Jump to content

SnakeEyes

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SnakeEyes

  1. Βρήκα αυτή την απάντηση στο site της Microsoft που περιγράφεται παρόμοια περίπτωση αλλά η απάντηση δεν είναι σαφής. Οπότε σκέφτηκα μήπως κάποιος εδώ στο forum γνωρίζει κάτι περισσότερο
  2. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτά τα κλειδιά για windows, office, κτλ που μπορείς να αγοράσεις φθηνά από το ebay? πχ αυτό. Είναι νόμιμα; μπορώ να τα βάλω πχ στο λογιστικό γραφείο πελάτη μου και να μην έχει κάποιο πρόβλημα με την εφορία;
  3. Θα μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος σχετικά με την διαδικασία για downgrade από Windows 10 Home σε Windows 8.1? Για την ακρίβεια σε υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10 χρειάζεται λόγο μη συμβατότητας κάποιων προγραμμάτων να εγκαταστήσω Windows 8.1, ποια είναι η νόμιμη οδός?
  4. Καλημέρα, μετά την αναβάθμιση από windows 8.1 σε windows 10 όταν έκανα login ο Η/Υ εμφάνιζε μία μαύρη οθόνη και το δείκτη του ποντικιού. Πατώντας το win+R όμως άνοιγε το run, έτσι λοιπόν δοκίμασα να τρέξω το msconfig το οποίο μου το άνοιξε κανονικά (η υπόλοιπη οθόνη παρέμεινε μαύρη) θεωρώντας λοιπόν ότι ίσως κάτι να συνέβαινε με τα extra προγράμματα των Windows άλλαξα τις ρυθμίσεις του msconfig, τώρα όμως κάθε φορά που ξεκινάνε τα Win δεν με αφήνει να κάνω login, μου λέει πως ο κωδικός δεν είναι σωστός (το δίκτυο δεν λειτουργεί επίσης)! Δοκίμασα να κάνω restore αλλά πάλι μου ζητάει κωδικό και μου λέει πως δεν είναι σωστός! Σε πρώτη φάση θέλω να επιστρέψω στην αρχική κατάσταση το msconfig αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα τρόπο. Δοκίμασα το bcdedit αλλά δεν έχει κάποια εγγραφή safemode ενεργοποιημένη οπότε το msconfig δεν άλλαξε κάτι στης ρυθμίσεις του bcdedit. O μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι να ξεκινήσω τα windows με κάποιο cd linux και να αλλάξω κάποιο αρχείο που κρατάει τις ρυθμίσεις του msconfig, υπάρχει τέτοιο αρχείο ή αποθηκεύει τις ρυθμίσεις στο regedit (πάντως δεν βρήκα κλειδί με το όνομα msconfig στο regedit όταν το άνοιξα από cmd bootaρωντας από dvd των windows 10). Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
  5. Ποιες ειδικότητες-τομείς στο χώρο της πληροφορικής θεωρείτε ότι αντέχουν την περίοδο αυτή στη κρίση? Θα ήθελα να διαβάσω και μια κουβέντα από ανθρώπους που είναι μέσα "στα πράγματα" εκτός από τις αερολογίες των ΜΜΕ.
  6. μήπως έχετε ανακαλύψει καμιά νέα σειρά podcast? Η παραπάνω προσπάθεια απ' ότι βλέπω δεν είχε συνέχεια.
  7. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το site σας. Όσον αφορά το design θα έλεγα ότι είναι όμορφο, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές και πολύ χρηστικό! Συγχαρητήρια για τη δουλεία σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη διάθεση σας να βοηθήσετε όσους ενδιαφέρονται.
  8. μπορώ να έχω 1-2 από αυτά? όχι δωρεάν, θα τα πληρώσω.
  9. Επειδή πάντα είχα την απορία αν οι ώρες που περνάω μπροστά στον υπολογιστή είναι αρκετές, λέω να θέσω κι εδώ αυτό το ερώτημα για να δούμε πόσο περίπου είναι ο μέσος όρος, πιστεύετε ότι λόγο της δουλειάς σας απομονώνεστε συχνά από τον κοινωνικό σας περίγυρο; Ξεκινάω από μένα, 6-8 ώρες περίπου.
