Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49970

Δημιουργία Λίστας Διανομής Στο Outlook


philippe

1394 views

 Share

How to Set Up a Contact Group or Distribution List in Outlook

Πολλές φορές θα τύχει σε εμάς να θελήσουμε να στείλουμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αλληλογραφίας σε πολλά άτομα. Με λίγα λόγια θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε μία λίστα από ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Αυτή η λίστα στο Outlook ονομάζεται Λίστα Διανομής (Distribution List or Contact Group). Παρακάτω θα περιγράψω πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία Λίστα Διανομής (Distribution List or Contact Group στο Outlook.

Ξεκινάμε το Outlook σε περίπτωση που δεν το έχουμε κάνει. Έπειτα από την αρχική οθόνη του Outlook επιλέγουμε το Tab Αρχείο (File) και από το πτυσσόμενο μενού διαλέγουμε την εντολή Δημιουργία (Create) όπου εμφανίζεται το υπομενού όπου και επιλέγουμε την εντολή Λίστα Διανομής (Distribution List) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Εναλλακτικός τρόπος είναι να πατήσουμε στο κουμπί Επαφές (Contacts) που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης μας και έπειτα να πατήσουμε στο κουμπί Δημιουργία (Create) και από το πτυσσόμενο μενού να διαλέξουμε την εντολή Λίστα Διανομής (Distribution List) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Όποιον τρόπο και να ακολουθήσουμε θα εμφανιστεί το ίδιο παράθυρο διαλόγου που ονομάζεται Λίστα Διανομής (Distribution List), όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Στο παράθυρο διαλόγου Λίστα Διανομής (Distribution List) θα πρέπει να επιλέξουμε την εντολή Επιλογή Μελών (Select Members) για να μπορέσουμε να προσθέσουμε τις επαφές τις οποίες θέλουμε ως μέλη της λίστας διανομής.

Πατώντας στο κουμπί Επιλογή Μελών (Select Members) εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογή Μελών : Επαφές (Select Members: Contacts).

Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου θα πρέπει να επιλέξουμε την επαφή που θέλουμε να προσθέσουμε και να πατήσουμε στο κουμπί Μέλη (Members) που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου για να προστεθεί στη λίστα. Αφού έχουμε προσθέσει τα μέλη που θέλουμε πατάμε στο κουμπί ΟΚ.

05

Αφού πατήσουμε το κουμπί ΟΚ επιστρέφουμε στο παράθυρο διαλόγου Λίστα Διανομής (Distribution List) όπου στην περιοχή Όνομα (Name) πληκτρολογούμε ένα όνομα για τη Λίστα Διανομής (Distribution List). Εάν θέλουμε να προσθέσουμε ένα μέλος το οποίο δεν έχουμε ήδη στις επαφές μας θα πρέπει να επιλέξουμε την εντολή Προσθήκη Νέου (Add New) από την περιοχή Μέλη (Members) και να πληκτρολογήσουμε όλα τα απαραίτητα πεδία. Εάν έχουμε τελειώσει με τα μέλη της Λίστας Διανομής (Distribution List) και την έχουμε ονομάσει πατάμε στο κουμπί Αποθήκευση & Κλείσιμο (Save & Close) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα

06

Αφού έχουμε δημιουργήσει τη Λίστα Διανομής (Distribution List), θέλουμε τώρα να τη προσθέσουμε σε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφού έχουμε δημιουργήσει ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να επιλέξουμε ένα από τα πεδία Προς (To), Κοιν. (Bc) ή Ιδιαίτ. Κοιν. (Bcc) για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογή Ονομάτων: Επαφές (Select Names: Contacts) όπου εμφανίζονται οι επαφές μας μαζί με τη Λίστα Διανομής (Distribution List) που μόλις δημιουργήσαμε. Την επιλέγουμε όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα και έπειτα διαλέγουμε σε ποιο πεδίο θέλουμε να την εισάγουμε. Στην παρακάτω εικόνα την έχω εισάγει στο πεδίο Προς (To) και εφόσον δεν θέλω να προσθέσω άλλες επαφές για το μήνυμά μου πατάω στο κουμπί ΟΚ.

07

Η Λίστα Διανομής (Distribution List) έχει εμφανιστεί τώρα στο αντίστοιχο πεδίο που την είχα εισαγάγει και το μήνυμά μου είναι έτοιμο για αποστολή.

08

Το εικονίδιο της Λίστας Διανομής (Distribution List) διαφέρει από ότι το εικονίδιο των επαφών μας, όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

09

ΟΙ εντολές και οι εικόνες είναι από το Outlook 2007. Επειδή οι επιλογές διαφέρουν στο Outlook 2010, όποιος θέλει να διαβάσει το post στα Αγγλικά μαζί με τις εικόνες από το Outlook 2010 μπορεί να το κάνει στην παρακάτω διεύθυνση:

The commands and screenshots are taken from Outlook 2007. Because the options differ in Outlook 2010, whoever wants to read this post in English and with screenshots from Outlook 2010 can do so at the following address:

http://officesmart.wordpress.com/2011/10/02/how-to-set-up-a-contact-group-in-outlook/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...