Jump to content

Re-Install Exch2007.


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα σας.

Έχω ένα πρόβλημα στην εγκατάσταση Exchange2007 σε Virtual περιβάλλον και στα πλαίσια πειραματικών σκοπών για διάφορα "καταστροφικά" σενάρια που μπορούν να προκύψουν!

Έχω στήσει , σε Hyper-V, έναν DC σε WIN2003R2 και έναν EXCHANGE2007 σε WIN2003R2 x64 καθώς και έναν client όπου έστησα τα office2007.

Αφού έστησα τον Exchange, έκανα τρεις εικονικούς χρήστες όπου άλλαξαν κάποια τεστ e-mail μεταξύ τους. Όλα δούλεψαν κανονικά.

Στην συνέχεια, έκανα delete το Virtual Machine του Exchange (αφού έχω κάνει backup την βάση του) χωρίς όμως να το κάνω unjoin από το domain.

Έπειτα, στήνω ένα καινούριο μηχάνημα, με τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του προηγούμενου Exchange και του δίνω το ίδιο computer name και IP, το κάνω join στο domain και παίζει κανονικά χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα.

Όταν όμως πάω να κάνω εγκατάσταση, την εφαρμογή του Exchange, στο πρώτο βήμα του setup μου πετάει το παρακάτω μήνυμα (που έχω επισυνάψει) και δεν με αφήνει να συνεχίσω την εγκατάσταση.

Προφανώς, κάτι πρέπει να κάνω στον DC μου, το οποίο δεν ξέρω, έτσι ώστε να καθαρίσω κάποιες εγγραφές από τον προηγούμενο Exchange για να μπορέσω να συνεχίσω.

[:^)]

Link to post
Share on other sites

Στο νέο Server θα πρέπει από το φάκελο εγκατάστασης του Exchange και από Command Line να τρέξεις την εντολή

Setup.com /M:RecoverServer.

Έτσι ξεκινάει το Exchange Setup σε Recovery mode και μπορείς να επαναφέρεις τον Exchange Server.

Καλή συνέχεια!

Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Εκτός από την προτεινόμενη λύση που πρότεινε ο Gvarakis Setup.com /M:RecoverServer, μπορείς να χρησιμοποίησης και τον κλασικό πατροπαράδοτο ADSIEDIT για να γίνει remove to Exchange Server.

Setup Fails With Error: The Exchange Server Is in an Inconsistent State. Only Disaster Recovery Mode is Available
Link to post
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

έκανα αυτό που πρότεινε ο gvarakis και κατάφερα να συνεχίσω.

Στην συνέχεια όμως και κατά την εγκατάσταση είχα failed στον hub role.

Πριν, είχα δοκιμάσει τον κλασικό πατροπαράδοτο με το ADSIEDIT αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Αυτό που θα κάνω είναι να ξεστήσω το lab και να τα ξαναφτιάξω πάλι από την αρχή χρησιμοποιώντας τώρα το Setup.com /M:RecoverServer εξαρχής,

με το που θα ξαναστήσω τον Exchange γιατί πριν είχα χρησιμοποιήσει πρώτα το ADSIEDIT.

Ευχαριστώ ξανά για την βοήθεια!

[;)

 

 

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...