Jump to content

theodosm

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

469 profile views

theodosm's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Γεια σας, Μια απορία για το DDNS Service από την DYN. Αν έχουμε Pro Account το οποίο δίνει μέχρι 30 hostnames για διάφορα services - Web,Mail,Ftp κλπ. μπορούμε να αντιστοιχίσουμε αυτά τα hostnames και με άλλα modem routers σε άλλους χρήστες, ή μόνο στο ένα δικό μας - όπως καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον - για προφανείς λόγους κέρδους για την εταιρεία, ή ισχύει και για άλλους χρήστες με άλλα modemrouters, όπως διατείνεται γνωστός μου?
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ειναι κατατοπικιστικές και αλληλοσυμπληρούμενες.
  3. Καλησπέρα, Μπορούμε σε Windows Server 2012 χωρίς Active Directory και πολιτικές ασφαλείας, να δώσουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένο folder, από έναν μόνο χρήστη από άλλο μηχάνημα στο τοπικό δίκτυο ή έστω και με τρίτο πρόγραμμα? ή να το δημιουργήσει αυτός και να έχει πρόσβαση μόνο αυτός?
  4. Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση και θετική απάντηση στο βασικό ερώτημα. Αυτό πίστευα και εγώ αλλά ήθελα και κάποιες γνώμες ανθρώπων που ξέρουν. Πρόκειται για ένα παλαιό Unibrain Nas με 12 νέους δίσκους 2ΤΒ και με δύο συστήματος 80GB στο οποίο χτύπησε το motherboard και απότι δείχνει μέχρι τώρα στο backup image κανένας δίσκος.
  5. γεια σας, αν σε ενα nas με windows server 2012 που δουλευε κανονικα και ξαφνικα χτυπαει motherboard η controller, μπορουμε κανοντας νεα εγκατασταση με νεο hardware να μη χασουμε τα δεδομενα μας η εστω κανοντας rebuild nas, η να μεταφερουμε τους δισκους σε νεο hardware και να δουλεψει ξανα? Υ.Γ. Sorry για την ελλειψη τονων, προβλημα με πληκτρολογιο.
  6. Συγνώμη για το κάπως off topic ερώτημα - αλλά ας κάνω το ερώτημα. Σε μια παλαιότερη βάση δεδομένων σε INTERBASE της BORLAND αν έχουμε ένα μεγάλο πίνακα πχ. ED με πολλά πεδία, πχ ένα αριθμητικό πεδίο UNUMMER όπου δεν έχει προφανώς προβλεφτεί να δέχεται μόνο αριθμούς και να μη μένει κενό, πως γίνεται να βρω γρήγορα με ποια εντολή SQL ποιες εγγραφές έχουν κενό αυτό το πεδίο ή γράμματα και να μην αναγκάζομαι να κάνω scroll όλο τον πίνακα μέσα από το Borland SQL Explorer ? Ευχαριστώ.
  7. Προς ενημέρωση, οι 12 δίσκοι των 2TB στο UNIBRAIN Nas (μον. 2008) τελικά δουλεύουν με ωφέλιμη χωρητικότητα 19,1 TB - parity δύο δίσκοι. Ας είναι καλά τα fora. Εχει κάποια χρησιμότητα να κάνουμε περισσότερα του ενός storage pool?
  8. Θα έχει θέμα το συγκεκριμένο NAS με δίσκους των 2TB?
  9. Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε και τα ενδιαφέροντα links - τα οποία και μελετώ. Μια μικρή ερώτηση - Εταιρεία UNIBRAIN στη Ελλάδα, η οποία να αντιπροσωπεύει τα προιόντα της μητρικής δεν βλέπω, μόνο περιφερειακά, ή κάνω λάθος? Τουλάχιστον δουλεύει έστω και με λιγότερους δίσκους και είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή μου αυτή. Αν βρω λύση εννοείται θα το αναφέρω.
  10. Χαιρετώ τη λίστα σα νέος. Παρακολουθώ το autoexec.gr χρόνια αλλά το υψηλό επίπεδο των περισσότερων εδώ μέσα με τρόμαζε κάπως και δεν αποφάσιζα να γίνω μέλος. Τελικά το έκανα. Σε μηχάνημα Unibrain σχετικά παλιό, με 12 δίσκους ίδιους Maxtor 500 GB (και δύο 80 GB συστήματος) με προεγκατεστημένα windows server 2003 και μετά από βλάβη, εγκατέστησα τελικά την πιο νέα έκδοση. Ενώ το σύστημα φαίνεται ότι λειτουργεί, δύο δισκοι από το storage pool ο ένας δεν φαίνεται καθόλου και ο άλλος είναι με κίτρινο (warning, δηλ. δουλεύουν 10 δίσκοι). Κοιτάζοντας στις λεπτομέρειες (details, storage pool,vhd)) δεν βρίσκω κάποια χρήσιμη βοήθεια. Πώς βρίσκω τους προβληματικούς δίσκους λοιπόν. (ειναι 4 σειρές με 3 δίσκους έκαστη). Βάζοντας και βγάζοντας δίσκους διαπίστωσα ότι η μέτρηση ειναι σχεδόν κάθε φορά διαφορετική. Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
×
×
  • Create New...