Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59730

Margaritari #2 & #3


antonch

1451 views

 Share

Admin σε εταιρεία αγοράζει server με δίσκο 250 GB. (το αφήνω ασχολίαστο)

Σπάει τον δίσκο σε C: & D:

Στο C: δίνει χώρο 29,2 GB και όλα τα υπόλοιπα στο D:

Στήνει Windows 2008 R2 και SQL Server 2008 όλα στο C: !!!

Kαι τον D: τι τον κάνει?????????????????????

Τον αφήνει έτσι όπως είναι για να παίρνει τα backups (ωχ παναγιά μου το είπα)

Υ.Γ Δεν είχε άλλου είδους backup.

Σε συνέχεια απο το #2

Στην εταιρεία αυτή έρχεται ένας εξωτερικός συνεργάτης. Βλέπει τη κατάσταση και κατεβάζει πρόταση ότι για τα backups και μόνο πρέπει να αγορασθεί ξεχωριστό storage!!!!

 Share

9 Comments


Recommended Comments

Κοίτα είναι μια προσέγγιση μπορεί ο εξωτερικός συνεργάτης να ήταν παράλληλα και έμπορος storage...

 

Νάσο εννοείτε .. ξέρεις πολλούς να ρίχνουν τον εγωισμό τους και να λένε οτι δεν ξέρουν ? .

Link to comment

Το θέμα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός που δεν ξέρει, δεν ξέρει ότι δεν ξέρει... Πάντως ακόμη και σήμερα μετά από 11 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα με αρκετές ώρες πτήσης κομπιάζω να πω επάγγελμα "IT Pro". Αυτόματα κατατάσω τον εαυτό μου στο ίδιο επίπεδο με συναδέλφους που "ζηλεύω" με bloggers που μου δίνουν λύσεις με συγγραφείς βιβλίων και αυτό φυσικά είναι βαρύ φορτίο

Link to comment

Το είδος δεν είναι "IT Pro" γιατί δεν ξέρει αγγλικά. Είναι "μηχανογράφος".

 

Πρόκειται για ειδική κατηγορία ανθρώπου που ξέρει κυρίως να πατάει next, I accept, next, next, finish. Έχει πάγιες απόψεις για το πως πρέπει να στηθεί ένα PC με Windows 95 και τις έχει διατηρήσει και προσαρμόσει σε όλες του τις εγκαταστάσεις, είτε είναι PC είτε server.

 

Ξεκίνησε αρχικά παίζοντας με το δικό του PC, συνέχισε με του γείτονα και μετά άρχισε να στήνει ERP όπως το Κεφάλαιο. Σιγά σιγά προχωρόντας, οι πελάτες θέλανε και server οπότε άρχισε να κάνει και αυτό. Πόσο δύσκολο είναι να στήσεις την σήμερον ημέρα Windows; Βάζει πάντα τα default options, τσεκάρει όλα τα κουτάκια όταν στήνει SBS (ναι είναι 4 users αλλά δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί Sharepoint, WSUS και ISA!) αλλά δεν παραμετροποιεί τον Exchange. Όλοι έχουν email από την Otenet στον λογαριασμό της DSL που είναι επάνω στο switch και που δεν βλέπουν οι χρήστες εκτός και αν βάλουν με το χέρι το modem σαν gateway. Αν είναι τυχεροί και το modemακι είναι στο ίδιο subnet με το δίκτυο και όχι στον γάμο του Καραγκιόζη.

 

Ο ίδιος δεν έχει site, σχεδόν καλά καλά δεν έχει γραφείο. Έχει όμως επαγγελματική κάρτα με gmail ή yahoo λογαριασμό για επικοινωνία, που δεν τσεκάρει όταν είναι στο δρόμο γιατί δεν ξέρει πως να βάλει POP στο Nokia των 100 ευρώ χωρίς GPRS πρόσβαση.

 

Όταν παίρνει τα email δεν απαντάει γιατί δεν ξέρει ποτέ να απαντήσει σε ερωτήσεις τρίτων τεχνικών. Κάνει υποστήριξη στο Κεφάλαιο (ή το χ, ψ, ERP) αλλά όταν ζητάς κάτι σε παραπέμπει στην Altec. Όταν δεν παίζει το SSL VPN του Watchguard που πούλησε αυτός και έφερε άλλον να το στήσει, κάνει 3 μήνες να πάει από εκεί, αφού πρώτα σου λέει ότι όλα παίζουν μια χαρά, γιατί δεν έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στον server/router που υποτίθεται ότι υποστηρίζει.

