Jump to content

apostolos

Members
  • Posts

    568
  • Joined

  • Last visited

About apostolos

  • Birthday 01/01/1979

apostolos's Achievements

Skilled IT Pro

Skilled IT Pro (3/5)

0

Reputation

  1. Αν και λίγο καθυστερημένα σου απαντώ. Έχω αρκετές εγκαταστάσεις με Hybrid exchange λύση με ένα Onpremise server ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένα accounts και office 365 για σχεδόν όλους τους υπόλοιπους χρήστες. Τα domainname έχουν κατάληξη .gr και έτσι τους υλοποιούσαμε όλους. Τα προβλήματα που δημιουργούνται λύνονται σε επίπεδο Dns records απλά και γρήγορα. Χρειάζεσαι hostA εγγραφές για οτιδήποτε έχει κατάληξη domainname.gr και βρίσκεται εκτός δικτύου. πχ ένα record για το www.domainname.gr που θα δείχνει στο webserver σου ή τους dns του hosting σου. Αν έχεις πχ sharepoint online τότε ακόμα ένα για το sharepoint.domainname.gr και πάει λέγοντας. Γενικά σε όλους τους πελάτες μας πάντα χρησιμοποιούσα .gr extension καθώς δεν έβρισκα προβληματικό το να χρειάζεται να φτιάξω απο την αρχή 2-3 dns εγγραφές είτε για mx ή Α records. Όπως έγραψε παραπάνω και ο Πέτρος δίνει μια ευκολία το .gr απλά θέλει λίγο προσοχή στις DNS εγγραφές.
  2. Με μετάβαση σε SSD σίγουρα υπάρχει καλύτερο performance. Σου παραθέτω μερικά άρθρα που αποτυπώνουν τα αποτελέσματα. http://timothyawiseman.wordpress.com/2012/07/29/the-effects-of-an-ssd-on-sql-server-performance/ http://www.kingston.com/us/business/server_solutions/memory_ssd_optimization Στο παρακάτω pdf απο την Kingston υπάρχει και κάτι σαν οδηγός για καλύτερη ταχύτητα. http://media.kingston.com/BB879EB4-8B06-4D05-A730-017CE4A68C61/FinalDownload/DownloadId-DB904098755717F5DEE9F9E36D10AB0D/BB879EB4-8B06-4D05-A730-017CE4A68C61/pdfs/business/Optimizing_Memory_and_SSD_in_Server_HR.pdf Όμως ας μην ξεχνάμε ότι αν το πρόβλημα σου είναι παραμετροποίησης τότε το συνολικό όφελος θα είναι μηδαμινό.
  3. http://www.lawsociety.org.uk/advice/practice-notes/cloud-computing/#cc5 Σε ενδιαφέρει το κεφάλαιο 5 http://www.hldataprotection.com/2014/08/articles/international-eu-privacy/unsurprisingly-us-court-rules-that-cloud-provider-must-produce-data-stored-abroad/ Εδώ ενώ μέχρι το καλοκαίρι τα δεδομένα σου ήταν προστατευμένα, με απόφαση δικαστηρίου.. δεν είναι. Οπότε δεν είναι μόνο θέμα υπάρχουσας νομοθεσίας, αλλά και πόσο εύκολα αλλάζει. Για το θέμα των ιατρικών φακέλων που ανέφερες πχ στην Αυστραλία προτείνουν να μην τα ανεβάσεις στο cloud. http://perspecsys.com/how-we-help/cloud-privacy/australia-data-privacy-laws/ Τώρα όσο αφορά το FBI.. προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα σε ρωτήσουν. Έχουν δεν έχουν δικαίωμα.
  4. Επίσης βρήκα και αυτό Update your WSUS 3.0 SP2 server to version 3.2.7600.256 by installing update KB2734608
  5. http://support.microsoft.com/kb/2938066 Αν διαβάσεις κάτω κάτω λέει Note Before WSUS 3.0 SP2 servers (without fix 2828185(https://support.microsoft.com/kb/2828185) or newer) can manage computers that are running Windows 8, Windows Server 2012, or a newer OS version, you must complete these steps: Apply update 2938066 to the WSUS server that synchronizes with Microsoft Update. Start synchronization. Wait for the synchronization to succeed. Repeat these steps for each WSUS server that synchronizes to the server that you just updated. Στη θέση σου θα τα έκανα εγκατάσταση και τα 2. Hope this helps
  6. Απο πελάτες που δεν έχουν static και έχουν otenet, λόγο του subnet ανήκουν σε λίστα στο spamhaus.org. Θέλω να κάνω exclude αυτά τα domains ώστε να μην επιστρέφουν πίσω ndr αλλά να έρχονται στο mailbox του κάθε χρήστη. Ακόμα και στο quarantine του Fpe να μένουν και να τα κάνω release δεν έχω πρόβλημα. Αλλά γενικά ότι γίνεται block απο το FPE δεν έχω καμια πληροφορία τι ήταν αυτό. Υπάρχει δυνατότητα να πάνε όλα αυτά στο quarantine του?
  7. Nαι, όπως και πολλοί πελάτες μας. Είναι μια ευγενική χορηγία της Ms με την οποία αν έχεις κενά, σου κάνουν σκόντο σε αυτά που θα πρέπει να αγοράσεις. Μπορείς φυσικά να τους γράψεις κανονικά και να αρχίσουν να σε πρήζουν όπως οι εταιρίες για υπόλοιπα σε δάνεια και κάρτες. Κάποιοι απο τους πελάτες μου πάντως μετα το πολύ ζάλισμα τους ένημέρωσαν ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το νομικό τους τμήμα. Αυτή η προσέγγιση φαίνεται να δουλεύει.
  8. Σωστά. Στο παράδειςγμα θα μεταφερθούν σε ένα mailbox που λέγεται searchmailbox και στο φάκελο searchfolder.
  9. Get-Mailbox και Search-Mailbox cmdlets Get-Mailbox -Server "*Server*" | Search-Mailbox -SearchQuery 'Subject:"*Subject*" and Body:"*Body*"' -targetmailbox "*SearchMailbox*" -targetfolder "*SearchFolder*" -logonly -loglevel full Το παραπάνω διαβάζει ένα συγκεκριμένο server με όλες τις db που έχει πάνω και ψάχνει subject και body. Στη συνέχεια στέλνει σε συγκεκριμένο mailbox τα emails που θα βρει. http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd298173.aspxhttp://technet.microsoft.com/en-us/library/dd298173.aspx
  10. apostolos