  10. τώρα έτυχε να διαβάσω το άρθρο, πολύ ωραίο θέμα! Ελπίζω και για μια συνέχεια του. Ευχαριστούμε!
  11. Ναι, μάλλον μια συνήθεια είναι όλα, αλλά δεν ξέρω βρε παιδιά, κάτι δεν μου αρέσει... στην πλειοψηφία μας νομίζω πως είμαστε άτομα που τους αρέσει να "σκαλίζουν" το λειτουργικό, πως το βλέπετε όμως το γεγονός ότι όλο και περισσότερα πράγματα αυτοματοποιούνται? Σαν να χάνεται κάτι από τη μαγεία που είχαν παλαιότερα τα PC, βέβαια θα μου πείτε μάλλον αυτός είναι και ο στόχος της εξέλιξης...[*-)]
  12. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για το πως σας φαίνεται η κατεύθυνση που έχουν αρχίσει να παίρνουν τα windows (ribbons, tiles, startbutton κτλ) ? Προσωπικά είμαι στο στάδιο που ακόμα προσπαθώ να συνηδητοποιησω αν τελικά μου αρέσουν και με βολεύουν πράγματι τόσο όσο τα παρουσιαζουν. Τι πιστεύετε?
  13. κάτι τέτοια βλέπω κ στρέφομαι αρκετές φορές στη χρήση open source τεχνολογιών παρόλο που δεν θεωρώ παραγωγικό αυτού του είδους το business model.
  14. οκ λύθηκε. Ήταν τα λάθη που μου επισήμανε ο apostolos. Ευχαριστώ!
  15. Κοίταξα το Windows Internals και όντως αναλύει τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό, αλλά φοβάμαι πως είναι πολύ βαθιά τελικά για μένα [] Ετσι πήρα το Windows® 7 Administrator's Pocket Consultant και αργότερα ίσως τολμήσω να διαβάσω και για την πιστοποίηση ( MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): Configuring Microsoft® Windows 7 ) Αυτό που έχω να πω είναι ότι το βιβλιαράκι είναι τέλειο από άποψη περιεχομένου, αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν βρήκα μια έκδοση με κανονικές διαστάσεις, είναι που είναι μικρό (Α5) είναι και 680 σελίδες και στη μέση όπως το φοβόμουν έχει ήδη έχει αρχίσει και χαλάει.
  16. Κατέβασα το Deploying Windows 7 with MDT 2010 – Basic scenarios και διαβάζοντας έχω αρχίσει να εντυπωσιάζομαι! Έχω βάλει και κατεβαίνουν και τα προγράμματα που λέει το βιβλίο ότι χρειάζονται, πολύ χρήσιμο εργαλείο και όπως ανέφερε και ο blackman είναι ΔΩΡΕΑΝ!
  17. skok έψαξα λίγο τα βιβλία που μου πρότεινες και με εξαίρεση το step by step τα υπόλοιπα μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με το Windows® 7 Administrator's Pocket Consultant ή το MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): Configuring Microsoft® Windows 7 Αν πάρω το πακετο MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-680): Configuring Microsoft® Windows 7 μπορώ κάποια στιγμή όποτε το τελειώσω να δώσω και για την πιστοποίηση πληρώνοντας μόνο την εξέταση? Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή πιστοποίηση που να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας των win? Που να εξηγεί δλδ. ακόμα και το πως λειτουργεί ο πυρήνας τους, πως κάνουν boot κτλ.
  18. το ninite φαίνεται χρησιμότατο! σχετικά με το WDS έχω την εξής απορία, έστω ότι έχουμε φτιάξει ένα image το οποίο προορίζεται για έναν υπολογιστή Α, αν θέλουμε να το περάσουμε και σε ένα υπολογιστή Β που έχει διαφορετική motherboard, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο δεν θα έχω πρόβλημα με τους drivers? Και ok βγάζω τους παλιούς και κάνω εγκατάσταση στη συνέχεια τους σωστούς, δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν υπολείμματα στο σύστημα? Αυτή βασικά είναι μια παρατήρηση που θέλω να κάνω γενικότερα, με χαλάει πολύ όταν κάνω απεγκατάσταση ένα πρόγραμμα και συνεχίζουν να υπάρχουν στοιχεία του στη registry, σε υποφακέλους κτλ.
