Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    8
  • views
    1012

Για την αντι-γραφή - Απρίλιος/Μάιος 2009


dimitris

348 views

 Share

Συνεχίζοντας την κριτική στα περιοδικά του χώρου της Πληροφορικής, θα αναφερθώ και πάλι (και μάλιστα αυτή τη φορά αποκλειστικά) στο περιοδικό που πλέον κοντεύει να μας κάνει να θεωρήσουμε την πειρατεία και την υπερβολή ως κάτι φυσιολογικό. Το γνωστό περιοδικό που πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτησία, άρθρα του οποίου σχολιάστηκαν και σε προηγούμενο post του blog, χτύπησε πάλι - με αντίστοιχου ύφους άρθρα. Στο τεύχος Απριλίου, λοιπόν, το εξώφυλλο θυμίζει κουτσομπολίστικο περιιοδικό, με τη διαφορά ότι η θεματολογία έχει να κάνει με την Πληροφορική. Στο εξώφυλλο υπάρχει ερώτηση αν ανακαλύφθηκε η Ατλαντίδα από το Google Earth (για να μην αγωνιάτε, όχι, δεν ανακαλύφθηκε), μαθαίνουμε ότι πλέον η Ελλάδα είναι Silicon Valley και υπάρχει αναφορά για Internet TV & Triple-Play στην Ελλάδα.

Πηγαίνοντας το εσωτερικό του τεύχους βάσει του εξωφύλλου (την Ατλαντίδα την προσπερνώ, αφού υπάρχει εκτενής κάλυψη για το θέμα στο internet) διαβάζουμε τα εξής: η Ελλάδα λοιπόν έγινε Silicon Valley επειδή τρία παλληκάρια έφτιαξαν μια εφαρμογή που κάνει την οθόνη του iPhone να δείχνει αχνισμένη και να στάζει υγρασία. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο. Τα παιδιά αυτά έλυσαν το μισό πρόβλημα της ζωής τους ενδεχομένως με αυτή την εφαρμογούλα, αλλά αυτό δεν αναδεικνύει την Ελλάδα σε Silicon Valley (συν το ότι αναφέρεται πως η εταιρεία που έφτιαξαν έχει έδρα το ...Λονδίνο!)

Πάμε τώρα στο ψητό. Στο άρθρο για το Internet TV διαβάζουμε ότι καλές και χρυσές αυτές οι υπηρεσίες αλλά δεν πρέπει να απεγκαταστήσουμε τα bittorrent clients και τα Rapidshare accounts μας για να κατεβάζουμε περιεχόμενο, αφού οι λύσεις internet TV δε μας παρέχουν τα πάντα (ναι, και η περίπτωση μη εξουσιοδοτημένου download από το internet ως λύση αναφέρεται!) Αν, πχ, σημειώνει ο αρθρογράφος, δε μπορούμε να βρούμε μια σειρά ή μια ταινία που μάς ενδιαφέρει στις κανονικές υπηρεσίες, δεν υπάρχει πρόβλημα: την κατεβάζουμε από το internet! Τώρα αν αυτό είναι παράνομο ή όχι δεν επεξηγείται, αλλά η προτροπή υφίσταται.

Δυστυχώς το κυνήγι των αριθμών, χωρίς καμία προσοχή στο περιεχόμενο του αντικειμένου, φέρνει τα ως άνω αποτελέσματα. Τουλάχιστο το τεύχος του Μαΐου ήταν πολύ πιο "προσγειωμένο" στα άρθρα του και μάλιστα 1-2 από αυτά είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...