Jump to content

George J. Capnias

Members
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

About George J. Capnias

  • Birthday 03/04/1972

Contact Methods

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Athens, Hellas

George J. Capnias's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Καλησπέρα, Το Upgrading to SharePoint Foundation 2010 είναι το σημείο που πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις... George J.
  2. Θα πρότεινα να μην πειραχτούν τα δύο paths που είναι μέσα στο Program Files - είναι μέρος της υποδομής Sharepoint και δεν περιέχουν κώδικα που έχει δημιουργηθεί από χρήστη. Πρόσθετα ότι λειτουργικότητα χαθεί από εκεί ή επιρεαστεί, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα σε όλη την εγκατάσταση - και το admin interface μπορεί να μην δουελεύει μετά... George J.
  3. Από την σχετική βιβλιογραφία που παραθέτεις είναι φανερό ότι η αλλαγή που έκανες δεν έγινε με τον τρόπο που συστήνεται: Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να αφήσεις 15,18 ή όποια κενά, το σίγουρο είναι ότι το web.config δεν έχει κανονική μορφή xml. Το λάθος πιθανώς να το έβλεπες αν έτρεχες το site με url localhost - που δεν είναι δυνατό όλες τις φορές, ανάλογα το mapping που έχει το συγκεκριμένο site. Παρόλα αυτά μέσα στο application log, πιθανώς να έχει καταγραφεί κάτι. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις την αλλαγή που συστήνει, να βάλεις την εκτέλεση του site σε debug mode. Αν μπορέσεις να βρεις μια πιο συγκεκριμένη περιγραφή του λάθους, από την εικόνα που παραθέτεις, θα είναι δυνατό να αντιμετωπίσεις ή να πάρεις καλύτερες οδηγίες για το πως να αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα. George J.
  4. Επίσημη απάντηση από το Building Windows 8 web blog στο MSDN blogs: Running Windows 8 Developer Preview in a virtual environment: Functional: Hyper-V in Windows 8 Developer Preview Hyper-V in Windows Server 2008 R2 VMware Workstation 8.0 for Windows VirtualBox 4.1.2 for Windows Non-functional: Microsoft Virtual PC (all versions) Microsoft Virtual Server (all versions) Windows 7 XP Mode VMWare Workstation 7.x or older George J.
  5. Υπάρχει πρόβλημα capacity με το keynote, ή μου φαίνεται; Live το έβλεπα στα 3Mbμε max 3Mb και τώρα με το ζόρι και σπασίματα στα 850Kb από 1.3Μb... Μάλλον άρεσε... George J.
  6. Δυστηχώς, ενώ ξεκινάει η επεγκατάσταση του UR 1, ξαφνικά τερματίζει χωρίς κάποιο μήνυμα. Φαντάζομαι αν βρω το αποθηκευμένο .msu και το τρέξω από command line, θα δώσει κάτι, αλλά δεν νομίζω ότι έχω την υπομονή πλέον να το κάνω... Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να προσπαθώ να "σώσω" τον Exchange - έτσι και αλλιώς το πρόβλημα υπάρχει καιρό, δεν έγινε τώρα, και όλο αυτό τον καιρό δεν έχουν e-mail. Είναι σήμερα η τρίτη κατά σειρά μέρα που χαλάω για να επαναφέρω τον Exchange. Και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει backup των mailboxes. Αυτό που με ενδιαφέρει πλέον είναι αν μπορώ να κάνω uninstall τον Exchange - με διαδικασίες "express", μιας και δεν νομίζω ότι το uninstall του θα παίξει αφού κανένα από τα services του δεν ξεκινάει. Το θέμα, είναι επάνω στην "εγχείριση" να μην πεθάνει και ο AD DC και μαζί του ολόκληρο το domain, και να μπορέσω να τον εγκαταστήσω στην συνέχεια. Έχω πιθανότητες να το πετύχω αυτό με "βίαιο" uninstall του Exchange; Υπάρχει κάποιος οδηγός; George J.
