Jump to content

schatz

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

schatz's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Λοιπόν ενεργοποιώντας το scoped, δεν υπήρχε mail flow μεταξύ των exchange 2010, τα e-mails κόλλαγαν στο queue. Θα ποστάρω λεπτομέρειες αυριο που θα κάνω περισσότερες δοκιμές.
  2. Εννοείς να κάνω scoped connector μόνο τον ένα send connector (της Αθήνας) ή και τους 2; Επίσης να επισημάνω ότι οι smart hosts δέχονται relaying μόνο από τους τοπικούς exchange και όχι από το άλλο site. Θα το δοκιμάσω πάντως. Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, Έχω την εξής τοπολογία: 1 Active Directory Forest, με 2 sites , (Αθήνα, Βυρηττός). Τα sites είναι κανονικά δηλωμένα στο AD Sites & Services , με associated subnets και replication (IP) Που το έχω να τρέχει κάθε 3 ώρες. Δεν έχω θέματα με replication. Στο Athens site έχω 2 DC's (2003,2008 R2 που είναι και οι δυο GC) και 2 exchange servers (2010,2003) , όπου ο 2003 exchange είναι προς κατάργηση (μεταφέρονται και τα τελευταία mailboxes). Στο Βυρηττός site έχω ένα DC (2008 R2,GC) και έναν exchange 2010. Τα domain names που εξηπηρετούνται από το Exchange Organization είναι : domain1.com (κοινό για όλους). Υπάρχουν και άλλα 3 domain names (domain2.com, domain3.com,domain4.com) που αφορούν χρήστες με mailboxes στο 2o site (Βυρρηττός), μιας και τα ΜΧ records τους έχουν την public IP του site2. Ο κάθε exchange server σε κάθε site (στην Αθήνα ο 2003) έχει σαν smart host τον αντίστοιχό του firewall. Ως εδώ όλα καλά, το πρόβλημά μου είναι ότι μπερδεύονται οι αποστολές e-mail. Πιο συγκεκριμένα, θέλω οι χρήστες με mailbox στην Αθήνα να στέλνουν MONO από τον smarthost της Αθήνας , και οι της Βυρηττού μόνο από τον δικό τους. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι όλοι στέλνουν από παντού. Κάτι δεν έχω ρυθμίσει σωστά και δεν μπορώ να βρω τι είναι, ή κάτι δεν έχω ρυθμίσει καθόλου. Τα φώτα σας παρακαλώ. Ευχαριστώ Στέλιος
  4. Παραθέτω την απάντηση της Symantec σε ότι αφορά το sysprep για τα images που παράγει το BESR. Αφού επισημάινει ότι το BESR δεν είναι cloning software αλλά disaster recovery software, συνεχίζει: "With that being said, Backup Exec System Recovery does invoke Windows PnP and the mini-setup wizards as does Sysprep. Once the recovery image has been laid down and the final portion of the retargeting process has been processed these wizards are set to start upon next reboot. The launch of these wizards is to finish up the migration of a recovery point image from one hardware to a dissimilar one. The sysprep.inf file,that dictates how the mini-setup wizard is to function is added during this retargeting process. It is located in the newly restored c:\sysprep sub-folder; a reboot back into the recovery environment may be needed to properly access this file" Οπότε επειδή από περιέργεια επανέλαβα την διαδικασία (γιατί πέρασαν 3 μήνες από εκείνο το restore) με 2 άλλα μηχανάκια (χωρίς να το ολοκληρώσω βέβαια), μετά το image restore πάντα με την επιλογή "Restore Anywhere" , ξεκινά το mini setup process, όπου κάνει detect νεο hardware, ζητά computername, Product key, και join στο domain . Εγώ απλώς διάλεξα επειδή δεν ημουν συνδεδεμένος εκείνη την ώρα "try to join later" και τελείωσε την εγκατάσταση και το join έγινε αργότερα. Οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αναβολής όπως λές της οριστικής λύσης. Θα είχα ήδη τα συμπτώματα με τα 2 PC's όπου δεν θα μπορούσα να κάνω login στο ένα + άλλα προβλήματα, αφού το Maximum νομίζω είναι 60 ημέρες. Σωστά αναφέρεις πάντως το sysprep το οποίο third party λύσεις το χρησιμοποιούν .
