Jump to content

EXCHANGE 2007 TRANSITION


eragon
 Share

Recommended Posts

εχουμε σε λειτουργια εναν 2003 exchange και προσφατα στησαμε εναν exchange 2007 με τους 3 πρωτους ρολους και τελικο σκοπο την απομακρυνση του 2003 απο το δυκτιο μας.

εχουμε κανει δρομολογηση των mx records στον παροχο hol , και τωρα τα εισερχομενα και εξερχομενα δρομολογουνται απο τον καινουργιο exchange. το προβλημα ειναι οτι τα mailboxes των χρηστων παραμενουν στον παλαιο exchange 2003 και το routing των μαιλ γινεται μεσω του παλαιου exchange 2003 απο και προς τον 2007 exchange!

πως μπορουμε να βγαλουμε απο την μεση τον παλαιο exchange server 2003 διχως να χασουμε την λειτουργικοτητα των mailboxes των χρηστων???? 

 

βοηθατε παλικαρια γιατι εχουμε θεμα!!!   

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες "3 πρώτοι ρόλοι" ποιους εννοείς (διότι εξαρτάται από την σειρά που βάζει ο καθένας!!)? Απλά μετακινείς τα mailboxes στον νέο και συνδέεις τα Outlook πάνω στον νέο server. Δεν έχω όμως πληροφορία για domain και τέτοια παρόμοια, που στον Exchange παίζουν ρόλο....

Αφού παίζετε ενεργά με τον Exchange 2007, έχετε εκπαιδεύσει την μηχανογράφησή σας ??

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν νομίζω ότι είναι αρκετά εύκολα τα πράγματα
Πας στον Exchange 2003 σε κάθε mail box και του λες να κάνει move στον νέο Exchange 2007. ή και το ανάποδο πας στον Exchange 2007 και λες στο mailbox να γίνει move από τον παλιό στον καινούργιο.

Τα mailboxes λοιπόν γίνονται πολύ εύκολα.

Το επόμενο είναι αυτό που λένε παραπάνω Replicate τα public Folders. Το κακό εδώ είναι ότι όταν το είχα κάνει δεν μπορούσα να διαλέξω τον Root φάκελο και να γίνει Replicate σε όλους, αλλά έπρεπε να το κάνω σε κάθε υποφάκελο που είχα μέσα στα public folders.

Τέλος κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα με το OAB Δες λίγο μία συζήτηση που είχαμε ανοίξει παλιότερα . http://autoexec.gr/forums/thread/9110.aspx 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...