Jump to content

Πρόβλημα με αποστολή παραλαβή από τράπεζες μέσω Exchange 2010


Recommended Posts

Αντιμετοπίζω πρόβλημα αποστολής αλλά και παραλαβής email σε τράπεζες...

 

οπουδήποτε αλλού πηγαίνουν κανονικά...

εκεί έχω πρόβλημα... (τα βλέπω που κολλάνε και στο queue είτε ο delayed είτε με κάποιο άλλο μύνημα)

 

καμία πρόταση ή που να ρυθμίσω κάτι; έχουμε καθημερινή επικοινωνία με όλες τις τράπεζες και καταλαβαίνεται ότι μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα.

 

δεν ξέρω να σας πω από πότε προτοπαρουσιάστηκε...αλλά το είχα δει σε ένα χρήστη πριν περίπου δύο εβδομάδες που είχε μείνει στο queue.

 

help plz...

Link to post
Share on other sites

με αυτό θα μου πει γιατί πηγαίνουν σε όλα τα άλλα domains εκτός από τις τράπεζες;

 

α ναι...

 

last error πχ στην εμπορική

451 4.4.0 DNS query failed

 

Link to post
Share on other sites

Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το κοινό που έχουν οι τράπεζες και παίζει ρόλο στο mail transaction.

 

Μήπως έχεις μπει σε κάποια RBL λίστα?

ή υπάρχει κάποιο θέμα DNS?

 

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάνε το τι βλέπει και ο συνάδελφος από την πλευρά του παραλήπτη, όλο και κάποια logs θα έχει.

 

Καλή δύναμη.

Link to post
Share on other sites

τώρα πήρα ένα dns λάθος όπως έγραψα πάνω...

 

από πλευράς παραλήπτη μου ζήτησαν το αίτημα να το κάνει ο χρήστης της τράπεζας που έχει πρόβλημα όταν πήρα σε μία από αυτές να μιλήσω με το ΙΤ τους.

 

 

Link to post
Share on other sites

Σωστά, διαδικασίες πάνω απόλα...

 

Σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ θα τσέκαρα online εγγαρφές σε DNS host και θα έψαχνα σε λίστες RBL και τον mailhost της τράπεζας.

Link to post
Share on other sites

Γιώργο καλησπέρα,

δείχνει κάτι σε dns. Αν προσπαθήσεις απο τον exchange σου να κάνεις telnet στην 25 στην ip του mx record του πελάτη απαντάει ??? Αν ναι δοκίμασε μετά να κάνεις telnet στο reverse dns name του . Αν δεν απαντήσει είναι dns

Υποθέτω οτι έχεις forwarders τους dns του provider σου. Δοκίμασε απο περιέργια να αλλάξεις τους forwarders με άλλου provider και δες συμπεριφορά.

Το log του exchange τι λέει για αυτά ? 

 

Link to post
Share on other sites

Είναι σίγουρο πως η αποτυχία δεν αφορά τράπεζες αλλά μια συγκεκριμένη ομάδα domain names. Αυτά είτε έχουν ίδιο spam filter που σε κόβει, ή μια μέθοδο authentication που δεν πληρείς (π.χ. να επιβεβαιώνουν ότι το ip του smtp server σου είναι valid)  είτε ο dns σου έχει πρόβλημα να τα κάνει resolve

Link to post
Share on other sites

Νάσο,πραγματικά, ήθελα απάντηση σου γιατί είσαι "μπλεγμένος" με τα τραπεζικά συστήματα και σίγουρα θα γνώριζες αν έχει αλλάξει κάτι στα mail συστήματα τους λόγω πιθανόν νέων compliance policies. Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δεν υφίστατε κάτι τέτοιο.

Συνήθως αν σε κόβει κάποιο spam filter σου γυρναέι ndr ο απέναντι με ανάλογο μύνημα, Βεβαία εξαρτάται απο το configuration του απέναντι και δεν είναι standard.

Το μήνυμα σου Γιώργο δεν δείχνει να φτάνει καν στον απέναντι. Το ndr είναι απο τον δικό σου server, άρα μάλλον αυτός "δυσκολεύετε" να στείλει το mail.

