Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3282

Το πρώτο φορητό δίκτυο WiMax στην Ευρώπη


atsouch

801 views

 Share

Ένα εμπορικό δίκτυο το οποίο λανσαρίστηκε από την εταιρεία Worldmax πριν από δύο ημέρες στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας αποτελεί το πρώτο σε ολόκληρη την Ευρώπη που χρησιμοποιεί μια φορητή έκδοση του προτύπου WiMax προκειμένου να επιτρέπει στους χρήστες να σερφάρουν στο Διαδίκτυο σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες ενόσω βρίσκονται εν κινήσει! Το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο της Worldmax στοχεύει στον άμεσο ανταγωνισμό των Ολλανδικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων KPN, Vodafone και T-Mobile. Όσο για την χρέωση, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 20 ευρώ το μήνα για ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση από φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για απεριόριστο μέγεθος δεδομένων.

Το συγκεκριμένο δίκτυο είναι παρόμοιο με αυτό της χρήσης ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο διαφέρει από όσα δίκτυα χρησιμοποιούν τεχνολογία WiMax πρώτης γενιάς που απαιτούσε από τους χρήστες να μην κινούνται, ήτοι να βρίσκονται ακινητοποιημένοι. Σε πρώτη φάση το εν λόγω δίκτυο καλύπτει το κέντρο του Άμστερνταμ, ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία σκοπεύει στην επέκτασή του σε ολόκληρη τη χώρα εντός των προσεχών ετών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην εταιρεία Worldmax συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- ως επενδυτές οι Intel και Greenfield Capital.

Από το Daily Resellers Network - την καθημερινή ενημέρωση για την αγορά ICT.

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Αντε, να δούμε άσπρη μέρα γιατί με τις dsl έχουμε μπλέξει άσχημα. Είναι δυνατόν εταιρείες πληροφορικής που ζουν από το Internet να έχουν την ίδια μεταχείριση (και αξιοπιστία δικτύου) με consumers;

Link to comment

Δυστυχώς το bandwitdh στο WiMax μοιράζεται (όπως και στο wi-fi). Είναι μάλλον λύση ανάγκης για δυσπρόσιτες περιοχές, παρά εναλλακτική της DSL. Επιπλέον, με τους παρόχους κινητής να έχουν κάνει ήδη απόσβεση (πολλάκις) των κεραιών τους ανά την επικράτεια, δε βλέπω πως το WiMax μπορεί να ανταγωνιστεί το 3G/HSDPA/HSUPA κλπ σε κόστος.

Link to comment

Μοιράζεται αν είσαι σε public δίκτυο. Εγώ μίλαγα με εταιρεία που έστηνε (εδώ και 2 χρόνια) κέντρο στην Τερψιθέα για να καλύψει τα νότια προάστια και θα μας έδιναν δική μας σύνδεση point-to-point.

 

Από την άλλη τα διάφορα 3G τι να τα κάνω όταν τα βλέπω με μπαρίτσες στο pda και όταν πάω να κατεβάσω δεδομένα ενεργοποιείται το gprs! Καταπληκτική κάλυψη στις δυσπρόσιτες περιοχές της Λ. Βουλιαγμένης...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...