    Epic hack!

    To συγκεκριμένο συμβάν μόνο χακεριά δε μπορώ να το χαρακτηρίσω. Αυτή τη στιγμή μπορώ να κάνω ότι θέλω με τουλάχιστο 20 account σε gmail,fb, twitter,outlook.com και διάφορα άλλα χωρίς να κάνω τίποτα. Απλά με τη βλακεία που χαρακτηρίζει ορισμένους ανθρώπους. Πως? Πολύ απλά. Σαν κάτοχος του [email protected] δε μπορείται να φανταστείτε πόσοι (δε θέλω να τους χαρακτηρίσω) δημιουργούν account και δηλώνουν σαν email το δικό μου. Από παιδάκια που θέλουν να πάξουν grekopolis μέχρι φοιτητές του τμήματος πληροφορικής παρακαλώ. Κάποια στιγμή είχα πει να δω τι λογαριασμούς έχουν φτιάξει και με ένα απλό pass reset αφού το email έρχεται σε μένα έπαιρνα πρόσβαση σε όλα τους τα accounts και ότι είχαν κλειδωμένο. Τρομερή χακεριά έτσι? Μια κοπελιά του τμήματος πληροφορικής Θεσσαλονίκης είχε κάνει μια εργασία του ελέους και αφού της την διόρθωσα και της έστειλα και σχόλια για να βελτιωθεί μου έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα γιατί πήρε τουλάχιστο 2 βαθμούς παραπάνω. Τώρα όσων αφορά τη "χακεριά" να προσθέτω πιστωτικές και να αγοράζω χρεώνοντας άλλους, ευχαριστώ δε θα πάρω. Αλλά όχι και χακεριά το ότι έχουμε σαν password to 123!!!
  11. Ένα βασικό που παρέλειψες είναι το upload απο κάθε άκρο πόσο είναι. Αν απο τη μία έχεις έως 24 και απο την άλλη 2Μb το upload της μιας πλευράς σου δημιουργεί θέμα. Επίσης δε ξέρω για το Watchguard αλλα θα σου πω για το Draytek καθώς το έχω υλοποιήσει. Στο Draytek έχεις την επιλογή απο την κάθε γραμμή στο απέναντι draytek να σηκώσεις 1 vpn tunnels για την κάθε γραμμή ώστε να σου κάνει load balance αλλά και fail over σε περίπτωση που σου πέσει η μία γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση θα έκανες τη δουλεια σου απλά καθώς θα σου έκανε balance αυτόματα χωρίς Qos . Φαντάζομαι ότι η ίδια επιλογή θα υπάρχει και στο watchguard. Σε αυτή τη περίπτωση απλα θα πρέπει να έχεις τον ίδιο εξοπλισμό και στα 2 άκρα. Για το 2820 η δεύτερη η πόρτα του είναι wan port και υποστηρίζει σίγουρα 2πλο subnet. Έχω την εντύπωση ότι το κάνει και η dsl port αλλά μπορώ να σιγουρευτώ το πρωί αν μπω στον πελάτη και το δω. Ίσως όμως και να έχεις δίκιο. Δε θυμάμαι απέξω 100% ώστε να είμαι σίγουρος. Εσύ έχει ένα vpn απο τη μια γραμμή προς το watchguard? Ή έχεις 2 vpn ένα για κάθε γραμμή?
  12. μετά απο αυτό Netsh int ip set chimney DISABLED θέλει restart το Transport & Mail submission service.
  13. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42332&Itemid=85 Και φυσικά πάντα exchange ώστε να κάνεις wipe τη συσκευή. Ειδικά όταν το χρησιμοποιείς σαν εργαλείο της δουλειάς είναι must.
×
×
  • Create New...