Τσέκαρε και το reverse dns σου όπως είπε και ο Νάσος και παίξε με nslookup,dns και telnet tests. Πιστεύω οτι θα βγάλεις άκρη.

Link to post
Share on other sites

Στο άρθρο http://autoexec.gr/forums/thread/22554.aspx δες το 6.

Δοκίμασέ το.

Δηλαδή στον Send Connector Πήγαινε στο Network και τσέκαρε το Use the External DNS Lookup settings on the transport server.

Κάνε Restart το transport service και δοκίμασε να ξαναστείλεις.

Θα δεις ότι λογικά θα λυθεί το πρόβλημα ως δια μαγείας.

Link to post
Share on other sites

δεν υπάρχει "μαγεία" στο ΙΤ. [H]

Το ειχαμε δεί το θέμα με την emporiki.gr σε πολλούς πελάτες και σχετίζετε με το enchanced DNS Lookup του Exchange 2007 Και IPv6 σε συνδιασμό με AAA record lookup

που γίνετε. Το είδαμε και με τον klag Και με τον Κο Κλαδάκη σε πελάτες μας.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb851512(EXCHG.80).aspx

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvrtransport/thread/a9b1a718-7b22-4678-aa91-c8ecebb4c6fa

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb676467.aspx

ετσι για να ξέρουμε γιατι κανουμε καποια πραγματα [:)]

Link to post
Share on other sites

έχοντας κάνει όλες τις δυνατές δοκιμές, όλα έδειχναν να είναι οκ...nslookup, tracert, και ότι άλλο

 

τελικά με την βοήθεια του I-AWAY μπήκα σε μία σελίδα να κάνω δοκιμές...

σε κάποιο σημείο μου έβγαλε σε δοκιμές για το outbound, ότι υπάρχει θέμα με SPF record....

 

λες και ήξερα τι εστί spf record...έμαθα όμως...

τελικά από ότι φαίνεται το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες προχώρησαν σε πιο αυστηρούς κανόνες στους mail servers τους και ένας από αυτούς είναι και αυτό με το SPF, οπότε για αρχή πήγα να δημιουργήσω ένα SPF record μέσω http://www.microsoft.com/mscorp/safety/content/technologies/senderid/wizard/default.aspx που μου έδωσε ο φίλος George...

 

από την στιγμή που το έκανα, δεν υπάρχει κάτι στο queue και μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι νεότερο...θα το ελέγξω...

 

επόμενο βήμα είναι να ακολουθήσω όλα αυτά τα όμορφα που έβαλε ο pkalog

 

stay tuned

Link to post
Share on other sites

σε έλεγχο που έκανα μέχρι στιγμής...

 

είδα κάποιες τράπεζες να περνάνε κανονικά πχ eurobank.gr και από την άλλη πχ η emporiki.gr να έχει ακόμα θέμα

 

αυτό που εμφανίζει έχει να κάνει με αυτό

 

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb851512(EXCHG.80).aspx

 

στο οποίο πήγα και δοκίμασα να βάλω external DNS του ISP και μέχρι στιγμής δεν έχει άλλαξει κάτι στο status του email που έχω στο queue για την emporiki.gr

 

Link to post
Share on other sites

Θα το δω...

τσέκαρα πάντως που δεν το είχα κάνει την επιλογή "Use the External DNS Lookup settings on the transport server" όπου δεν το είχα πριν...

 

το παρακολουθώ και ενημερώνω

Link to post
Share on other sites

τελικά το θέμα παραμένει με την εμπορική τράπεζα...

 

από το προηγούμενο έβγαλα το check και το ξαναγύρισα να μην κοιτάζει εξωτερικούς DNS για το όλο θέμα...ο λόγος είναι ότι μετα το check του "Use the External DNS Lookup settings on the transport server" ενώ λάμβανα κανονιά...δεν έστελνα (έμεναν στο queue) φυσικά δεν έκατσα να ασχοληθώ για να διορθώσω την κατάσταση, απλά το έβγαλα για να φύγουν τα emails...