 

Σε συνέχεια με την χρόνια εμπειρία του σε W95 βάζει anti-spyware σε 2008 R2 με SQL 2008 και κόβει τα μισά services. Όταν τον ρωτάς τι παίρνει, και πόσα χρόνια έχουν λήξει, θίγεται και σου εξηγεί ότι το κάνει για να προστατεύσει τον server από τους ιους. Επιμένεις ότι δεν είναι antivirus αλλά anti spyware αυτό που έβαλε γιατί ούτε τη διαφορά ξέρει. Ξέρει όμως ότι οι χρήστες κολλάνε διάφορα όταν ανοίγουν περίεργα sites. Ρωτάς γιατί να ανοίγει "περίεργα sites" ο χρήστης από τον server και από που και ως που και τι δουλειά έχει ο χρήστης να μπαίνει ή να πλησιάζει τον server σε απόσταση κοντινότερη του ενός χιλιομέτρου; Εκεί μαθαίνεις ότι ο χρήστης κάνει restart τον server "όταν κολλάει" και ότι ο γιος του αφεντικού βάζει χέρι γιατί "ξέρει από PC".

 

Και κάπου εκεί που έχει μπλαβιάσει το πρόσωπο σου, έχουν αρχίσει να βγαίνουν αφροί από το στόμα σου, και κοντεύεις να βγεις από την άλλη μεριά της τηλεφωνικής γραμμής ουρλιάζοντας σαν τον θείο Σκρούτζ όταν έχει κάνει πατάτα ο Ντόναλντ, σε αποτελειώνει με την φράση: Έλα τώρα, συνάδελφοι είμαστε... (τη συνέχεια δεν την ακούς γιατί α. Έχεις πάθει εγκεφαλικό/εμφραγμα. β. Έχεις βγεί από την άλλη μεριά της γραμμής με τηλεμεταφορά και τον έχεις στραγγαλίσει. γ. Οι αφροί έχουν γίνει σάλια και έρχονται οι καλοί κύριοι με τις άσπρες ποδιές να σου φορέσουν ένα στενό κουστουμάκι.)

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ @@@%$@#!^#$@ ΜΟΥ!

Link to comment

Τα έχετε πει όλα για τους IT Pro ή Admin ή μηχανογράφους όπως αλλιώς θέλετε...! Με πλήρη δε περιγραφή ο τελευταίος χρήστης. Τελικά όλοι έχουμε συναντήσει τέτοιους... Δεν χρειάζεται να αναφέρω προσωπικά παραδείγματα... Νιώθω καλυμμένη... Απλά διαβάζοντας τα όλα είπα "πόσο δίκιο έχεις"!

Link to comment

Οι συγκερκριμενοι δεν ειναι "μηχανογράφοι".

Μηχανοσβύσοι ειναι. Κι οποιος απο εμας εχει τυχει μπροστα σε εναν ας παρει ενα παξιμαδακι για την πικρα.

Παντως έχω να σας εκμηστηρευτώ πως δουλεύοντας για εναν τέτοιο μηχανοσβύσο δεν κυνδίνεψα ποτέ μου να ανεβάσω τις πιθανότητες να πάθω alzheimer αφού είναι γνωστό πως άνθρωποι που ακονιζουν το μυαλό τους με σπαζοκεφαλιές μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισής του.

Εγώ μετα τον ενα χρόνο και κάτι πληρους απασχόλησης στον χώρο της σπαζοκεφαλιάς και του παζλ σας ενημερώνω πως ποτε δεν θα ανυσηχήσω για την νόσο αυτή. Βεβαια βαρεθηκα κι εγω τα παζλ και τα παρατησα. Είπα να δωσω την ευκαιρία και σε κανέναν άλλο συνάδελφο να μειώσει κι αυτός τις δικές του πιθανότητες :D

Τέλος, "εξωτερικό storage" στον κύκλο των μηχανοσβύσων ειναι το nasάκι με το mirror volume . Μην ταράζεστε. για τέτοιο θα μιλούσε ο χριστιανός.

Link to comment

Να επιβεβαιώσω ότι μιλάμε για nasάκι, αν είναι mirror δεν το τσέκαρα, αλλά ναι μέσα έπεσες. Το πρόβλημα με τη δουλειά μας είναι ότι όλα αυτά για τον πελάτη είναι κινέζικα. Δεν μπορεί να διαχωρίσει ποιος του λέει σωστά και ποιος του λέει ότι τού 'ρθει. Το καταλαβαίνει μετά από πολλή ταλαιπωρία και συνήθως μερικές χιλιάδες ευρώ αργότερα.

Link to comment

Από τα σχόλια στα πολύ ωραία μαργαριτάρια του φίλου Αντώνη παίρνω το παρακάτω του αγαπητού/ης joannaex

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...