Jump to content

Συμπεράσματα απο το πρώτο community event. Μέρος 1ο


Recommended Posts

Όπως είχα υποσχεθεί και χωρίς να έχει περάσει και πολύς καιρός (ούτε μήνας δεν πέρασε), ενημερώνω όλο το κοινό του forum για ότι συζητήθηκε στον πρώτο community event που έγινε την 1η Ιουλίου 2008.

Στο event αυτό είχαμε την χαρά να συναντηθούμε για πρώτη φορά με παλιά και νέα μέλη του autoexec.gr και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το περιεχόμενο και την πορεία του forum μας. Μεγάλο κέρδος αυτής της συνάντησης ήταν ότι αποκτήσαμε νέα μέλη αλλά και κάποια από τα παλιότερα έγιναν πολύ πιο ενεργά. (Αν και έχουν χαλαρώσει πάλι ορισμένοι, άντε μπράβο να ζωηρεύουμε, μην θυμηθώ την παλιά μου καριέρα)

Τα θέματα που συζητήθηκαν  ανήκουν σε δύο ενότητες. Η πρώτη αφορά το ίδιο το forum, δηλαδή την μορφή του, το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας του. Η δεύτερη ενότητα αφορά τα μελλοντικά events που θα μπορούσαμε να οργανώσουμε.

Στην πρώτη ενότητα, αρχικά έπεσαν κάποιες προτάσεις για την βελτίωση της εμφάνισης του forum, και τον τρόπο παρουσίασης  των άρθρων. Για την εμφάνιση στάλθηκαν και κάποια templates αλλά περιμένουμε και επιπλέον προτάσεις ή καλλιτεχνικές απεικονίσεις του πως φαντάζεστε το forum. (Κανονίστε να το κάνετε σούργελο το forum)

Όσο αφορά την μορφή των άρθρων, διαπιστώθηκε ότι παρά το ότι τα πρόσφατα άρθρα των Blogs έχουν μεταφερθεί στην πρώτη σελίδα, δεν επιλέγονται τόσο προς ανάγνωση όσο τα πρωτοσέλιδα και οι συζητήσεις. (Γιατί παιδιά? Κι αυτά αρθράκια είναι και έχουν ψυχή, κουράζονται οι συγγραφείς να τα γράψουνε).  Επίσης τονίστηκε η ύπαρξη των RSS Feeds Που μπορείτε να επιλέγετε ώστε να ενημερώνεστε για απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και συζητήσεις.

Παράλληλα υπήρχαν προτάσεις για πιο στοχευόμενο υλικό σε συγκεκριμένα θέματα ( ??? έτσι είχα σημειώσει αλλά δεν θυμάμαι τι ήθελε να πει ο ποιητής), και αν είναι δυνατόν κάποια από αυτά να συνοδεύονται από επεξηγηματικά video, διότι ορισμένοι από μας είμαστε οπτικοί τύποι.(Βαριούνται να διαβάζουν κατάλαβες;)  Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για περισσότερους αρθρογράφους, διότι αφενός όσο να΄ναι  έχει σιχαθεί η ψυχή μας όλο τους ίδιους, αλλά επίσης κι αυτοί που γράφουν κάποια στιγμή θα κλατάρουν.

Προτάθηκε επίσης να βρίσκουμε ειδήσεις που να αφορούν τους IT Pro και να ψηφίζουμε αυτές που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον , αυτές να καταχωρούνται σε ειδικό τμήμα και να αποτελούν κάτι σαν γνωσιακή βάση των πιο δημοφιλών πραγμάτων που διαβάσαμε.

Τέλος αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, θα τους ενδιέφερε να υπήρχαν κάποια επαγγελματικά θέματα που αφορούν τους IT Pros, δηλαδή δικαιώματα, υποχρεώσεις, νομολογία και άλλα που αγγίζουν τον κλάδο των IT Pros και την Ελληνική πραγματικότητα.

Για την υλοποίηση των παραπάνω αυτό που προέκυψε σαν βασική ανάγκη είναι η ύπαρξη εθελοντών που να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους σε πιο εξειδικευμένα θέματα αλλά και στην απλή συλλογή ειδήσεων. (Βοήθειαααααααα).

