Jump to content

Exchange 2007 Performance


Naftomar
 Share

Recommended Posts

 

Καλησπέρα σε όλους,

 

 

 

Έχουμε έναν Virtual server me Windows 2003 R2 SP2 64bit,  MS Exchange 2007 Std. SP1 Update Rollup 9 και  Symantec Mail Security for Exchange  6.0.8.262 για antivirus και antispam .

 

To σύστημα τρέχει κάτω από ESX Server 3.5.0, 153875 σε Proliant DL380 G5 με δύο Quad CPU στα 2.3Ghz με SAN MSA 100 της HP

 

Το configuration είναι 6GB

μνήμη, 4 CPU's και 100GB δίσκος. Συνδέονται συνολικά 80 clients από τα οποία περίπου 60 είναι

ταυτόχρονα συνδεδεμένοι.

 

 

 

O server στους χρηστές δεν υπάρχει

ιδιαίτερο πρόβλημα στο administration

όμως το σύστημα σέρνεται.

 

Τέλος όση μνήμη και να του δώσουμε την τρώει και ζητάει παραπάνω.

 

Έχετε καμμία ιδέα τί μπορεί να φταίει ή εάν αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό;

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

ο Exchange Server 2007 με βάση την 64-bit αρχιτεκτονική του έχει τη δυνατότητα να κάνει allocate μεγάλα ποσά μνήμης προκειμένου να μπορεί να αυξάνει το performance ειδικά στον mailbox server.

Συνεπώς με βάση το σχεδιασμό του, καλά κάνει και δεσμεύει όλη τη διαθέσιμη μνήμη, προκειμένου να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα requests.

Στο θέμα τώρα του performance, τα πράγματα περιπλέκονται, ενώ πέρα από το πλήθος των mailboxes, παίζει καθοριστικό ρόλο το μέγεθος του κάθε mailbox, καθώς και το αν είναι ενεργοποιημένη ή όχι η λειτουργία cached exchange mode στους clients (Outlook 2007). Σε σχέση πάντως με το πλήθος των mailboxes, αν και 6GB δεν είναι εκτός προδιαγραφών, θα έλεγα πως είναι μάλλον λίγα για να εγγυηθούν αποτελεσματική λειτουργία του exchange... Σε αυτό συνηγορεί πως δεν σου μένει μετά από ώρα χρήσης καθόλου ελεύθερη μνήμη. Θα έλεγα να δοκιμάσεις να αυξάνεις τη μνήμη του Server διαδοχικά στα 8 και στα 10GB και να δεις πως θα συμπεριφερθεί.

Φυσικά πριν από όλα μπορείς να τρέξεις το performance monitor για να δεις με απλά βήματα που έχεις bottleneck. Το πιο πιθανό είναι να δεις πολύ αυξημένο I/O στο disk subsystem που αποθηκεύει το mailbox database. Σε αυτή την περίπτωση η μία λύση (ακριβή) είναι να αλλάξεις το disk subsystem με κάποιο γρηγορότερο, ενώ η άλλη να δεις το αποτέλεσμα με αύξηση της διαθέσιμης μνήμης.

Ενημέρωσέ μας για τα ευρήματά σου!

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον φίλο gvarakis .

Ο exchange 2007 είναι απο σχεδιασμό memory hungry application. Είναι όμως έξυπνος και αν δει άλλο proccess να θέλει memory resource αποδεσμεύει, του την δίνει και όταν τελειώσει την ξαναπαίρνει.

Για τον αριθμό mailbox που αναφέρεις καλό είναι να προσθέσεις μνήμη. Δεν θα δείς μνήμη να περισεύει αλλά σίγουρα θα "αναπνεύσει" / δουλέψει καλύτερα.

Αυτή την στιγμή η exchange database τι μέγεθος έχει ? Στο msa που έχεις την βάση, σε τι raid την έχεις ? Χρησιμοποίησε το εργαλείο που σου πρότεινε ο συμπολεμιστής ... είναι κατατοπιστικό

Τέλος .. το cache mode παίζει και σε outlook 2003

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ και για τις δύο απαντήσεις. Η db του exchange μας είναι 33GB και είναι πάνω σε raid5. Αναβαθμίσαμε την μνήμη σε 8gb και περιμένουμε αποτελέσματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τα άλλα, κρατήστε υπόψη σας πως το RAID5 δεν είναι και ότι καλύτερο από άποψη performance για exchange server, ειδικά αν είναι στην ίδια συστοιχία databases & transaction logs.

Πολύ πιο αποδοτικό ως προς το performance (αλλά δαπανηρό ως προς τη χωρητικότητα) είναι το RAID 10

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...