Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    8
  • views
    1001

Για την αντι-γραφή - Φεβρουάριος 2009


dimitris

484 views

 Share

Πάει πολύς (μα πολύς) καιρός από τότε που γράφτηκε το τελευταίο post σε αυτό το blog. Αυτό που με έκανε να το "αναζωογονήσω" ήταν η ανανεωμένη έκδοση γνωστού περιοδικού του χώρου, υπό νέα ιδιοκτησία πλέον, αλλά με άρθρα που με έκαναν να μείνω με το στόμα ανοιχτό. Στο περιοδικό αυτό δεν είχα συνηθίσει να διαβάζω τέτοιου είδους νέα/άρθρα και για να μην πολυλογώ, ξεκινάμε με την αμείλικτη κριτική (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε).

- Σε θέμα για την πειρατεία και τις δισκογραφικές, διαβάζουμε ότι το 95% της κίνησης αρχείων μουσικής στο Internet προέρχονται από παράνομα downloads. Λογικό και όλοι το ξέρουμε. Αυτές είναι οι προτιμήσεις του κοινού (!) μάς ενημερώνει το άρθρο, ωστόσο. Μάλιστα. Η πειρατεία αναβαθμίστηκε σε "προτίμηση του κοινού". Επίσης, μάς αναφέρει ότι ίσως οι δισκογραφικές πρέπει να συνηθίσουν το φαινόμενο (και όχι να το καταπολεμήσουν). Το κορυφαίο; Γιατί κάποιος να πληρώσει όταν μπορεί να κατεβάσει κάτι τζάμπα (αλλά παράνομα, συμπληρώνω εγώ); Για τον ίδιο λόγο που μπορεί να κλέβει κάποιος, αντί να δουλεύει. Και για τα δύο προβλέπονται παρόμοιες ποινές, αφού είναι παρόμοιες πράξεις για το νομοθέτη. Συμπέρασμα λοιπόν (λογικό): ας κατεβάζουμε όλοι παράνομα τραγούδια, αφού μπορούμε. Μην πληρώνετε για τραγούδια, ούτε να αγοράζετε CD/DVD/Blu-ray. Τα σχόλια δικά σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ συμφωνώ καθόλου με τις ως τώρα πρακτικές των IFPI, RIAA και όλων των άλλων ευαγών ιδρυμάτων αυτού του τύπου για την πάταξη της πειρατείας αλλά όχι και να φτάσουμε στο σημείο να τη θεωρούμε δεδομένη - έλεος πια με τη Μπανανία.

- Σε διπλανό άρθρο, ενημερωνόμαστε ότι στην χώρα ...Καραϊβική θα υπάρξουν απολύσεις.

- Σε αποκάτω άρθρο, αναφέρεται ότι με ή χωρίς τον Τζομπς, η Apple θα παραμείνει Apple. Ουουουου.... σίγουρα! Όλοι θυμούνται τη λαμπρή της πορεία, εξάλλου, όταν ο Τζομπς δεν ήταν CEO.

- Σε άρθρο για αντιμονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft, αναφέρεται στο τέλος ότι η Microsoft, παρά το 1.5 δις ευρώ πρόστιμα που έχει φάει, δεν νοιάζεται ιδιαίτερα. Το θέμα συνδέεται α) με την ενσωμάτωση του Internet Explorer στο λειτουργικό (δεν έχω άποψη για το πόσο κακό είναι αυτό) όσο β) και με την παρότρυνση των developers να στήνουν σελίδες "φιλικές" με αυτόν. Ρε παιδιά, αν δεν ιδρώνει το αυτί (συγγνώμη, αφτί) της MS για το δεύτερο αυτό θέμα, γιατί ο ΙΕ8 περνάει το acid2 test? Ορθή, ωστόσο, η επισήμανση ότι ο Chrome έχει πάει άπατος, παρά τις μέχρι τούδε προβλέψεις.

- Και τέλος (για τα αρνητικά), σε άρθρο δοκιμής ενός netbook, αναφέρεται ότι υπάρχει και πιο φτηνή έκδοση με Linux, η οποία φυσικά μπορεί να δεχτεί ΧΡ από πάνω, με τη χαρακτηριστική έκφραση "και ο νοών νοείτω". Δηλαδή, μην κάνετε τον κόπο να δώσετε το αστρονομικό ποσό των 70κάτι ευρώ να πάρετε τα Windows, κοπιάρετέ τα ελεύθερα.

- Πολύ ορθή η ανάλυση του γιατί το Linux δεν έχει "πιάσει" στο desktop (δεν θα το αναλύσω, πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση πάντως).

- Πολύ ορθή και η ανάλυση της αποτυχίας των Vista - επίσης ορθή ήταν μια παρόμοια ανάλυση σε άρθρο ενός άλλου περιοδικού του χώρου (του ίδιου μήνα), που δεν θα αναφερθεί εδώ.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Γενικά, ο αντιμονοπωλιακός καυγάς έκανε πολύ καλά και έγινε αλλά την εποχή που έγινε! Όλοι βγήκαμε κερδισμένοι. Πλέον όμως δεν έχει κανένα νόημα. Σαφώς και πρέπει ένα λειτουργικό σύστημα να έχει ενσωμάτωμένο πρόγραμμα για το ιντερνετ. Αντίστοιχη άστοχη κίνηση της ΕΕ ήταν και με τα Windows N. Στο κάτω κάτω ο καταναλωτής περιμένει ότι όταν βάζει ένα λειτουργικό θα μπορεί από την πρώτη στιγμή να περιηγηθεί στο ιντερνετ και να παίξει μουσική/βίντεο. Άλλωστε θα ήταν και άστοχο το ανάποδο: Να πάρει κάποιος το φρέσκο φορητό του, να συνδεθεί στο ιντερνετ και να μη μπορεί να ανοίξει κάποια σελίδα γιατί δεν έχει πρόγραμμα. Και to οξύμωρο είναι ότι για να κατεβάσει κάποιο πρόγραμμα θα πρέπει να...μπει στη σελίδα www.κάτι.com!

Επιπλέον, το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα λειτουργικά. Τόσο στο OS όσο και στα Linux.Και καλώς συμβαίνει. Άλλωστε, αν ήταν (πλεόν) τόσο κακή για την αγορά η ενσωμάτωση του ΙΕ, τότε γιατί το ποσοστό του ΙΕ φθίνει τα τελευταία χρόνια;

(πηγή: http://community.winsupersite.com/blogs/paul/archive/2009/02/10/mozilla-jumps-the-shark.aspx)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...