 

οπότε ας το κάνουμε λίγο πιο ξεκάθαρο το θέμα...

 

μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιο link ή να μου περιγράψει ΑΚΡΙΒΩΣ τα σημεία που θα πρέπει να πάω και να ορίσω τα πράγματα που πρέπει; στα προηγούμενα που έχετε γράψει ήταν πάνω σε 2007 και τα πράγματα ξέρετε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι στον 2010. Εγώ ξέρω που να τα βάλω παρόλα αυτά, αλλά επειδή certified σε 2010 δεν είμαι, θα προτιμούσα να έχω μία πιο εμπεριστατομένη άποψη του τι πρέπει να κάνω.

 

πλέον τα emails είναι στην ουρά με το κλασικό μύνημα DNS query failed...για τα 'προβληματικά domains' όπως είναι η emporiki.gr στην περίπτωση μου.

Link to post
Share on other sites

το Enchanced DNS record lookup ειναι το ιδιο στον 2007 και στον 2010, αρα δεν πέζει ρόλο.

Για να πάρουμε λίγες ακόμα πληροφορίες ενεργοποίησε connectivity logging για τον Send Connector - http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa996827.aspx
και στείλε μας το Log (λογικα στο  C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\TransportRoles\Logs\Connectivity)

Ακολούθησες οτι λέει στο Technet ? σε παρόμοιες περιπτώσεις το πρόβλημα με το emporiki.gr λύθηκε ενεργοποιόντας το External DNS Lookups
απο εκεί και πέρα θα πρέπει να μπορείς να κάνεις DNS Queries στους Name Servers που ορίζεις, αλλα θα σου πρότεινα να βάλεις το Use network card DNS settings
που θα έχεις λογίκα 2 NS που έχεις και access και κάνουν και DNS resolution.

δες και την περίεργη συμπεριφορά στο DNS MX Query:

C:\Users\pkalog>nslookup mrelay.lb.emporiki.gr
Server:
Address:  192.168.1.1

DNS request timed out. (δες αν περνεις και εσυ time out στον DNS Server που έχεις)
    timeout was 2 seconds.
Name:    mrelay.lb.emporiki.gr
Addresses:  91.138.160.77
          212.251.47.205

(Round Robin? )

ξανά για reference:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb851512(EXCHG.80).aspx

 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Πάνο ξανασχολούμε με το θέμα.

Η εμπορική συνεχίζει να παρουσιάζει πρόβλημα και κάνοντας nslookup πέρνω ότι πέρνεις και εσύ σαν απάντηση...

 

από εκεί και πέρα αυτό που δεν έχω κάνει είναι Manual ΜΧ record στον DNS...

Link to post
Share on other sites

σε διάφορα σημεία μέσα στην Microsoft πολλοί αναφέρουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα ότι πρέπει να απενεργοποιηθεί το IPv6.

 

να το απενεργοποιήσω στον Exchange;

Link to post
Share on other sites

Γιώργο τότε που το είχα πρόβλημα είχαμε κάνει μόνο αυτό που σου έγραψα με τον pkalog και έπαιξε με τη μία.

Και εγώ τότε διάβαζα για IpV6 και κάτι για Registry κλπ. αλλά μόνο με το Τσεκ έπαιξε με τη μία.

Πάντος για δοκιμή μπορείς να το απενεργοποιήσεις, αλλά δεν νομίζω ότι θα σου λύσει το πρόβλημα.

Link to post
Share on other sites

τελικά για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι...

φαίνεται ότι το email έφυγε...

 

έκανα το τσεκάρισμα όπως γράφει και ο Κώστας, απλά η διαφορά με αυτό που είχα κάνει πριν ήταν να επιλέξω να χρησιμοποιεί external DNS (δλδ του provider) όπου τότε δεν έφευγε κανένα email και διότι θα έφευγα με άδεια δεν το μελέτησα πολύ...

 

σήμερα φαίνεται ότι το πρόβλημα λύθηκε καθώς το email στην emporiki πήγε στο καλό...

 

ευχαριστώ όλους που ασχολήθηκαν...

 

 

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...