  19. Μα σαφώς είναι μια θεωρία, δεν θεώρησα κάτι δεδομένο. Η απορία που έθεσα έγινε με αφορμή τo άρθρο για τα windows αλλά θα μπορούσε να αποτελεί ερώτημα και για άλλα λειτουργικά. Όσο για τις παραφιλολογίες που ανέφερες πράγματι υπάρχει μια τάση δυσφήμησης της Microsoft, αλλά προσωπικά επειδή προσπαθώ να βλέπω αντικειμενικά όλες τις πλευρές έχω καταλήξη στο συμπέρασμα πως τα προϊόντας είναι πραγματικά κορυφαία.
  20. Κατά διαστήματα σίγουρα έχουμε όλοι διαβάσει κάποιο άρθρο που αφορά την ασφάλεια των δεδομένων μας στο διαδίκτυο. Ένα άρθρο όμως που είχα διαβάσει στο παρελθόν και με είχε προβληματίσει είναι το συγκεκριμένο. Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας σχετικά με το πόσο εύκολο θα ήταν να γίνει κάτι τέτοιο και πως θα μπορούσαμε αν συνέβαινε να το αντιληφθούμε.
  21. καμιά συμβουλή κανείς? ή έστω καμιά πιστοποίηση που θα μου προτείνατε να πάρω για αρχή?
  22. επειδή έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι ότι έχω αρκετά κενά όσον αφορά τα desktop συστήματα και μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά server θα ήθελα να μου προτείνετε μερικά βιβλία (κατά προτίμηση ελληνικά αλλά και αγγλικά κάνουν) και ιστοσελίδες για 1) να εμβαθύνω σε θέματα που αφορούν τα λειτουργικά XP,VISTA,7 π.χ. σε άλλο thrend ρωτάω πως θα μπορούσα να κάνω offline update στα windows και πως θα μπορούσα να φτιάξω αρχεία setup που θα κάνουν εγκατάσταση όλων των εφαρμογών που θέλω με κάποιες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και 2) να μάθω κάποια βασικά πάνω σε servers (AD, DNS,φορολογικούς μηχανισμους?,κτλ) επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να δω σε πραγματικό περιβάλλον τη λειτουργία αυτών των τεχνολογίων μάλλον θα στήσω κάποιο virtual lab ώστε να πειραματιστώ.
  23. πολύ πιθανόν γιατί για να 'μαι ειλικρινής πρωτη φορά βλέπω αυτές τις ονομασίες []
  24. αν πρόσεξα καλά όμως (αν όχι διοθώστε με) στο site της microsoft λέει ότι αφορούν μόνο λειτουρικά windows server και windows 7... για XP και Vista?
  25. επειδή ψάχνω λύσεις για να μειώσω τον χρόνο επανεγκατάστασης των windows αναρωτιέμαι μήπως 1)υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να έχω στον υπολογιστή μου όλες τις αναβαθμίσεις των windows και μετά από μια καινούρια εγκατάσταση αντί να περιμένω να κάνουν update τα windows μέσω διαδικτυού να τις αντιγράφω από τον υπολογιστή μου σε ένα φάκελο στο μηχάνημα που έχω κάνει τη νέα εγκατάσταση και να τις "τραβάει" από εκεί, υπάρχει κάποια τέτοια δυνατότητα? 2)κάποια απλά προγράμματα που κάνω εγκατάσταση πάντα όπως 7zip,firefox, jre κτλ θα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να γίνονται εγκατάσταση φτιάχνοντας ένα "setup" που θα περιέχει όλα τα προγράμματα με κάποιες προκαθορισμένες ρυθμίσεις ώστε να τρέχω μόνο αυτό και όχι το καθένα ξεχωριστά?
×
×
  • Create New...