Jump to content

windie

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

About windie

  • Birthday 02/02/1982

windie's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Ναι αυτό ίσως είναι μια λύση στο πρόβλημα μου αλλά θα ήθελα να ξερω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αντιμετωπιστει ενα τετοιο ζήτημα.
  2. Καλημέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω σχετικά με την απομάκρυνση του παλιού μου mail server (exchange server 2007) και την αλλαγή του domain name. Για να εξηγήσω λίγο αναλυτικοτερα, είχα έναν exchange server 2007 ο οποίος λάμβανε emails του domain domainname.gr π.χ. χχχχχ@domainname.gr. Κάποiα στιγμή αποφασίσαμε να μεταβούμε στο office 365 οπότε εκεί ενεργοποιησαμε ένα καινούργιο domain name το domainname.com, και παραμετροπoιησαμε τον νέο mail server στο νέο domain. Η μετάβαση έγινε κανονικά αλλά προέκυψε ένα νέο θέμα το οποίο με οδηγεί σε αδιέξοδο. Όταν κάποιος στέλνει Mail στο παλιό domain, [email protected] δεν παίρνει καμμια απάντηση οτι το Mail που έχει στείλει δεν παραδόθηκε. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να διαγράψω τo MX records από ton DNS για το domainname.gr, αλλά αυτό δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, την πρώτη μέρα μετά την αλλαγή και αφού έστειλα mail στην παλιά μου διεύθυνση έλαβα μια αναφορά μη παράδοσης του μηνύματος μετά από 24 ώρες. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παραλαμβάνει μήνυμα μη παράδοσης όποιος αποστέλλει μήνυμα στο παλιό domain (domainname.gr) σχετικά άμεσα; Επισυνάπτω και μια αναφορά μη παράδοσης για επιπλέον πληροφορία. Ευχαριστώ προκαταβολικα για κάθε απάντηση!
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα άρθρα που ανάρτησες ηταν διαφωτιστικά. Εγώ βασικά θέλω να μπορώ να ορίσω μέσα στην εμπορική μου εφαρμογή ένα συγκεκριμένο εκτυπωτη με όνομα π.χ. HP1 στο session 1, επίσης μπορώ να δω τον εκτυπωτή μέσω κοινή χρήσης με όνομα π.χ. HP1 στο 192.168.0.1. . Όμως όταν δίνω εκτύπωση στον δεύτερο εκτυπωτή, αυτή αργει παρά πολύ σε αντίθεση με αυτόν που είναι σε session, ο οποίος εκτυπώνει αμέσως. Το κακό είναι οτι το session αλλάζει κάθε φορά οπότε πρεπει να δηλώνω κάθε μέρα τον εκτυπωτή μου. Γι' αυτό σκέφτηκα να κρατήσω σταθερό το session πιστεύοντας οτι θα κρατήσω και το όνομα του εκτυπωτή σταθερο. θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Σ' ευχαριστώ για άλλη μια φορά!
  4. καλημέρα, θα μπορούσες μήπως να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος οσον αναφορά το δεύτερο και τρίτο βήμα που αναφέρεις? ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
  5. Εμενα προσωπικα δεν με απασχολει το που θα παρακολουθω το SQL Saturday Nights αρκει να υπαρχει η δυνατοτητα οπως αναφερατε να προσφερετε η "γνωση" σε ολους εμας. Σ'ευχαριστουμε πολυ οπως και να χει...
  6. Όσον αφορα τον ssd δεν ειναι server grade αν τον χρησιμοποιεισεις σε raid level? Σε ρωταω γιατι σκεφτόμουν να βάλω ενα μονο ssd έξω απο τον controller και εκει να κανω την εγκατασταση των windows. Πιστεύεις οτι ειναι καλυτερα να κανω raid 5?
  7. Βασικά έχω στο μυαλό μου το σενάριο για back up format και εγκατάσταση 2008R2 που ειναι 64Bit. Αντικατάσταση του server δεν μπορώ να κάνω γιατί ο ηδη υπάρχων είναι μονο 2 χρονών. Όσο αναφορά το raid σκεφτόμουν raid level 5 για τον C:\ και ενα D:\ με raid 1. Όσο για το SEN το έχω ξαναστησει σε 64bit οπότε θεωρώ οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος που θα χρειαστώ για όλο αυτό αν σκεφτεις οτι εκει δουλευουν 8- 7 Δευτέρα με Σάββατο...
  8. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. εχω πάρει το "μήνυμα" και έχω αρχίσει διαδικασίες αναβάθμισης του server. συγκεκριμένα θα προσθέσω άλλα 4 gb ram στο server, θα προσθέσω ενα δίσκο ssd για να έχω ταχύτητα στο read/ write και θα αλλάξω φυσικά και το λειτουργικό από 2003 σε 2008r2. Αν έχετε να προτείνετε κάτι αλλο, είναι καλοδεχούμενο. Θα σας ενημερώσω άμεσα για τα αποτελέσματα της αναβάθμισης.
