Jump to content

MCP

Members
 • Posts

  520
 • Joined

 • Last visited

MCP's Achievements

Skilled IT Pro

Skilled IT Pro (3/5)

1

Reputation

 1. Καλημέρα σε όλους. Έχω λίγο καιρό να μπω στο forum λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Σήμερα το πρωί που ξύπνησα έκανα ξαφικά κάποιες σκέψεις που αφορούνε τη δουλειά μας. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα smartphone έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είναι μικροί υπολογιστές που έχουν ίντερνετ, παιχνίδια, εφαρμογές. Ό,τι ζητάει ένας user. Αλλά έχουν μικρή οθόνη. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν τα tablet που έχουν σχετικά μεγάλη οθόνη. Τα οποία δεν κολλάνε. Δε γεμίζουν εύκολα ιούς. Δεν είναι τόσο πολύπλοκα. Το format είναι παιχνίδι. Και ακόμα και προβλήματα, ρυθμίσεις κτλ. να έχουν σίγουρα δε θα είναι Windows για PC στα οποία εμείς είμαστε πιο ειδικοί. Εγώ προσαρμόζω την επιχείρησή μου, επισκευάζω και iphone και ipad. Αλλά το κέρδος είναι μικρό και η υποστήριξη σχεδόν μηδαμινή. Εκεί καταλαβαίνω τι παίζει. Και επίσης βλέπω ότι πάμε προς τα εκεί. Έχετε γνώμη πάνω στο θέμα; Windows 8 Release Preview - Review http://www.globalcomp.eu/Pages/Windows8.aspx Τεχνική Υποστήριξη Υπολογιστών http://globalcomp.eu
 2. Ανοικτό στο ίντερνετ τι ακριβώς σημαίνει; Τι θα πρέπει να κάνω γι'αυτό αν υλοποιήσω τη λύση του Κωνσταντίνου;
 3. Σ'ευχαριστούμε Κωνσταντίνε. Θα δοκιμάσω να υλοποιήσω αυτά που περιγράφεις. Απλά δεν ξέρω τι τεχνικές γνώσεις χρειάζονται για το κομμάτι της υποστήριξης σε περίπτωση προβλημάτων.
 4. Όπως είπα δε το έψαξα καθόλου αλλά αφού είναι έτσι δε θα μπορούσε έτσι κ αλλιώς να τα διαγράψει. Οπότε θα γίνει όπως είπες, με reinstall. Απεγκατάσταση του update και επανεγκατάσταση. Αφού βέβαια δοκιμάσει πρώτα το re-installation messenger. Ανέφερα το windows live essentials for xp γιατί ξέρω ότι παίζει μια χαρά στα vista και ίσως να δουλεύει διαφορετικά και να του παίξει.
 5. Δοκίμασε να εγκταταστήσεις το windows live essentials for XP. Στα vista 32bit παίζει τέλεια και μάλιστα χωρίς καν να χρειάζεται sp2! Χωρίς να το έχω googlarei βλέπω ότι γίνεται κάποιο conflict με ένα άλλο αρχείο γιαυτό σου είπα να διαγράψεις τα πάντα από το φάκελο του messenger στα programm files ανεξαιρέτως απ'το uninstall. Δες αν αυτά τα αρχεία υπάρχουν μετά το uninstall π.χ. το C:\Windows\WinSxS\manifests\x86_microsoft.vc90.crt_1fc8b3b9a1e18e3b_9.0.30729.1_none_e163563597edeada.manifest και διέγραψέ τα.
 6. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το messenger και να αν μείνει τίποτα μέσα στο Program Files διέγραψέ το κι αυτό χειροκίνητα. Κατόπιν επανεγκατέστησε την εφαρμογή.
 7. Ένας συνάδελφος είπε ότι κάνει τον έλεγχο μέσω proxy. Τι καταλαβαίνετε απ' αυτό;
 8. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ενδιαφέρεστε Όλα αυτά τα έχω ελέγξει και τα έχω κάνει. Θα σας πω τη λύση του προβλήματος. Είναι κάτι που δε μου το ανέφερε κανένας συνεργάτης που ασχολείται με κάμερες, ούτε από τον ΟΤΕ οι τεχνικοί. Τα πράγματα είχαν γίνει σωστά από την πρώτη φορά. Όμως το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο router δεν υποστηρίζει ΝΑΤ LOOPBACK που σημαίνει ότι από το τοπικό δίκτυο δεν μπορώ να βάλω την εξωτερική ip με τη θύρα και να μου δείξει την κάμερα. Εκτός του τοπικού δικτύου δουλεύει κανονικά. Απλά επειδή με την εξωτερική ip του router έβλεπα το administration panel από το τοπικό δίκτυο, υπέθετα ότι θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά και το port forwarding π.χ. εξωτερικήip:6464. Έτσι νόμιζα ότι δε δουλεύει ενώ αυτό δούλευε κανονικά από την αρχή! Απλά έπρεπε να το δοκιμάσω από άλλο δίκτυο εκτός αυτού που βρίσκεται το router. Γνωρίζεται κάποιον εύκολο και άμεσο τρόπο να κάνω τον έλεγχο χωρίς να βρίσκομαι σε άλλο τοπικό δίκτυο;
