουν τα εξής : File Storage Blob Storage (μάλλον αυτό θα πρέπει να κοιτάξω) Archive Storage Queue Storage Disk Storage Data Box Azure Backup Azure Data Lake Storage Εγώ ενδιαφέρομαι απλά να μπορώ να ανεβάζω αυτά τα αρχεία 2 φορές το μήνα πάνω στο Cloud.. YΓ : Με το Veeam, μπορώ να παίρνω backup κάποιων shared folders? Σας ευχαριστώ πολύ.
 2. Καλημέρα! Επειδή σήμερα δεν θα μπορέσω να έρθω, θα υπάρξει και βιντεάκι του event μήπως για εμάς που δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε? Ευχαριστώ!
 3. ακούει ακούει! αλλά παιδιά είχα θέματα κ γιαυτό δεν μπόρεσα να σας απαντήσω ΄τοσο καιρό. Όλα καλά τώρα! Θα το δοκιμάσω George Markou!
 4. Με έσωσες! σε 1000ευχαριστώ! δούλεψε τέλεια.
 5. Καλησπέρα σε όλους, ΤΟ δίκτυο αποτελείται από Windows 7 Pro clients και θα ήθελα αν γίνεται να ενεργοποιήσω σε όλα τα μηχανήματα το system restore με συγκεκριμένο percentage για τη χρήση δίσκου. Γινεται αυτό με group policy? Θέλω να παραμετροποιήσω τις παρακάτω επιλογές ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ σε ΟΛΑ τα μηχανήματα. Δείτε την εικόνα : Σας ευχαριστώ πολύ.
 6. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο! Αυτό έκανα τελικά. Έφτιαξα ένα μεγάλο LUN iSCSI και ένα VM με Windows 2012 R2 Standard (δεν έχω άδεια για 2016) και θα τα κάνω present απο εκεί! Να είσαι καλά!
 7. @Panagiotis Pataridis : Επανέρχομαι λίγο σε αυτό το θέμα και συγκεκριμένα με το κομμάτι "Ότι και αν πάρεις πρέπει να είναι presented μέσα από ένα Windows Server και όχι απευθείας από το Storage για πολλούς λόγους." της απάντησής σου. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη σου για να γίνει αυτό? iSCSI files?
 8. Μάλλον θα πάω σε QNAP μιας και για αυτά είχα κάνει τη μελέτη μου εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα που λέτε και εσείς ότι είναι οκ νιώθω πολύ πιο σίγουρος. Για refurbished όντως πολλές οι λύσεις, όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι όλα θα δουλεύουν "καλά" και θα ανησυχώ για τον χρόνο ζωής του hardware. YΓ : Μια ερώτηση. Τα QNAPs έχουν τη δυνατότητα του RRTP το οπόιο παίρνει backup ενός QNAP σε ένα άλλο QNAP. Τα αρχεία λοιπόν, πως παίρνονται backup? Σαν σκέτα αρχεία? (εννοώ με τις ξεχωριστές επεκτάσεις τους κτλ?) ή σαν μια μορφή backup οπως πχ του Acronis που σώζονται σε .tib ? το ρωτάω αυτό γιατί με το ransomware εκεί έξω, λογικά θα χτυπιούνται και οι δύο τοποθεσίες των αρχείων μονομιάς, έτσι δεν είναι? (σε περίπτωση που παίρνω backup το ένα NAS στο άλλο) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου.
 9. Θέλω να έχω 2 x NAS με χωρητικότητα γύρω στα 12ΤΒ ώστε : Στο 1ο NAS : 1. Να αποθηκεύσω κάποια shared folders τα οποία θα παίρνονται backup στο 2ο NAS. 2. Επειδή τα emails μας αποθηκεύονται local (σε PST) θέλω να παίρνω backup τα PSTs αυτά στο NAS (έχω ήδη Group Policy που το κάνει αυτό, αλλά θέλω περισσότερο χώρο). 3. Θέλω να φτιάξω mapped folders για τον κάθε χρήστη (με quotas) ώστε να μπορεί ο καθένας να παίρνει backup τα πιο "critical" αρχεία του. 4. Θέλω σε ένα απο αυτά τα NASes, να φτιάξω ένα iscsi target το οποίο θα συνδέσω με ένα Windows 2012 R2 VM που θα λειτουργεί σαν WSUS. 5. Επειδή χρήστες έρχονται και φεύγουν, θέλω να έχω χώρο ώστε να μπορώ να αποθηκεύω τα αρχεία που αφήνουν φεύγοντας (χρειάζονται πολλές φορές απο κάποιον νεότερο χρήστη να κοιτάξει τα παλιά αυτά αρχεία). Στο 2ο NAS : 1. Θέλω να παίρνω backup όλα αυτά τα αρχεία που υπάρχουν στο 1ο NAS Το θέμα μου είναι φυσικά το οικονομικό. Νομίζω πως αν πάω στη λύση "Dell Poweredge Server" ξεφεύγω πολύ στο οικονομικό. Επίσης θα πρέπει λογικά να φτιάξω 2 RAID Arrays, ένα για το λειτουργικό και ένα για τα Data, οπότε χρειάζομαι διαφορετικούς δίσκους..
 10. Εννοείς πχ να κρεμάσω τους φακέλους μου κάτω από ένα iscsi το οποίο θα συνδέσω σε έναν Server μου και να φαίνονται τα shared folders μου από τον Windows Server? Δεν έχω χώρο.. και θέλω να έχω ώστε να παίρνω backup το personal folder των χρηστών (το οποίο θα έχει ένα σταθερό quota) αλλά και να παίρνω backup κάποια άλλα αρχεία απο άλλους servers.
 11. Έρχομαι μετά απο καιρό, να συνεχίσω αυτή την κουβεντούλα. Επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο για σωστό σχεδιασμό backup και επειδή το θεμα ήταν και οικονομικό, ήρθε τώρα μάλλον η στιγμή που θα προχωρήσουμε σε μια backup λύση. Πέραν των NAS (όπου ενδιαφερόμαστε για 8bay της QNAP και RAID 5 with Parity) είδα πως και οι Dell Servers (Τ330) κοστίζουν τελικά όσο το QNAP TS-853A που ενδιαφερόμαστε. Οπότε σκέφτομαι 3 λύσεις.. 1. 2 x QNAP NASes όπου το ένα θα παίρνει backup του πρώτου. Στο πρώτο θα γίνεται το file sharing. Αλήθεια, δουλεύουν καλά με iSCSI? Έχει κανείς εμπειρία? 2. 1 x Dell T330 με RAID5 και 1 x 4-bay QNAP (για να πέσει κάπως το κόστος) όπου το NAS θα λειτουργεί καθαρά σαν backupιέρα 3. 2 x Dell T330, θα λειτουργούν στο DOmain και θα μπορώ να παίρνω backup στον έναν και file sharing στον άλλο. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε σε ότι έχει να κάνει με το hardware? Ευχαριστώ.
 12. Σε αυτό δεν έχεις άδικο.. Θα χρειαστεί πάρα πολύ χώρος για να παίρνω ΚΑΙ τα τοπικά αρχεία του καθενός όμως...
×
×
 • Create New...