  9. Φίλε karkali σ'ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου και για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσες! Λοιπόν έχουμε και λέμε: ο φάκελος DATA είναι 12GB :-( . το λειτουργικο μου ειναι οπως πολυ καλα καταλαβες win2003. Έκανα και τις μετρήσεις στο performance οπως μου είπες και όλα φαινονται κανονικα εκτος απο το Avg DISK queue lenght, το οποιο ειναι στο 100. Οσον αφορα τους συναδελφους ελεγξανε πραγματα σχετικα με την βαση. Δεν ελεγξαν καθολου αυτα που μου ειπες εσυ (θεωρουνται τεχνικα θεματα αυτα για μας) Βεβαια θα μου πεις οτι επρεπε να εχουν καταλαβει οτι χρειαζεται περισσοτερη apo 2Gb μνήμη η oracle (εγω αυτο καταλαβαινω τουλαχιστον με οσα ειπαμε στο forum). Θέλω να σε ρωτησω και κατι άλλο, δεν θα πρεπε να βλεπω μεσα στα performance του task manager χρηση μνήμης τουλαχιστον 2 GB αν η oracle οντως χρειαζοταν επιπλέον μνήμη? Εγω βλέπω το πολύ 1,8GB σε χρηση.
  10. Μπορώ να δώσω ότι πληροφορία θέλετε αρκεί να ξέρω τι ακριβώς ψάχνω. Το πρόβλημα δεν παρουσιάζετε σε συγκεκριμένες στιγμές π.χ. σε reports ή σε εκτυπώσεις αν σκεφτείς οτι την εποχη που παρουσιάστηκε το πρόβλημα έκαναν μόνο καταχωρήσεις τα 7 απο τα 15 τερματικά. Τα διαγνωστικά που λες, υπάρχουν στα windows η πρέπει να βρω κάποιο extra software?
  11. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια σας, και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Στην περίπτωση μου τα περισσότερα από αυτά τα έχω κάνει. Εχω ελέγξει τον server όσον αφορά το performance, δηλαδή η cpu δεν ξεπερνάει σε χρήση το 20% , συνήθως κυμαίνετε στο 16- 18 % . Έχω 4gb ram βλέπω 3,5 επειδή έχω 32bit windows και από αυτά τα 3,5 χρησιμοποιεί τα 2 η oracle.Για το raid τον δίσκων δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αυτή τη στιγμή αλλα νομίζω έχει raid1 (θα σου απαντήσω με σιγουριά αύριο για αυτό). Οι συνάδελφοί μου ελέγξανε τα ζητήματα της βάσης οσο αναφορά το μέγεθος, τη χρήση μνήμης και διάφορα άλλα θέματα τα οποία δεν γνωρίζω ακριβώς τι. Αν θες να ρωτήσω κατι συγκεκριμένο σχετικά με τη βάση μπορώ να ρωτήσω και να σου πω λεπτομέρειες. Αυτο που λες για bottleneck των δίσκων του server δεν το γνωρίζω, αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος.
  12. Όλα τα υπόλοιπα, εκτός από ένα όπως σου είπα, έχουν ΧΡ και το πρόβλημα εμφανίζετε σε όλα.
  13. Καταρχην Απόστολε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου! Κατα δευτερον η αλήθεια είναι οτι υπαρχει ενα τερματικο με windows 7 στο δικτυο. αν σταματησω να χρησιμοποιω την εφαρμογη απο το τερματικο με τα 7αρια πιστευεις οτι το προβλημα θα σταματησει ή θα πρεπει να κάνω απεγκατάσταση τελείως του erp?
  14. Καλημέρα σας, θα θελα την βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σε ένα τοπικό δίκτυο. Το δίκτυο μου αποτελείται από 1 server HP ml350, 1 switch 24port, και 15 τερματικά. Επίσης υπάρχει η εφαρμογή singular enterprice η οποία χρησιμοποιεί oracle. Το πρόβλημα είναι ότι έχω κολλήματα στην εφαρμογή.Όταν κολλάει ένα τερματικό κολλάνε όλα για κάποια δευτερόλεπτα και καμία φορά μέχρι μερικά λεπτά. Οι συνάδερφοι που ασχολούνται με το erp λένε ότι έχουν ελέγξει το πρόγραμμα και η διακοπές δεν οφείλονται σε εκείνο αλλά στο δίκτυο. Εγώ πάλι από την μερια μου δοκίμασα να κάνω ping μια ολόκληρη μέρα από το server προς κάποιο τερματικό και δεν είχε πουθενά διακοπές στο αρχειο του ping. Oλοι οι χρόνοι στα ping είναι >1ms. Έχω ελέγξει τον server για ιούς και malwares, έχω βάλει εξαιρέσεις στο antivirus για την συγκεκριμένη εφαρμογή (ERP) χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αλλαγή στις διακοπές. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας καταρχήν πως να εντοπίσω που ακριβώς είναι το πρόβλημα και αν έχετε καμία ιδέα για την λύση του. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...