  7. Ξέρεις ότι αυτό και να θέλω να το κάνω στον Windows Server 2008 R2, δεν θα μου κάνει το χατήρι - το σίγουρο είναι ότι τα assemblies του Exchange δεν έχουν γίνει native x64 images - πιθανολογώ ότι είτε στην εγκατάση του SP1 είτε του RU1, έγιναν αντιγραφή μέσα στους folfers του Exchange, και μετά τίποτα, λόγω της μη συνδεσιμότητας με το Internet. Και έτσι τα βλέπει 32bit... Αν μου πεις ότι υπάρχει καλικάντζαρος αυτή την στιγμή και αυτός το έκανε, θα το πιστεύψω... [] Το repair του Exchange SP1, λες να κάνει κάτι; George J.
  8. Καλημέρα, καλό μήνα - ούτος server είναι και domain controller... George J.
  9. Όταν το ξεκινάω μέσα από τα Services παίρνω: Windows could not start the Microsoft Exchange Active Directory Topology service on Local Computer.Error 216: 0xd8 Στο Event Log έχω: Application The program or feature "\??\C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Bin\MSExchangeADTopologyService.exe" cannot start or run due to incompatibity with 64-bit versions of Windows. Please contact the software vendor to ask if a 64-bit Windows compatible version is available. System The Microsoft Exchange Active Directory Topology service failed to start due to the following error: This version of Microsoft Exchange Active Directory Topology is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need a x86 (32-bit) or x64 (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher. George J.
  10. Ιωάννα, αυτό που βλέπω, είναι ότι τα services του Exchange είναι down - και δεν μπορεί να δει τι έκδοση είναι και τι πρέπει να κάνει. Πιστεύεις θα έπρεπε να δοκιμάσω ένα repair - αν γίνεται - του Exchange 2010 SP1; George J.
  11. 1. Check ok 2. Check ok 3. Powershell LocalMachine: Undefined => Powershell disabled!!!! Σίγουρα;;;; Να το σβήσω; 4. Check ok 5,6,7 Η εγκατάσταση συνεχίζει να αποτυχαίνει... Υπενθυμίζω, ότι στον Windows Server 2008 R2, δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ (επανεγκατάσταση ή repair) για .NET Framework, v2.0, v3.0 και v3.5 SP1 γιατί είναι μέρος του λειτουργικού και θεωρήται ότι καλύπτονται από το system protection. Όλα τα security fixes έχουν μπει... George J.
  12. Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα, Η περιπέτεια συνεχίζεται: Μετά την εγκατάσταση του Windows 2008 R2 SP1 και όλων των hothixes, έγινε προσπάθεια για επανεγκατάσταση του Exchange SP1 RU 4v2, αλλά με τον λογαριασμό του Ent. Administrator. Δεν είχα κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα, από την προηγούμενη βδομάδα, αλλά τα λάθη στο event log είναι λιγότερα όπως και το install.log. Το install.log συνημμένο στο μήνυμα, τα λάθη του event log, αποκάτω: Beginning a Windows Installer transaction: C:\Windows\Installer\1490ff.msi. Client Process Id: 7492. Starting session 0 - ‎2011‎-‎08‎-‎01T06:19:24.441119400Z. Ending a Windows Installer transaction: C:\Windows\Installer\1490ff.msi. Client Process Id: 7492. Ending session 0 started ‎2011‎-‎08‎-‎01T06:19:24.441119400Z. Product: Microsoft Exchange Server - Update 'Update Rollup 4-v2 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 (KB2579150) 14.1.323.6' could not be installed. Error code 1603. Additional information is available in the log file C:\Users\Administrator\Desktop\install.4.log. Windows Installer installed an update. Product Name: Microsoft Exchange Server. Product Version: 14.1.218.15. Product Language: 1033. Manufacturer: Microsoft Corporation. Update Name: Update Rollup 4-v2 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 (KB2579150) 14.1.323.6. Installation success or error status: 1603. Product: Microsoft Exchange Server -- Configuration failed. Windows Installer reconfigured the product. Product Name: Microsoft Exchange Server. Product Version: 14.1.218.15. Product Language: 1033. Manufacturer: Microsoft Corporation. Reconfiguration success or error status: 1603. George J.
