mts Posted October 25, 2017 Report Share Posted October 25, 2017 Καλησπέρα σε όλους, ΤΟ δίκτυο αποτελείται από Windows 7 Pro clients και θα ήθελα αν γίνεται να ενεργοποιήσω σε όλα τα μηχανήματα το system restore με συγκεκριμένο percentage για τη χρήση δίσκου. Γινεται αυτό με group policy? Θέλω να παραμετροποιήσω τις παρακάτω επιλογές ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ σε ΟΛΑ τα μηχανήματα. Δείτε την εικόνα : Σας ευχαριστώ πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mts Posted October 26, 2017 Author Report Share Posted October 26, 2017 Καποιος??.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bedrock Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Λοιπόν θα φτιάξεις ένα bat script και θα το βάλεις μέσω GPO να εκτελείται στο logon. Αυτό θα καλεί ένα PowerShell script που θα βρίσκεται σε ένα network share που βλέπουν όλοι χρήστες. ensystemrestore.bat powershell.exe -executionpolicy bypass -windowstyle hidden -noninteractive -nologo -file "\\nameoftheuncpath\ensystemrestore.ps1" ensystemrestore.ps1 #### Enable System Restore on System Volumes #### Enable-ComputerRestore -drive "C:\", "F:\" vssadmin resize shadowstorage /on=c: /for=c: /maxsize=16%;vssadmin resize shadowstorage /on=f: /for=f: /maxsize=16% Τα παραπάνω thresholds τα κάνεις adjust σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Καθώς και τα Volumes που θες Blackman 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mts Posted October 27, 2017 Author Report Share Posted October 27, 2017 Λοιπόν θα φτιάξεις ένα bat script και θα το βάλεις μέσω GPO να εκτελείται στο logon. Αυτό θα καλεί ένα PowerShell script που θα βρίσκεται σε ένα network share που βλέπουν όλοι χρήστες. ensystemrestore.bat powershell.exe -executionpolicy bypass -windowstyle hidden -noninteractive -nologo -file "\\nameoftheuncpath\ensystemrestore.ps1" ensystemrestore.ps1 #### Enable System Restore on System Volumes #### Enable-ComputerRestore -drive "C:\", "F:\" vssadmin resize shadowstorage /on=c: /for=c: /maxsize=16%;vssadmin resize shadowstorage /on=f: /for=f: /maxsize=16% Τα παραπάνω thresholds τα κάνεις adjust σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Καθώς και τα Volumes που θες Με έσωσες! σε 1000ευχαριστώ! δούλεψε τέλεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bedrock Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 You welcome!!!!!!! fumantsu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fumantsu Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 Βάλε στο GPO να τρέχει κατευθείαν το powershell script. Δεν χρειάζεται bat. Πάντως George ωραίος, αλλη λύση και εγώ δε βρήκα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι κάθε φορά θα ορίζει τις τιμές και παραμέτρους. Μήπως θα έπρεπε να ελέγχει πρώτα και μετά να αλλάζει; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bedrock Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Αυτο το script είναι λίγο κεμπάπ και αμά δεν είσαι σίγουρος για το free space του audience που θα γίνει apply ενδέχεται να ξεμείνουν μερικά workstations από χώρο όπως λες fumantsu. Θα μπορούσε να μπεί ένας έλεγχος να ελέγχει το χώρο και αν πληρεί τις προδιαγραφές του τέστιν αν και εφόσον έχεις ελέυθερο χώρο greater ή equal από 30% τότε να ενεργοποιείς το system restore με αυτά τα threshholds. Δεν κακή ιδέα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fumantsu Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 Και γιατί μας αρέσει να δίνουμε έτοιμες λύσεις $driveletter = "F:" $disk = Get-WmiObject -ComputerName $env:COMPUTERNAME -Class Win32_LogicalDisk -Filter "DriveType = 3" | Where-Object {$_.DeviceID -eq $driveletter} [float]$size = $disk.Size; [float]$freespace = $disk.FreeSpace; $percentFree = [Math]::Round(($freespace / $size) * 100, 2); if ($percentFree -ge "30") { #### Enable System Restore on System Volumes #### Enable-ComputerRestore -drive "C:\", "$driveletter\" vssadmin resize shadowstorage /on=c: /for=c: /maxsize=16%;vssadmin resize shadowstorage /on=$driveletter /for=$driveletter /maxsize=16% } Τώρα να θέλεις βάζεις και ένα else για να γράφει στο Windows Event Viewer ή να στέλνει e-mail σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο χώρος. Ή ακόμα και ποιο κομπογιανίτικα να γράφει σε ένα αρχείο που θα πρέπει να ελέγχεις. else { $date = Get-Date -format dd-MM-yyyy Write-Output "$env:Computername | $date | Failed to enable System Restore Point. Insufficient Disk Space on Drive $driveletter" | Out-File \\SHARE\System_restore.log -append } Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bedrock Posted November 21, 2017 Report Share Posted November 21, 2017 Είσαι θείλας! Το έκανες validate? Δεν το χω δοκιμάσει ακόμη! @MTS ακούει??? Δοκίμασε το script του Fumantsu! Πρέπει να αρχίζουμε να μαζευόμαστε ποιο συχνά στο forum διότι στο Facebook δεν μπορούμε να βγάζουμε τα ίδια γούστα όπως εδώ μέσα.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fumantsu Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Sorry για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν έχω δοκιμάσει system restore γιατί δε το χρεισιμοποιώ για να είμαι ειλικρινής. Αλλά το check του δίσκου παραπάνω το χρησιμοποιώ για άλλα πράγματα και παίζει 100% (σιγά τα ωά). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mts Posted January 12, 2018 Author Report Share Posted January 12, 2018 Είσαι θείλας! Το έκανες validate? Δεν το χω δοκιμάσει ακόμη! @MTS ακούει??? Δοκίμασε το script του Fumantsu! Πρέπει να αρχίζουμε να μαζευόμαστε ποιο συχνά στο forum διότι στο Facebook δεν μπορούμε να βγάζουμε τα ίδια γούστα όπως εδώ μέσα.... ακούει ακούει! αλλά παιδιά είχα θέματα κ γιαυτό δεν μπόρεσα να σας απαντήσω ΄τοσο καιρό. Όλα καλά τώρα! Θα το δοκιμάσω George Markou! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts