Jump to content

Μεταφορά windows 2003 SP2 File Server σε cluster


NAUTOS
 Share

Recommended Posts

Έχω ένα File server σε Windows 2003 Standard SP2 και θέλω να τον μεταφέρω σε ένα cluster που έχω πάλι σε Windows 2003.

Έχω τη δυνατότητα να παρουσιάσω το volume με τα data στο cluster και η ερώτηση μου είναι εάν κλέισω τον File server και μετά δημιουργήσω τα file share resourses στο Cluster χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα σαν network name με του αρχικού File server είμαι ΟΚ ή θα γίνει ο χαμός?

Όλα είναι στο ίδιο domain.

Link to comment
Share on other sites

Γεια,

Αρχικά σου αναφέρω κάποια άρθρα που σχετίζονται με Cluster File Server :

- Checklist: Creating a server cluster file server

- File Share resource type

- Create a cluster-managed file share

- How to create file shares on a cluster

Share subfolders on a File Share resource

- Microsoft File Server Migration Toolkit

- File Share 'Scoping' in Windows Server 2008 Failover Clusters

- Από ότι καταλαβαίνω εννοείς να κάνεις shut down τον File Server και να δημιουργήσεις ενα file resource δίνοντας ως Network Name & IP  το όνομα & IP του File Server ?

Σαν πρώτη εκτίμηση είναι ότι το σενάριο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλά πιθανόν οι users που έχουν κάνει map τα shared folders να χρειαστούν να επαναδημιουργήσουν τα map network drives λόγω διαφορετικού security access token.Επίσης για τον ίδιο λόγο θα χρειαστεί οι domain users να κάνουν log off απο τα domain profiles τους είτε στο pc τους είτε στους terminal server που πιθανόν να έχεις.

Με βάση όμως το παρακάτω άρθρο http://support.microsoft.com/kb/257903/en-us  , http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd353923(WS.10).aspx

πρέπει να κάνεις disjoin or rename τον File Server σου στο Active Directory πριν δημιουργήσεις ένα Network  Name Resource  ίδιο γιατί δεν θα μπορέσει να γίνει register .

Επίσης θα σου πρότεινα πριν από οποιαδήποτε ενέργεια να πάρεις ένα backup των file server και κυρίως τα shared folders απο την registry http://support.microsoft.com/kb/125996

- Τα shared folders  που έχεις δημιουργήσει είναι publish στο active directory ή είναι local shares στον File Server ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το έτρεξα σε virtual το σενάριο και έχοντας offline τον αρχικό file server και απλά κάνοντας present το volume στα clutser nodes και στη συνέχεια φτιάχοντας τα resources Disk-IP-Network Name-File Shares όλα πήγαν κανονικά χρησιμοποιόντας την ίδια IP και Name.

Οι clients δεν κατάλαβαν τίποτα ούτε με τα roaming data ούτε με τα map drives.

Thank's anyway!

Καλά μπάνια.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ,

Με πρόλαβες ... [:)]

Να επιβεβαιώσω και εγώ ότι το σενάριο αυτό λειτουργεί .

Δηλαδή να δημιουργήσεις ενα Network Name Resource "FileServer" + File Resources και μια IP resource στο Cluster με ακριβώς τα ίδια στοιχεία με του File Server.

Βέβαια όταν επιχειρήσεις να κάνεις online τον File Server και πάλι θα έχεις Ip Confict error αρα καλό θα είναι πριν την παραπάνω αλλαγή να έχεις αλλάξει αρχικά την IP του File Server [:)]

Ολα τα παραπάνω και έγω τα δοκίμασα σε Virtual Cluster [:D]

Με την ευκαιρία του Post σου αν κάποιος θέλει να έχει ενα virtual cluster στο laptop/pc του στο οποίο μπορεί χωρίς πρόβλημα να προσωμοιώσει ότι αλλαγές θέλει να κάνει στο Production Cluster αρκεί να εγκαταστήσει  ένα VMware server ή Player ή Workstation + 2 Virtual Cluster Nodes+ 1 Virtual AD και να ακολουθήσει τα βήματα εγκατάστασης VMware Microsoft Cluster που καταγράφονται στο παρακάτω άρθρο :

Running a Cluster on VMware

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...