Όσοι από τους  παρευρισκόμενους νομίζουν ότι παρέλειψα κάτι,  παρακαλώ να το συμπληρώσουν, οι δε λοιποί που δεν προσήλθαν στο πρώτο ραντεβού να μας πουν τη γνώμη τους για τα παραπάνω ή να κάνουν νέες προτάσεις. (Δεν φτάνει που δεν ήρθαν θέλουν να έχουν και άποψη)

Θα ακολουθήσει και συνέχεια στην οποία θα περιλάβω τις προτάσεις θεμάτων  για το επόμενο event.

Περιμένω απόψεις έτσι?

Link to post
Share on other sites

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Πιστεύω ότι το event ήταν πραγματικά χρήσιμο, με τη διαφορά ότι τα συμπεράσματα θα πρέπει να αξιοποιηθούν έγκαιρα. Και πως να ορίσει κανείς το "έγκαιρα" όταν το feedback (μα να μην έχω βρει μια ελληνική λέξη για αυτό το feedback!) από την πρώτη εκδήλωση του autoexec.gr, έρχεται ένα μήνα μετά από τη μέρα που αυτό έγινε (και για άλλη μία φορά είναι μια συνεισφορά του μαχητή Κλαδάκη); Αυτό σίγουρα δεν είναι "έγκαιρα". Έτσι στην πραγματικότητα καταρρέει πλήρως (ας μην κρυβόμαστε), ο λόγος ύπαρξης του forum, αφού τα βασικά του χαρακτηριστικά θα έπρεπε να είναι εξ' ορισμού η έγκαιρη (να το πάλι!) ενημέρωση, με ένα σταθερό ρυθμό ανανέωσης του περιεχομένου και συστηματικού εμπλουτισμού του με χρήσιμα νέα. Τώρα βέβαια φαντάζομαι τα αξιόλογα παλικάρια που έχουν αγωνιστεί για τη δημιουργία και τη συντήρηση του autoexec να τσακώνουν τις πίπες του πολέμου (ε, εδώ που τα λέμε από που μας ξεφύτρωσε αυτός που τα ισιώνει όλα με τέτοια μεγαλοπρεπή απλότητα!) και δικαιολογημένα, αλλά προσοχή...!

Πιστεύω με όλη μου την ψυχή στην εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει και συγχαρητήρια με την καρδιά μου σε όλους. Αλλά θα πρέπει κατά την ταπεινή μου ("μα την Παναγία" που λέει και ο Κλαδάκης), ξεχειλίζουσα από επαγγελματισμό άποψη, να λυθεί αμέσως (από Σεπτέμβρη εννοώ, ΟΚ;) το βασικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τη συστηματική και έγκυρη αρθρογράφηση. Και τώρα πάλι φαντάζομαι τα παλικάρια για τα οποία λόγος παραπάνω έγινε, να ξαναθεριέβουν λέγοντας: βρε τι μας λές! Εσένα περιμέναμε να μάθουμε τα νέα. Και όμως αδέλφια έχω ιδέες... ξανακαθίστε αναπαυτικά κι' ακούστε με. Ιδέες:

Να υποχρεωθεί διά νόμου ο Κλαδάκης να γράφει ένα άρθρο κάθε δύο μέρες με τουλάχιστον 500 λέξεις περιεχόμενο σε τουλάχιστον δύο γλώσσες (ακούω ήδη το χειροκρότημά σας, αλλά κάποιος βρίζει στο βάθος (Θάνο;)), αλλιώς να μην του σηκώνεται με τίποτα η γλώσσα για να ξαναδιδάξει για τουλάχιστον δύο έτη.

Βέβαια η ιδέα μου είναι αυτή που τώρα παραθέτω: Θα πρέπει αμέσως με το τέλος του Αυγούστου, με εσωτερική συνεννόηση, να μαζέψουμε συμμετοχές και να συναντηθούμε σε γνωστή vip καφετέρια, όσα παλικάρια είμαστε διατεθιμένα (και εγώ φυσικά είμαι μέσα) να βρίσκουμε υλικό και να γράφουμε άρθρα. Στην αρχή δεν χρειάζεται να είμαστε και απόλυτα αυστηροί με την ποιότητα. Αφού λοιπόν μαζευτούμε και αφού είμαστε όλοι επαγγελματίες θα δεσμευτούμε υπεύθυνα απέναντι σε ένα πρόγραμμα που θα καταρτίσουμε, με βάση το οποίο ο κάθε ένας μας θα είναι υπεύθυνος σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα να δίνει άρθρα στο site. Για παράδειγμα εάν μαζευόμασταν 6 νοματέοι θα μπορούσαμε να ορίσουμε ένα rotation με βάση το οποίο θα έπρεπε να συνεισφέρει η ομάδα ένα άρθρο ανά δύο ημέρες, έτσι στην πραγματικότητα κάθε ένας από τους 6 θα έπρεπε να γράφει ένα άρθρο ανά 12 ημέρες. Δεν συμφωνείτε ότι είναι απόλυτα εφικτό; Και σκεφτείτε αυτή η ομάδα να μεγαλώσει κατά ένα ή κατά δύο άτομα. Όλο και πιο εύκολο θα γίνεται.