  13. Δυστηχώς ο Ent Admin την έχει "κάνει διακοπές", και δεν δίνει το password. Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω είναι να έχω στο λογαριασμό μου τα ίδια groups που έχει ο Ent Admin, που είναι και ο χρήστης που έκανε την εγκατάσταση του Exchange... Εκτός αν ζω εφιάλτη Windows NT4, δεν λέγεσαι administrator, δεν είσαι administrator... Δυστηχώς, όπως έχεις επισημάνει και εσύ παρακάτω, τα παραπάνω url παραπέμπουν σε προβλήματα του Exchange 2007 - αφού έχω Windows Server 2008 R2, έχω από default .ΝΕΤ Framework v3.5 SP1, και αυτό δεν δέχεται ούτε αλλαγή ούτε επισκευή! Άρα τα προβλήματα για SPs του .NET Framework v2.0 και v3.0 δεν υφίστανται. Κάπου το είπα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ότι το μόνο Update που φαίνεται εγκατεστημένο στο μηχάνημα είναι το Exchange 2010 SP1 RU 1, αλλά η άποψη του registry, δεν ταυτίζεται (WIndows Exchange 2010 SP1)... Και υπόψη σε όλους το RU 3v3, ήταν το μόνο που αρνήθηκε να εγκατασταθεί, γιατί δεν υπήρχε connectivity με το Internet... George J.
  14. Αυτό είναι η αλήθεια ότι η πρότασή σου, μου έδωσε ένα έναυσμα να κάνω hide το RU 3v3 του Exchange, που δεν αφήνει να μπουν άλλα updates στον server, και να αφήσω την ροή να συνεχιστεί κανονικά. Επειδή είδα και κάμποσα errors μέσα στο Event Log για το conhost που δεν μπορούσε να εκτελεστεί, ουσιαστικά όλη την Παρασκευή την έφαγα με το περάσω το SP1 του λειτουργικού και όλα τα updates που υπάρχουν για το .NET Framework v3.5, και v4.0. Ένας σημαντικός παράγοντας της αποτυχίας και της ζημιάς που έχει προκείψει είναι ότι το δίκτυο/domain που τρέχει ο Exchange, δεν έχει επαφή με το Internet. Σε συνδιασμό με την απουσία policy να απαγορεύει τον έλεγχο για τα certificate online, με οδήγησε να πάρω τα "μέτρα μου": Έφτιαξα με εγγραφή στο dns για το crl.microsoft.com και έφτιαξα ένα καινούργιο site με τα ίδια host headers => έτσι ουσιαστικά όλη την κίνηση για τον εν λόγω σκοπό, κατευθήνεται ουσιαστικά προς το δικό μου web site. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι το site δεν πήρε requests μόνο από το DC που προσπαθούσα να εγκαταστήσω το RU του Exchange αλλά και από άλλα μηχανήματα. Έτσι έχω βάλει 5 certificates μέσα στο τοπικό server, και έχω αντιμετοπίσει αυτό το πρόβλημα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, είδα παρόμοιες ανάγκες έχουν και άλλα Service Packs, πχ Visual Studio, που όμως δεν αναφέρεται πουθενά... Την Παρασκευή φεύγοντας άφησα το RU 4v2 να τρέχει - είχε ήδη ξεκινήσει καμιά ώρα πριν φύγω, και από ότι έβλεπα από το log αρχείο, ένα-ένα τα αρχεία που πριν έγραφε ότι δεν έχουν το σωστό format, έφτιαχνε τα native images τους. Ελπίζω να είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα την Δευτέρα το πρωί... George J.
  15. Δοκίμασα να δω και το Exchange Setuplog, αλλά η τελευταία ενημέρωση αρχείου μέσα στο κατάλογο, γενικότερα, ήταν από την ημέρα εγκατάστασης του Exchange - πέρυσι! Δεν νομίζω ότι έχει κάτι χρήσιμο εκεί... George J.
×
×
  • Create New...