Jump to content

SnakeEyes

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

SnakeEyes's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Βρήκα αυτή την απάντηση στο site της Microsoft που περιγράφεται παρόμοια περίπτωση αλλά η απάντηση δεν είναι σαφής. Οπότε σκέφτηκα μήπως κάποιος εδώ στο forum γνωρίζει κάτι περισσότερο
  2. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτά τα κλειδιά για windows, office, κτλ που μπορείς να αγοράσεις φθηνά από το ebay? πχ αυτό. Είναι νόμιμα; μπορώ να τα βάλω πχ στο λογιστικό γραφείο πελάτη μου και να μην έχει κάποιο πρόβλημα με την εφορία;
  3. Θα μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος σχετικά με την διαδικασία για downgrade από Windows 10 Home σε Windows 8.1? Για την ακρίβεια σε υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10 χρειάζεται λόγο μη συμβατότητας κάποιων προγραμμάτων να εγκαταστήσω Windows 8.1, ποια είναι η νόμιμη οδός?
  4. Καλημέρα, μετά την αναβάθμιση από windows 8.1 σε windows 10 όταν έκανα login ο Η/Υ εμφάνιζε μία μαύρη οθόνη και το δείκτη του ποντικιού. Πατώντας το win+R όμως άνοιγε το run, έτσι λοιπόν δοκίμασα να τρέξω το msconfig το οποίο μου το άνοιξε κανονικά (η υπόλοιπη οθόνη παρέμεινε μαύρη) θεωρώντας λοιπόν ότι ίσως κάτι να συνέβαινε με τα extra προγράμματα των Windows άλλαξα τις ρυθμίσεις του msconfig, τώρα όμως κάθε φορά που ξεκινάνε τα Win δεν με αφήνει να κάνω login, μου λέει πως ο κωδικός δεν είναι σωστός (το δίκτυο δεν λειτουργεί επίσης)! Δοκίμασα να κάνω restore αλλά πάλι μου ζητάει κωδικό και μου λέει πως δεν είναι σωστός! Σε πρώτη φάση θέλω να επιστρέψω στην αρχική κατάσταση το msconfig αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα τρόπο. Δοκίμασα το bcdedit αλλά δεν έχει κάποια εγγραφή safemode ενεργοποιημένη οπότε το msconfig δεν άλλαξε κάτι στης ρυθμίσεις του bcdedit. O μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι να ξεκινήσω τα windows με κάποιο cd linux και να αλλάξω κάποιο αρχείο που κρατάει τις ρυθμίσεις του msconfig, υπάρχει τέτοιο αρχείο ή αποθηκεύει τις ρυθμίσεις στο regedit (πάντως δεν βρήκα κλειδί με το όνομα msconfig στο regedit όταν το άνοιξα από cmd bootaρωντας από dvd των windows 10). Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
  5. Ποιες ειδικότητες-τομείς στο χώρο της πληροφορικής θεωρείτε ότι αντέχουν την περίοδο αυτή στη κρίση? Θα ήθελα να διαβάσω και μια κουβέντα από ανθρώπους που είναι μέσα "στα πράγματα" εκτός από τις αερολογίες των ΜΜΕ.
  6. μήπως έχετε ανακαλύψει καμιά νέα σειρά podcast? Η παραπάνω προσπάθεια απ' ότι βλέπω δεν είχε συνέχεια.
  7. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το site σας. Όσον αφορά το design θα έλεγα ότι είναι όμορφο, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές και πολύ χρηστικό! Συγχαρητήρια για τη δουλεία σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη διάθεση σας να βοηθήσετε όσους ενδιαφέρονται.
  8. μπορώ να έχω 1-2 από αυτά? όχι δωρεάν, θα τα πληρώσω.
  9. Επειδή πάντα είχα την απορία αν οι ώρες που περνάω μπροστά στον υπολογιστή είναι αρκετές, λέω να θέσω κι εδώ αυτό το ερώτημα για να δούμε πόσο περίπου είναι ο μέσος όρος, πιστεύετε ότι λόγο της δουλειάς σας απομονώνεστε συχνά από τον κοινωνικό σας περίγυρο; Ξεκινάω από μένα, 6-8 ώρες περίπου.
  10. τώρα έτυχε να διαβάσω το άρθρο, πολύ ωραίο θέμα! Ελπίζω και για μια συνέχεια του. Ευχαριστούμε!
  11. Ναι, μάλλον μια συνήθεια είναι όλα, αλλά δεν ξέρω βρε παιδιά, κάτι δεν μου αρέσει... στην πλειοψηφία μας νομίζω πως είμαστε άτομα που τους αρέσει να "σκαλίζουν" το λειτουργικό, πως το βλέπετε όμως το γεγονός ότι όλο και περισσότερα πράγματα αυτοματοποιούνται? Σαν να χάνεται κάτι από τη μαγεία που είχαν παλαιότερα τα PC, βέβαια θα μου πείτε μάλλον αυτός είναι και ο στόχος της εξέλιξης...[*-)]
  12. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το πως σας φαίνεται η κατεύθυνση που έχουν αρχίσει να παίρνουν τα windows (ribbons, tiles, startbutton κτλ) ? Προσωπικά είμαι στο στάδιο που ακόμα προσπαθώ να συνηδητοποιησω αν τελικά μου αρέσουν και με βολεύουν πράγματι τόσο όσο τα παρουσιαζουν. Τι πιστεύετε?
  13. κάτι τέτοια βλέπω κ στρέφομαι αρκετές φορές στη χρήση open source τεχνολογιών παρόλο που δεν θεωρώ παραγωγικό αυτού του είδους το business model.
  14. οκ λύθηκε. Ήταν τα λάθη που μου επισήμανε ο apostolos. Ευχαριστώ!
  15. Κοίταξα το Windows Internals και όντως αναλύει τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό, αλλά φοβάμαι πως είναι πολύ βαθιά τελικά για μένα [] Ετσι πήρα το Windows® 7 Administrator's Pocket Consultant και αργότερα ίσως τολμήσω να διαβάσω και για την πιστοποίηση ( MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): Configuring Microsoft® Windows 7 ) Αυτό που έχω να πω είναι ότι το βιβλιαράκι είναι τέλειο από άποψη περιεχομένου, αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν βρήκα μια έκδοση με κανονικές διαστάσεις, είναι που είναι μικρό (Α5) είναι και 680 σελίδες και στη μέση όπως το φοβόμουν έχει ήδη έχει αρχίσει και χαλάει.
×
×
  • Create New...