  5. Ευχαριστώ όλους , Και sorry για την χοντράδα του sysprep απλώς κολλάμε κάποια στιγμή και μπερδεύουμε τo sysprep με το domainprep & forestprep. Anyway, το πρόβλημα λύθηκε όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω με επαναδημιουργία του profile. Και να συμπληρώσω και κάτι ακόμη σχετικά με μια επισήμανση που έγινε προηγουμένως. Στο original PC και στον κλώνο έκανα login με 5 διαφορετικούς χρήστες δίχως πρόβλημα (δεν υπήρχαν cached credentials για αυτούς). Και δημιούργησα και νεο χρήστη και έπαιξε και αυτό. H κλωνοποίηση έγινε με Backup Exec System Recovery.
  6. Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Και να γίνω πιο συγκεκριμένος: Όταν έγινε το restore το PC ήταν εκτός ethernet. Αφού έκανα και Windows Activation by phone, μπήκα ως Local Admin, Disjoin PC - Reboot, Rename PC reboot, Rejoin PC - reboot (το τελευταίο φυσικά με ethernet). Οπότε δεν υπήρξε κάποιο θέμα με "shared ad object" , αφού στο Computers container βλέπω κανονικά το παλιό και το νέο computer name.
  7. Online ναι κανονικά. 150 - 170 ms OWA ναι όλα οκ Όλα πάιζουν κανονικά. Του το έκανα έτσι γιατί το ήθελε ακριβώς όπως ήταν στο γραφείο του (ίδιο desktop , applications κτλ) κλασσική περίπτωση χρήστη με παρωπίδες που ένα εικονίδιο αν αλλάξεις (που να του έβαζα και Win7) χάνουν τον κόσμο κάτω απ τα πόδια τους.
  8. Καλησπέρα, Σε μια εγκατάσταση με SBS 2003, έχω κάνει clone το PC (WinXP SP3) του προέδρου (με image) και restore σε άλλο σίδερο. Έκανα rename το Computer name του κλώνου για να μην έχουμε conflicts. Στο Original PC (όπως και στον κλώνο) Υπάρχει Outlook 2003 SP3. Στο Original PC το exchange account παίζει χωρίς cached exchange mode. O κλώνος που βρίσκεται σε remote location με site to site VPN έχει cached exchange mode για λόγους ταχύτητας φυσικά. Όποτε ανοίγει το Outlook στον κλώνο εμφανίζεται το εξής μήνυμα: "The file c:\.........\Outlook.ost is in use and cannot be accessed. Try to close any applications that may using this file and try again". To status του Outlook δείχνει connected to microsoft exchange, αλλά δεν κάτεβάζει νέα e-mails, και δέιχνει "Waiting to update this folder" . Τα reminders που χρησιμοποιεί πάρα πολύ δεν δουλεύουν γιατί εμφανίζεται το μήνυμα "Unable to start the reminder service......". Πατώντας send/receive βγάζει error: "exchange server is not available" ενώ το status είναι connected. Έσβησα και ξαναδημιουργησα το .ost αλλά μετά από μερικές μέρες πάλι το ίδιο. ¨εχω δοκιμάσει και διάφορα switches (/cleanreminders, /cleanfreebusy, /resetfolders), χωρίς αποτέλεσμα. Έχω κολλήσει, έχει κάποιος κάποια ιδέα;
  9. Σε ευχαριστώ αλλά δεν παίζει, χτυπάει η επιλογή αυτή.
  10. Καλημέρα, Σε έναν exchange 2010 θέλω πχ να δω τα e-mails που έστειλαν συγκεκριμένοι χρήστες τον τελευταίο μήνα. Πηγαίνοντας στον tracking log explorer και κάνοντας copy paste στο power shell την σχετική εντολή (με action = send) και επιλογή για export σε CSV, όλα οκ. Όταν όμως το κάνω import σε excel, δεν μου φέρνει τα recipient address, και το subject μου εμφανίζει σκουπίδια όπου υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες. Γνωρίζετε κάποιο άλλο εργαλειάκι που να κάνει αυτή την δουλειά (Όχι άλλο καρβουνο!!!! PS) ή θέλει κάποια τροποποίηση το command για να τα βγάζει σωστά; get-messagetrackinglog -Sender "[email protected]" -Server "MAILSRV" -EventID "SEND" -Start "1/11/2010 12:00:00 πμ" -End "29/11/2010 11:32:00 πμ" | export-csv c:\exports ΥΓ: Να σημειώσω εδώ ότι εντολή βγαίνει έτσι από τον Log Explorer. Κάνοντάς την copy - paste στο PS δεν παίζει και θέλει αλλαγή το format της ημερομηνίας (MM/DD/YYYY) όπως επίσης και τα πμ μμ σε am pm αντίστοιχα. Επίσης γνωρίζει κάποιος κάποια εφαρμογούλα που να μου εμφανίζει όπως τον παλιο καλό καιρό τα mailboxes με το size δίπλα και να sortάρονται ανάλογα; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...