Jump to content

ggeorge

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

ggeorge's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Καλημέρα σε όλους, θεωρώ πως τελικά θα ακολουθήσω την λύση του journaling. Θα πέφτει όλη η διακίνηση σε έναν user που θα δημιουργήσω μόνο για αυτό το λόγο, hide from Exchange address list γιατί δεν υπάρχει λόγος να είναι ορατός και σε Η/Υ που είναι έτσι και αλλιώς 24 ώρες ανοικτός θα τρέχει outlook με αυτό το user και εκεί θα μπορώ με rule να αρχειοθετώ ή και να ενημερώνω αντίστοιχα άλλους users. Thanasis Kladakis & Φωτακέλης Άκης σας ευχαριστώ για την σημαντικότατη αναφορά και παρατήρηση στο θέμα της παρακολούθησης ή μη της αλληλογραφίας κάποιου (θα το προωθήσω ανάλογα) Σας Ευχαριστώ.
  2. Η παραπάνω λύση - Exchange General > Delivery Options > Forward - αφορά μόνο εισερχόμενη αλληλογραφία και όχι την εξερχόμενη. Επίσης η λύση του Journaling πραγματικά λειτουργεί, όμως όλη η διακίνηση των email (εισερχόμενα-εξερχόμενα) και για όλους του λογαριασμούς πάει σε έναν λογαριασμό ως εισερχόμενη και αν έχουμε 50 mailbox με μεγάλη διακίνηση σε καθημερινή βάση εντός και εκτός εταιριάς τότε πραγματικά η λύση αυτή δεν είναι πρακτική. Σας ευχαριστώ όλους ... και αν κάτι άλλο υπάρξει ως σκέψη το κουβεντιάζουμε .
  3. το rule δεν βολεύει διότι οι users είναι πάρα πολλοί και επίσης μπορεί ο χρήστης να απενεργοποιήσει το rule. Επίσης δεν μας ενδιαφέρει η λύση της αποθήκευσης αλλά η εμφάνιση ως εισερχόμενα σε κάποιους χρηστών η εξερχόμενη αλληλογραφία συγκεκριμένων χρηστών.
  4. Καλημέρα, ναι, αυτό ακριβώς για να ελέγχει η διοίκηση - αλλά και για ενημέρωση - το τι φεύγει ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατό σε εγκατάσταση με win2003 sbs και σε λειτουργία ο exchange 2003 να μπορούμε να έχουμε αυτόματη κοινοποίηση των email που στέλνουν κάποιοι users.
  6. θα με βοηθούσες παρα πολύ .... σε ευχαριστώ ...
  7. Καλημέρα, σε sbs2003 με domain company.local και με exchange που λειτουργεί κανονικά - έχουμε εξωτερικά email της μορφής [email protected] και mail.company.gr (mx record- static ip) - αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί και το mail.company.com με τα αντίστοιχα email [email protected] το ερώτημα είναι το εξής: Ως mx record θα ορίσουμε και για τα δύο - mail.company.gr και mail.company.com - την ίδια static ip ; θα πρέπει να αλλάξω - προσθέσω κάτι στον exchange server (γιατί κάπου έχουμε ορίσει "fully-qualifield domain name: mail.company.gr") ; Σας ευχαριστώ
  8. Τελικά αποφάσισα να μην το υλοποιήσω διότι θα "μαζεύονται" άπειρα email. Το αρχικό σενάριο αφορούσε στο να μην χάνονται email τα οποία είχαν δημιουργηθεί τυχαία δ.λ. οτιδήποτε@company.gr σε εναν linux mail server όπου στην συνέχεια όλα τα email γινόντουσαν forward σε ένα και μόνο email το οποίο και λαμβάναμε στην εταιρία. Τώρα λοιπόν που στήθηκε exchange server στην εταιρία και δεν θέλαμε να χάσουμε κανένα email, σκέφτηκα την λύση που είχα θέσει και ως ερώτημα. Με αυτή την λύση όμως θα μαζεύαμε άπειρα spam όπως και πριν. Ετσι αποφασίστηκε να διατηρηθούν συγκεκριμένα μόνο email και τα υπόλοιπα (τα περισσότερα άσχετα) να απορρίπτονται από τον server. Όπως και να έχει, ευχαριστώ πολύ
  9. Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα σε sbs2003 με exchange server να πηγαίνουν τα email σε ένας συγκεκριμένο χρήστη όταν αυτά έχουν ως παραλήπτη χρήστη ο οποίος δεν υπάρχει στο domain. π.χ. email με παραλήπτη οτιδήποτε@company.gr να πηγαίνουν στο mailbox π.χ. του [email protected] σας ευχαριστώ.
  10. Σας ευχαριστώ .... δουλεύει όπως το θέλω. Το Patch της microsoft που αναφέρετε είναι απαραίτητο. και πάλι ευχαριστώ..
  11. Καλησπέρα... Θα ήθελα να μάθω για το αν υπάρχει δυνατότητα να απαγορεύσω σε συγκεκριμένους users οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε domain και χρησιμοποιούν exchange server 2003 (σε περιβάλλον SBS2003), να στέλνουν email εκτός local domain - δηλαδή να έχουν δυνατότητα για αποστολή email local π.χ. [email protected] αλλά όχι σε εξωτερικά email π.χ. [email protected]. Και φυσικά να έχουν δυνατότητα λήψης email και local & external. Σας ευχαριστώ .....
×
×
  • Create New...