Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49974

Αόρατοι Σύνδεσμοι Στο PowerPoint. Για να ξέρετε‼!


philippe

667 views

 Share

Invisible Linking in PowerPoint. Know How‼!

Συνήθως όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν υπερσύνδεσμο σε μία συγκεκριμένη διαφάνειας, σε διεύθυνση ιστού, ή σε μία προσαρμοσμένη παρουσίαση συνήθως εισάγουμε έναν υπερσύνδεσμο σε ένα κουμπί ενεργειών. Τότε επιλέγουμε το κουμπί ενεργειών και αυτόματα μεταφερόμαστε στην τοποθεσία που έχουμε καθορίσει. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό θέλουμε να το κάνει αυτόματα και χωρίς να έχουμε γεμίσει την παρουσίασή μας με κουμπιά ενεργειών. Παρακάτω θα περιγράψω πώς μπορούμε να το πετύχουμε.

Πρώτο Βήμα: Εάν έχουμε εισάγει κουμπιά ενεργειών στην παρουσίασή μας, θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε γιατί δεν είναι απαραίτητα.

Δεύτερο Βήμα: Θα πρέπει να εισάγουμε ένα ορθογώνιο σχήμα που θα καλύπτει ολόκληρη τη διαφάνεια. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε το Tab Εισαγωγή (Insert) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Απεικονίσεις (Illustrations) θα πρέπει να επιλέξουμε την εντολή Σχήματα (Shapes) και από το πτυσσόμενο μενού και από την κατηγορία Ορθογώνιο (Rectangle) να διαλέξουμε ένα σχήμα Ορθογωνίου (Rectangle). Τότε με το ποντίκι μας το σχεδιάζουμε για να καλύπτει ολόκληρη τη διαφάνεια όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

01

Τρίτο Βήμα: Βεβαιωνόμαστε ότι το ορθογώνιο που έχουμε σχεδιάσει είναι επιλεγμένο. Θα παρατηρήσουμε ότι είναι επιλεγμένο από τις λαβές αλλαγής μεγέθους που εμφανίζονται, όπως επίσης θα δούμε να ενεργοποιείται το Tab Εργαλεία Σχεδίασης (Drawing Tools) καθώς και το Tab Μορφοποίησης (Format) που ενεργοποιούνται αυτόματα με την επιλογή του ορθογωνίου.

02

Τέταρτο Βήμα: Από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Στυλ Σχήματος (Shape Styles) επιλέγουμε την εντολή Γέμισμα Σχήματος (Shape Fill) και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε την εντολή Περισσότερα Χρώματα Γεμίσματος (More Fill Colors).

03

Μόλις το παράθυρο διαλόγου Χρώματα (Colors) εμφανιστεί στο κάτω μέρος του παραθύρου καθορίζουμε την Διαφάνεια (Transparency) του χρώματος στο 99% και πατάμε στο κουμπί ΟΚ όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

04

Τότε θα πρέπει να επιλέξουμε την εντολή Περίγραμμα Σχήματος (Shape Outline) και από το πτυσσόμενο μενού να επιλέξουμε την εντολή Χωρίς Περίγραμμα (No Outline) όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

05

Πέμπτο Βήμα: Τώρα το ορθογώνιο σχήμα μας είναι διαφανές, και καθώς είναι επιλεγμένο επιλέγουμε το Tab Εισαγωγή (Insert) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Συνδέσεις (Links) θα πρέπει να επιλέξουμε το κουμπί Ενέργεια (Actions). Αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις Ενέργειας (Actions Settings) όπου θα πρέπει να επιλέξουμε το Tab Διέλευση Ποντικιού (Mouse Over) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

06

Έκτο Βήμα: Επιλέγουμε την εντολή Υπερ-σύνδεση Με (Hyperlink To) και το ρυθμίζουμε είτε σε Διαφάνεια/Url/ Προσαρμοσμένη Παρουσίαση/Άλλη Παρουσίαση ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε εμείς. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, μπορούμε εάν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την εντολή Κίνηση Με Τη Διέλευση Του Ποντικιού (Highlight When Mouse Over), έτσι ώστε να ενημερωθούμε όταν ο δείκτης του ποντικιού μας μετακινηθεί πάνω στον υπερσύνδεσμο.

Έβδομο Βήμα: Εάν θέλουμε να δοκιμάσουμε τον αόρατο υπερσύνδεσμό μας, θα πρέπει να κάνουμε έναρξη της παρουσίασής μας. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε το Tab Προβολή Παρουσίασης (Slide Show) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Έναρξη Προβολής Παρουσίασης (Start Slide Show), μπορούμε να επιλέξουμε είτε την εντολή Από την Αρχή (From the Beginning) είτε την εντολή Από Τρέχουσα Διαφάνεια (From Current Slide Show) ανάλογα με το πού βρίσκεται ο υπερσύνδεσμός μας.

07

Από την στιγμή που έχει ξεκινήσει η παρουσίασή μας, θα παρατηρήσουμε ότι καθώς πλοηγούμαστε με το ποντίκι μας ότι δεν μπορούμε να δούμε πού βρίσκεται ο υπερσύνδεσμος αλλά καθώς το μετακινούμε βλέπουμε ένα μικρό παράθυρο να εμφανίζεται με την διαδρομή που θα ακολουθήσει ο υπερσύνδεσμος . Κάνοντας ένα κλικ με το ποντίκι μας ενεργοποιείται ο υπερσύνδεσμος και εμφανίζεται η άλλη παρουσίαση που είχαμε επιλέξει.

08

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους αόρατους υπερσύνδεσμους. Για παράδειγμα με αυτήν την τεχνική που περιέγραψα πιο πάνω, μας επιτρέπει να εμφανίζουμε αυτόματα την Παρουσίαση Α με την Παρουσίαση Β, είτε με ένα κλικ είτε αυτόματα ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει.

09

Whoever wants to read this post in English can do so at the following address:

http://officesmart.wordpress.com/2011/09/16/invisible-linking-in-powerpoint-know-how%e2%80%bc/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...