Αγαπητοί μου συνάδελφοι και συνοδοιπόροι: νομίζω ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι υποχρεωτικό εάν θέλουμε αυτή η προσπάθεια να ανθίσει, να προχωρήσουμε σε σαφή ανάθεση έργου σε πρόσωπα με τη λογική που εδώ περιγράφω. Αλλιώς πάντα θα ξεγλιστράμε από 'δω και από 'κει χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και είναι κρίμα γιατί αυτό το forum έχει τεράστια περιθώρια επιτυχίας. Άλλωστε και εμείς μεταξύ μας θα ωφεληθούμε από την συνεργασία και την ισχυροποίηση των σχέσεών μας σχηματίζοντας ομάδες χρήσιμων ανθρώπων που θα αλληλεπιδρούν συστηματικά.

Τι λέτε;

(Ευχαριστώ για την υπομονή σας)

Link to post
Share on other sites

Μια διευκρίνηση πριν σου φέρω την πίπα της ειρήνης καπέλο, τα άρθρα πως τα εννοείς? Στο forum ή στο blog? Γιατί έχω κατι 500ρια έτοιμα στα ιταλικά και θελω να αρχίζω να γράφω...

Γενικά πάντως είμαι μέσα...

Link to post
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι η συστηματική αρθρογράφηση με ανάθεση ανά άτομο δεν είναι εφικτή. Όταν μια δουλειά παραμένει εθελοντική, προέχει πάντα η εργασία που αποφέρει τα προς το ζειν... Ωστόσο, είναι δυνατό να γίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να το τηρούμε (το κατά δύναμιν)...

Link to post
Share on other sites
Μια διευκρίνηση πριν σου φέω την πίπα της ειρήνης καπέλο, τα άρθρα πως τα εννοείς? Στο forum ή στο blog? Γιατί έχω κατι 500ρια έτοιμα στα ιταλικά και θελω να αρχίζω να γράφω...

Γενικά πάντως είμαι μέσα...

Πιστεύω ότι ο καλός συνάδελφος, κατά βάθος εννοεί την ανάγκη για την δημιουργία περιεχομένου "εις την ελληνικήν". Τώρα προσωπικά θεωρώ ότι το forum είναι για συζήτηση, και καταλληλότερο να γίνονται τέτοια πράγματα είναι σε weblog.

 

George J.

Link to post
Share on other sites

Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι μας θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα σωρό πρακτικούς λόγους που θα έκαναν τη συστηματική αρθρογράφηση αδύνατη. Νομίζω όμως πραγματικά ότι αξίζει να δοκιμάσουμε. Όσο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ μου αρέσει η ιδέα να συναντηθούμε για να το συζητήσουμε. Τι λέτε;

Link to post
Share on other sites

Πραγματικά συμφωνώ με την πρόταση του Γιάννη, και θα έλεγα η συνάντηση να συμπέσει με το 2 event στο οποίο προτείνω να  γίνει μια ομιλία απο μια σειρά θεμάτων που θα θέσω υπόψιν του forum.

Σαν πιθανή ημερομηνία θέτω την 19 Σεπτεμβρίου Παρασκευή για να έρθει και κόσμος από την Θεσσαλονίκη. (Σπανουγάκης ένεκεν).

Περισσότερα στο 2ο μέρος των συμπερασμάτων που συγγράφω και θα ανεβάσω αργότερα.

Παρεπιμπτόντως να τονίσω ότι το 80% των συμμετοχών μέχρι τώρα για το security forum 2008 είναι απο βόρεια Ελλάδα. Αυτό σημαίνει οτι έχουμε ρεύμα εκεί, έχουμε λαό, άσχετα αν δεν εμφανίζονται στα καλέσματα του Chris

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...