 9. Αφού την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδικασία με το port forwarding. Μάλιστα σε pc που γινόταν η δουλειά, έβαζα για δοκιμή router του ΟΤΕ με virtual server και είχα πρόβλημα. 1. To firewall το έβγαλα. 2. Δοκίμασα router που γνωρίζω και τη βλέπει την κάμερα απ'έξω κανονικά. Δοκίμασα και virtual Server(βασικά το μενού λέει port forwarding αλλά μέσα βγαίνει σε virtual server setup) και DMZ και port Triggering. Παίζει να έτυχα σε bug? 3. Το firewall των windows μπορεί να με αποτρέψει απ'το να δώ την κάμερα; Θα πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξω την πόρτα;
 10. Καλησπέρα στην παρέα Φαντάζομαι θα σας έχει τύχει να κάνετε port forwarding από την εξωτερική ip σας π.χ. 66.249.67.80 σε μια εσωτερική ip π.χ. 192.168.1.100 με θύρα 6464 και να πρέπει να βάλετε στον explorer 66.249.67.80:6464 για να γίνει η δουλειά. Είναι μια γνωστή διαδικασία για τους τεχνικούς. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Γιατί ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει port forwarding σε router που έχουν στο μενού αντί για port forwarding, virtual server? Το μόνο που γίνεται είναι να πατάω την τοπική ip και να μου βγαίνει μαζί με τη θύρα π.χ. 192.168.1.100:6464(εσωτερικά γίνεται η δουλειά) αλλά από την εξωτερική ip δε γίνεται δουλειά. Ο virtual server είναι για άλλο σκοπό; Μπορείτε να μου προτείνετε ένα router που κάνει port forwarding κανονικά αλλά έχει και υποστήριξη για connx tv?? Το πρόβλημά μου είναι ότι γνωρίζω router που κάνουν την προώθηση αλλά δεν παίζουν το connx tv. Αυτά που παίζουν connx tv (router του ΟΤΕ, bautec, sagem) δεν κάνουν την προώθηση(bug? virtual server?). Βασικά σε αυτή την περίπτωση θέλω να βλέπω από το ιντερνετ μια ip camera Axis. Αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά για τι πράγμα μιλάω ας μου πει γιατί στο google βγαίνουν όλα ρόδινα για την περίπτωσή μου ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ευχαριστώ, αν μπορείτε να μου απαντήσετε άμεσα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!
 11. Το vpn θα είναι πολύ πιο αργό από το wireless ή με καλώδιο. Οπότε δεν είναι και τοσο καλή ιδέα. Αλλά εσύ ξέρεις τι ταχύτητες χρειάζεσαι.
 12. Αν δεν έχει πρόβλημα η κάρτα σου τότε θα έχει αποτέλεσμα. Φρόντισε να διαγράψεις και τα drivers. Παίζει να σου γίνει καλά για λίγες μέρες και να σου χαλάσει πάλι κάτι που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξεις κάρτα.
 13. Έλεγξε πρώτα τα παραπάνω που πρότειναν οι συνάδελφοι και αν δε βρεις άκρη και ξέρεις πως να διαγράψεις την κάρτα δικτύου σου μαζί με τα drivers και κατόπιν να την ξαναβάλεις, κάντο. Αν έχεις πάλι πρόβλημα θα σου έλεγα να αλλάξεις κάρτα δικτύου.
 14. Μου συνέβη κάτι παρόμοιο την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως το παράξενο είναι ότι το έκανε σε κάποιες σελίδες και όχι όλες! Π.χ. στη σελίδα της Microsoft ή του Avast. Τελικά έκανα φορμάτ καθώς αυτή ήταν η εργασία που έπρεπε έτσι κ αλλιώς να γίνει και δεν έκατσα πολύ να ψάξω τι έφταιγε. ___________________________________________________ http://globalcomp.eu/ Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ, Δικτύων & Κατασκευή Ιστοσελίδων http://laptop-service.net Εξειδικευμένο Service για Laptop
×
×
 • Create New...