Jump to content

dim_mitso

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dim_mitso

  1. Ναι, τα ξένα forum είναι γεμάτα απο απελπισμένα παιδιά με πολλά certs ακόμα και επιπέδου Professional (CCNP,MCSE,κτλ) καθώς και με Bachelor από σχολές συναφές με το αντικείμενο που δεν μπορούν να σταυρώσουν δουλειά διότι απλά τους ζητάνε προϋπηρεσία την οποία δεν έχουν. Άρα μάλλον τα πιστοποιητικά αυτά δεν δίνουν αληθινή γνώση...? Αυτό ήθελα να μου πείτε και εσείς, εαν δηλαδή αυτά που ζητείτε να κάνει καποιος στην δουλειά (σε επίπεδο junior) καθημερινά απέχουν έτη φωτός απο αυτά που μαθαίνει διαβάζοντας για τις entry-level πιστοποιήσεις. Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου και που μου απάντησες, ναι αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά δυστυχώς δεν παίρνω απάντηση ούτε και απο τις εταιρίες που στέλνω για εργασία αμισθί ώστε να πάρω κάποια εμπειρία καταρχάς και να δουν και αυτοί ότι κάτι ξέρω να κάνω και οτι εχω όρεξη για δουλειά.
  2. Γειά σου Νίκο, όχι δεν έχω φτιάξει κάποιο lab ακόμα, πέρα από κάποια linux / windows server σε περιβαλλον vmware workstation. Έχω βρει κάτι switch/router της cisco στο ebay με 10-15 ευρώ για lab, το θέμα είναι οτι θέλει μεγάλες θυσίες 2-3-4 μήνες τουλάχιστον λιώσιμο καθημερινό και δεν ξέρω εαν θα έχουν αποτέλεσμα όλα αυτά... Οι αγγελίες εργασίας ακόμα και για junior θέσεις ζητάνε τρελά πράγματα χαχα είναι για κλάματα η κατάσταση. Εάν θέλετε μοιραστείτε μαζί μου το πως ξεκινήσατε στον χώρο όσοι δείτε το topic αυτό, αν και όσοι ξεκίνησαν απο 10ετία και πίσω σίγουρα τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, τώρα κανείς δεν θέλει να εκπαιδεύσει έναν καινούργιο εργαζόμενο, τον θέλει έτοιμο με πολλές γνώσεις και προϋπηρεσία, διατεθημένο να δουλεύει σαν σκυλί για ψίχουλα αλλίως σου δείχνει την πόρτα και σου λέει ξέρεις πόσοι περιμένουν εκεί έξω?
  3. Καλησπέρα, τελικά κάποιος που έχει απλά τελειώσει μια σχολή σχετική με υπολογιστικά συστήματα και ξεκινάει να βρει μια δουλειά στον χώρο του IT (πχ Junior Sysadmin) χωρις προϋπηρεσία τι κάνει? Αρχίζει να μαζεύει πιστοποιήσεις Microsoft / Linux / VMware / Cisco και κάνει τον σταυρό του μπας και τον λυπηθεί κανείς και τον προσλάβει? Αφού όλες οι αγγελίες ζητάνε τουλάχιστον 1 χρόνο προυπηρεσία. Ακόμα και αμισθί να τους πεις να δουλέψεις για 1-2 μήνες μέχρι δείξεις οτι κάτι μπορεί να ξέρεις η πιθανότητα να προσληφθείς είναι μικρή. Άρα τι κάνει κανείς για να βγει απο τον φαύλο κύκλο ανεργία->μηδέν προϋπηρεσία->περισσότερη ανεργία?
×
×
  • Create New...