Jump to content

gtryf

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

gtryf's Achievements

  1. Δεν είναι κακό, το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι ότι χρησιμοποιεί public folders, που έχω ακούσει ότι είναι προς κατάργηση (μπορεί να κάνω λάθος όμως, διόρθωσέ με). Η λύση που ψάρεψα από κάποιο blog είναι η εξής: Δημιουργώ ένα shared mailbox, π.χ. project1, κι ένα security group, π.χ. project1_users, στο οποίο βάζω τους χρήστες που θέλω να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο έργο. Κατόπιν, με την Add-MailboxPermission δίνω FullAccess δικαιώματα σε αυτό το γκρουπ και με την Add-ADPermission, δίνω δικαίωμα Send-As στο γκρουπ αυτό για το mailbox project1. Τέλος, στο Outlook προσθέτω το mailbox project1 σε κάθε χρήστη. Πλεονεκτήματα: - Ένα και μοναδικό mailbox (πραγματικό mailbox, κι όχι PF) το οποίο μπορώ να πάρω backup, να το βάλω σε ξεχωριστό database, να του κάνω journaling κ.λπ. Μειονεκτήματα: - Πρέπει να σετάρω ξεχωριστά το Outlook για κάθε χρήστη. - Όταν ο user1 στείλει mail μέσα από το Outlook, αποθηκεύεται στα Sent Items του user1, κι όχι στα Sent Items του project1. Αυτό όμως λύνεται φτιάχνοντας ξεχωριστό προφίλ (ouch) ή χρησιμοποιώντας το OWA. Έτσι το έλυσα εγώ. Ακούω τις δικές σου σκέψεις.
  2. Άλλη μια ερώτηση, αφού το προηγούμενο ζήτημα λύθηκε με επιτυχία. Στην εταιρεία μου (με Exchange 2007) έχουμε αναλάβει μια σειρά από έργα και οι συναλλαγές γι αυτά γίνονται κυρίως μέσω email. Αυτό που θέλουμε είναι, για λόγους αρχειοθέτησης, όλα τα εισερχόμενα/εξερχόμενα email για τα αντίστοιχα έργα να φυλάσσονται σε ένα ξεχωριστό mailbox με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση από τους χρήστες. Μια (ημι)λύση που σκέφτηκα είναι η εξής: user1, user2, user3, project1_mailbox -> mailboxes project1 -> distribution list που περιλαμβάνει τα παραπάνω mailboxes. (και αντίστοιχα για τα άλλα έργα) Όταν έχουμε εισερχόμενα email για ένα έργο αυτά θα έρχονται πάντα στο αντίστοιχο distro list. Κατά συνέπεια, και οι χρήστες που πρέπει να λάβουν τα email θα τα λαμβάνουν, αλλά κι ένα αντίγραφο θα φυλάσσεται στο mailbox του έργου. Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα είναι με τα εξερχόμενα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω transport rules αλλά αυτά όλα προϋποθέτουν κάποια παρέμβαση από τους αντίστοιχους user1, user2 κλπ, είτε γράφοντας συγκεκριμένο subject, είτε κάτι άλλο. Επίσης σκέφτηκα να φτιάξω mail contacts για τους εξωτερικούς συνεργάτες και κανόνες έτσι ώστε όταν κάποιο email πάει σε συγκεκριμένο mail contact τότε να γίνεται bcc στο project mailbox, πλην όμως υπάρχει πιθανότητα ένας mail contact να ανήκει σε περισσότερα από ένα έργα... Εάν κανείς έχει κάποια ιδέα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Και συγγνώμη για το μεγάλο post. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γιώργος.
  3. Καταρχήν, αυτό που μου είπες παραπάνω δούλεψε μια χαρά και σ'ευχαριστώ πολύ. Στο φιλοσοφικό ερώτημα τώρα, οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Ο κυριότερος, όμως, όπως είναι μάλλον προφανές απ'την ασχετοσύνη των ερωτήσεών μου, είναι η έλλειψη τεχνογνωσίας. Επίσης το Δ.Σ. ανησυχεί και για την ασφάλεια. Η εταιρεία διαχειρίζεται οικονομικά δεδομένα ύψους δισεκατομμυρίων. Ίσως, όμως, μόλις αποκτήσουμε λίγη περισσότερη εμπειρία, να το στήσουμε όπως λες.
