Jump to content

ekarafilis

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ekarafilis

  1. Καλησπέρα σε όλους, Προσπαθώ να μετατρέψω μια άδεια από Windows ServerStandardEvalCor σε ServerStandardCor, αλλά δεν "παίζει" το σενάριο (Windows Server 2019 STD core edition). Τρέχοντας dism /online /get-targeteditions βλέπω ότι επιτρέπει μόνο ServerDatacenterCor. Δοκιμάσαμε και σε test server και πάλι το ίδιο. Προφανώς δεν σκοπεύουμε να αγοράσουμε Datacenter edition. Επειδή είναι εξαιρετικά απίθανο να το στήσουμε από την αρχή - υπάρχει κάποιο workaround; Υ.Γ: Είδαμε το documentation και αναφέρει ότι υποστηρίζεται η μετατροπή σε Windows Core - παρόλα αυτά δεν αναφέρει ότι επιτρέπεται μόνο σε datacenter edition.
  2. Καλησπέρα Παναγιώτη, Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Ο SQL (2008 R2 Workgroup Edit) και ο Search Server είναι εγκατεστημένα στο ίδιο μηχάνημα. Ο πελάτης χρησιμοποιεί τα sharepoint services που εγκαθίστανται μαζί με τον Search Server για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, που αφορούν κυρίως Document Management. Τα extra πραγματάκια που παρέχει ο search server χρειάζονται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ο Task manager κατά τη διάρκεια του Crawling δείχνει ένα CPU Usage της τάξης του 70%-75% και η μνήμη δεν φαίνεται να εξαντλείται. Οι ενέργειες έως τώρα έχουν γίνει remotely και έχω προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα να δω αναλυτικότερα onsite το performance μέσω performance monitor. Όσον αφορά το patch status του μηχανήματος σίγουρα δεν έχει ενημερωθεί πέρα από το SP2 που είχα προσωπικά περάσει πριν περίπου ένα χρόνο γι'αυτό είναι και το επόμενο βήμα στη λίστα μου. Δυστυχώς ο πελάτης είχε απορρίψει πέρσι, λόγο περιορισμένου budget, τη μετάβαση σε x64 με Search Server 2010 και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και φέτος. Οπότε θα πρέπει να προσπαθήσω να βρω λύση στο συγκεκριμένο implementation, αφήνοντας σαν τελευταία επιλογή τη διαίρεση της λίστας σε περισσότερα κομμάτια, αν τελικά αποδειχτεί ότι το πρόβλημα οφείλεται στο μέγεθος της.
  3. Καλησπέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στον Search Server eXpress 2008 ενός πελάτη μου: Μία από τις λίστες του συστήματος δεν γίνεται πλέον index με μήνυμα λάθους Error in the Site Data Web Service. (Exception of type'System.OutOfMemoryException' was thrown.). Ο server είναι Windows 2003 R2 STD x86 με 4G RAM, Search Server eXpress 2008 SP2 και η λίστα είναι μεγάλη (περίπου 12500 εγγραφές). Οι ενέργειες που έχω ακολουθήσει έως τώρα είναι οι εξής: Έλεγχος παραμέτρων συστήματος και εφαρμογή του /3GB switch στο boot.ini Αλλαγή παραμέτρων Antivirus να κάνει exclude τα processes του Sharepoint & SQL Αλλαγή στις παραμέτρους των Application Pools του Search Web Application και του Site που φιλοξενεί την προβληματική λίστα προκειμένου να τα κάνει recycle (512MB Max VM) Γνωρίζω ότι ή λίστα είναι εκτός guidelines από Microsoft (2000 items) αν και υποτίθεται ότι έχει να κάνει μόνο με performance. Οι επόμενες προγραμματισμένες μου ενέργειες είναι ένας έλεγχος όσον αφορά το patch status του συστήματος (Windows Update). Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ!!
  4. Η εταιρία με την οποία συνεργάζομαι ψάχνει για δύο εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με ένα έργο που αφορά την υλοποίηση ενός ATM δικτύου και μιας λύσης που αφορά το IBM Tivolli. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο [email protected] ή 6936 514 352. Φιλικά, Λευτέρης
  5. Δυστυχώς πέρασα το patch και το πρόβλημα συνεχίζει... στα logs και στις εκδώσεις των αρχείων φαίνεται ότι το patch πέρασε επιτυχώς...
  6. Παρόλα τα search queries που έκανα δεν μπόρεσα να εντοπίσω το KB article. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια !!
  7. Έχω Search Express 2008 με SP2. O eventviewer είναι πεντακάθαρος καθώς επίσης και sta τα logs του sharepoint δεν βρίσκω κάτι σχετικό (verbose mode).
  8. Αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα με ένα document library και ένα lookup field σε ένα custom list στον Sharepoint . Όταν συνδέσεις το lookup field με κάποιο αρχείο στο document library και κάνεις break το permission inheritance στο αρχείο του DL, τότε το lookup field value εξαφανίζεται από το view των χρηστών χωρίς καμία αιτία αφού τα δικαιώματα παραμένουν όπως πριν. Αν ξαναεπαναφέρεις το inheritance το value ξαναεμφανίζεται. Θα ήθελα να κάνω επίσης δύο παρατηρήσεις: - Οι administrators βλέπουν πάντα την τιμή του πεδίου - Άλλες λίστες με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και ρυθμίσεις λειτουργούν κανονικά (εγκατάσταση από list templates) - H λίστα λειτουργούσε κανονικά και ξαφνικά ξεκίνησε να παρουσιάζει το πρόβλημα. Είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος (1200 περίπου αρχεία) και έχει τα περισσότερα permissions exclusions από τις υπόλοιπες, πράγμα που σημαίνει ότι στα root permissions της λίστας υπάρχουν γύρω στους 60 χρήστες που εμφανίζονται με Limited Access Permissions. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.
×
×
  • Create New...