Jump to content

Οι Έλληνες MCT ανοίγουν φτερά στην Ευρώπη.


Recommended Posts

Τον Νοέμβριο του 2009, στην Teched στο Βερολίνο, ένα μέλος της GITCA, Ο Marco, μιλώντας με τον  δικό μας Αντρέα Τσούχλαρη, του ανέφερε ότι αυτό που λείπει από πλευράς κοινοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο , ήταν ένα group  από εκπαιδευτές και πιο συγκεκριμένα από Microsoft Certified Trainers, κάτι που θα τους οργάνωνε και θα τους έδινε πιο ενεργό ρόλο στην διαδικασία της τεχνικής εκπαίδευσης

Ο Ανδρέας τον έφερε σε επαφή με τους MCT που γνώριζε (και που ήταν εκείνη τη στιγμή πιο κοντά). Τον Θανάση Κλαδάκη και τον Χρήστο Σπανουγάκη. Άλλος ένας , πολύ δραστήριος MCT βρέθηκε, O Daniel, επικεφαλής του πιο ενεργού group MCT, αυτού της Σουηδίας με πολλά μέλη, μεγάλο budget, sponsores και την δυνατότητα πιστοποίησης εκπαιδευτών μέσω του προγράμματος Community Certified Trainers (CCT). Αυτά ήταν πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, αφού εμείς μόλις είχαμε δημιουργήσει ένα group ελλήνων MCT με επικεφαλής τον Αντώνη Χατζηπαυλή , με 20 μέλη που δεν μπορούσαμε καν να μαζέψουμε σε μία συνάντηση.

Εκεί λοιπόν στο Βερολίνο, στις 12/11/2009 μπήκε η ιδέα για την δημιουργία του MCT Europe ενός user group community για όλους τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Microsoft (MCTs). To Ελληνικό και το Σουηδικό group υποσχέθηκαν να δώσουν σάρκα και οστά σε αυτό το εγχείρημα.

Οι Σουηδοί αποδείχθηκαν τελικά πολύ δραστήριοι. Σε ελάχιστο χρόνο έστησαν την υποδομή, δημιούργησαν μη κερδοσκοπικό οργανισμό (MCT Europe NFP) έφτιαξαν καταστατικό, ρόλους, site, mail servers και με την δική μας συνδρομή αλλά και πολλών άλλων χωρών πλέον,  προχώρησαν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού group των MCTs.

Στις 13/5/2010 έγινε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Board των εκπροσώπων των  χωρών. Από την Ελλάδα σαν country lead ήταν παρών ο Θανάσης Κλαδάκης. Αφού εγκρίθηκε το καταστατικό, οι ρόλοι και ο σκοπός, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο με τους εκπροσώπους κάθε χώρας με ετήσια θητεία και επιπλέον πρόεδρο, ταμία και γραμματέα. Τις θέσεις των εκπροσώπων χωρών κράτησαν όσοι ήταν παρόντες, πρόεδρος και ταμίας πήγαν τιμής ένεκεν στους Σουηδούς (αυτοί ήταν οι μόνοι που επένδυσαν εκτός από χρόνο και χρήμα μέσω χορηγών) και τέθηκε το θέμα της εκλογής του γραμματέα από το νέο συμβούλιο. Οι υποψήφιοι ήταν 2, ένας Σουηδός και ένας Έλληνας.  Μετά την ψηφοφορία, ο νέος γραμματέας του MCT Europe με τα χιλιάδες μέλη και την πολλά υποσχόμενη πορεία ήταν ο ….Chris from Greece (Το Σπανουγάκης τους έπεφτε βαρύ) !!!!!

Από τον 2011 όλα τα μέλη θα είναι αιρετά με εκλογές τοπικές και στη συνέχεια οι country leads θα εκλέγουν το υπόλοιπο συμβούλιο. Να σημειώσω ότι ο Αντώνης Χατζηπαυλής είναι αναπληρωτής country lead (ambassador)

Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά για την κοινότητα των ελλήνων MCT αλλά και των ελλήνων IT Pros και Devs, και δείχνουν ότι μπορούμε να πρωτοστατήσουμε στις διεθνείς εξελίξεις και όχι απλά να παρατηρούμε.

Η επίσημη πρώτη του MCT Europe θα είναι στην Υόρκη (Μ.Βρετανία) στις 25/8/2010 κατά τη διάρκεια του MCT Summit 2010, οπότε στη συνέχεια θα ανοίξει για εγγραφές σε όλους τους ευρωπαίους MCTs και θα ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές αλλά και οι τοπικές του δράσεις
Link to comment
Share on other sites

Πολλά είναι τα οφέλη που θα προσφέρει το MCT Europe στους Έλληνες MCT, το πρώτο ίσως είναι η δυνατότητα λήψης της πιστοποίησης CCT και στην χώρα μας, κάτι που θα αποδεικνύει την εκπαιδευτική επάρκεια για  τεχνικά σεμινάρια
Link to comment
Share on other sites

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελληνική ομάδα που ασχολήθηκε και έτρεξε για την υλοποίηση του.

Η δύναμη των κοινοτήτων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ

Μπράβο σας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
 Share

×
×
  • Create New...