  4. Ναι, βρήκα ήδη ένα, σ'ευχαριστώ. Άλλο είναι το πρόβλημά μου τώρα, το γράφω πιο πάνω. Όσο γι αυτό που λες, αν εννοείς να σετάρουμε κάθε Outlook client ξεχωριστά να συνδέεται με το mail.company.gr, δεν είναι δική μου απόφαση αυτή, δυστυχώς. Αυτή τη στιγμή έτσι είναι ρυθμισμένα τα πράγματα, αλλά η απαίτηση είναι να γίνονται centralized ρυθμίσεις για το mail της εταιρείας. Ό,τι ρύθμιση δηλαδή να γίνεται πάνω στον Exchange server και τα τερματικά να τις λαμβάνουν απευθείας. Δεν είναι κακή ιδέα, εφόσον αυτό είναι δυνατό... Edit: τώρα είδα το post σου, σ'ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω αμέσως.
  5. Ανακάλυψα ένα προγραμματάκι (σχετικά φτηνό), το POPcon, το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω λήψη των email από το mail server της Lunarpages και να τα αποστέλλω στα σωστά mailboxes της εταιρείας. Οπότε αυτό λύνει το ένα σκέλος του προβλήματος. Το δεύτερο σκέλος όμως μένει ανεπίλυτο: έφτιαξα ένα send connector για να γίνονται relay τα εξερχόμενα email των χρηστών προς εξωτερικούς παραλήπτες. Έφτιαξα κι ένα transport rule ώστε να περιορίζονται οι χρήστες που μπορούν να το κάνουν αυτό μόνο στους χρήστες που ανήκουν σε συγκεκριμένο γκρουπ. Παραμένει όμως το εξής πρόβλημα: όταν στέλνω ένα email από το λογαριασμό μου στο Exchange προς εξωτερικό λογαριασμό τότε φαίνεται ότι ο αποστολέας του μηνύματος είναι ο [email protected], ενώ εγώ θέλω ο αποστολέας να φαίνεται να είναι ο [email protected] - αυτό όμως ΜΟΝΟ για τα email με εξωτερικό παραλήπτη, για τα εσωτερικά θέλω να μένει ως έχει. Έχω προσθέσει την κατάλληλη διεύθυνση email στο account gtryf ([email protected]) όμως αν την κάνω default reply to address φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με τα εσωτερικά email. Συγγνώμη αν τα λέω λίγο μπερδεμένα, προφανώς δεν έχω πείρα με το Exchange και οι έννοιες είναι ακόμα λίγο συγκεχυμένες. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, παιδιά. Γιώργος.
  6. Το mail domain είναι κατοχυρωμένο (mycompany.gr) και διαχειρίζεται από τη Lunarpages. Δε θέλουμε να στήσουμε τον Exchange ώστε να διαχειρίζεται ο ίδιος τα mail. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι, για κάθε χρήστη, ο Exchange Server να ελέγχει το αντίστοιχο mailbox της Lunarpages και να φέρνει τα email του στο τοπικό mailbox του δικού μας domain (mycompany.local). Και αντίστροφα, όταν ο χρήστης [email protected] αποστείλει ένα email σε εξωτερικό παραλήπτη, ο Exchange να κάνει προώθηση του email ώστε να αποστέλεται από το αντίστοιχο account της Lunarpages. Έψαξα για το POP3 connector στον Exchange 2007 αλλά δεν το βρήκα. Νομίζω ότι αυτό ήταν connector του Exchange 2003;
  7. Χαιρετώ. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε περίπτωση που κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Στην εταιρεία που δουλεύω έχουμε στήσει ένα ολοκαίνουργο Exchange Server 2007. Έχουμε ρυθμίσει τα mailboxes μέσω του Active Directory για κάθε χρήστη της εταιρείας κλπ. Ο server κάθεται στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας και διακινεί το εσωτερικό mail για το domain μας. Επίσης έχουμε αγοράσει από τη Lunarpages υπηρεσίες email έτσι ώστε ορισμένοι χρήστες μας να μπορούν να έχουν εξωτερικό mail. Εκείνο που θέλω να κάνω είναι το εξής: Γίνεται να ρυθμίσω τον Exchange Server ώστε να διαχειρίζεται και το εξωτερικό email από τη Lunarpages; θέλω δλδ για κάθε χρήστη που δικαιούται εξωτερικό email, το Exchange να ελέγχει το γραμματοκιβώτιό του στη Lunarpages και να μεταφέρει τα εισερχόμενά του στο αντίστοιχο mailbox της εταιρείας. Και αντίστροφα, όταν ο χρήστης αυτός επιθυμεί να στείλει κάποιο εξωτερικό email το Exchange Server να χρησιμοποιεί τη Lunarpages για την αποστολή αυτή. Καλό θα ήταν κιόλας να φαίνεται αυτόματα και η εξωτερική διεύθυνση του χρήστη-αποστολέα αντί της εσωτερικής που έχουμε στο γραφείο. Ζητάω πολλά; Ευχαριστώ, Γιώργος.
×
×
  • Create New...