Jump to content

Απολογισμός CyberCrime - Security Forum 2008


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι 3 μέρες μετά την ολοκλήρωση του Security Forum 2008, όλοι εμείς που προσπαθήσαμε για την διοργάνωση του event, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό.

Συμμετέχοντες, σπόνσορες και ομιλητές μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και από τις συζητήσεις που έγιναν αυτό ήταν αμοιβαίο για όλους. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τα παιδιά της VideoTooth που είχαν αναλάβει τo οπτικοακουστικό κομμάτι της εκδήλωσης. Εδωσαν εναν πολύ επαγγελματικό αέρα στην διοργάνωση και οι ομιλητές το αναφέρουν ακόμη και στα blog τους, κατι που δεν έκαναν για κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Την άποψη των συμμετεχόντων την λάβαμε και από τις αξιολογήσεις αλλά θα θέλαμε να διαβάσουμε σχόλια και παρατηρήσεις και στο forum, αν υπάρχουν.

Οι ομιλητές έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και τις αντιδράσεις του κοινού, καθώς και από την διοργάνωση και όπως είπαμε ειδικά για το AV κομμάτι. Για του λόγου το αληθές διαβάστε από το Blog του Andy Malone το Post με τίτλο Goodbye Greece (http://www.quality-training.co.uk/blog/?m=20081201)

Οι σπόνσορες έμειναν επίσης ευχαριστημένοι και ήδη πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε περίπτωση που θα διοργανωθεί παρόμοιο event το 2009.

To event προβλήθηκε και από την τηλεόραση (Ειδήσεις Ant1 20:00 29/11/2008) αλλά και κυκλοφόρησαν δελτία τύπου σε πολλά μέσα από τους σπόνσορες (Microsoft)

Για την ομάδα του autoexec.gr που ασχολήθηκε με την διοργάνωση, όλη η εμπειρία ήταν καταπληκτική, προσπαθήσαμε, αγχωθήκαμε, μάθαμε πολλά και πλέον είμαστε έτοιμοι για ακόμη καλύτερα events.

Εδώ θα παραθέσουμε κάποια στατιστικά από τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων.

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι στην ενημέρωση του event πρώτο ρόλο έπαιξε το ίδιο το autoexec.gr αφού το 32% ενημερώθηκε από αυτό ενώ ένα 40% από προσωπικές επαφές των μελών του autoexec.gr. 16% από τους σπόνσορες, ενώ οι υπόλοιποι (12%) ενημερώθηκαν από περιοδικά, emails και διάφορες άλλες πηγές.

Τις προσπάθειες για ενημέρωση για το event την βαθμολογήσατε με 89,41%, δείγμα ότι μπορούσαμε να προσπαθήσουμε περισσότερο στον τομέα αυτό, αφού αναλογικά σε αυτό το ερώτημα δώσατε χαμηλή  βαθμολογία. Την μεγαλύτερη βαθμολογία την πήραν οι ίδιοι οι ομιλητές (95,76%), ενώ οι παρουσιάσεις πήραν 93,65%  και η διοργάνωση 92,32%. Τέλος βαθμολογήσατε με 89,15% και 92,85% το τεχνικό περιεχόμενο και την χρησιμότητα του περιεχομένου στον επαγγελματικό σας τομέα.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι ότι το 25% των συμμετεχόντων ήρθε από περιοχές εκτός Αθηνών, και μάλιστα είχαμε μια συμμετοχή από την Κύπρο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους διάφορους φορείς που προσήλθαν στο event (ISACA, Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια).

Περιμένουμε τα σχόλια σας, καθώς και την γνώμη σας για το αν θα πρέπει να διοργανωθεί το αντίστοιχο event για το 2009.

 

Link to post
Share on other sites

Μέσα από αυτά τα events έχει μεγάλη αξία και το λεγόμενο "networking", δηλαδή η δικτύωση του καθένα από εμάς με την υπόλοιπη κοινότητα. Να βρισκόμαστε και να βλέπουμε και τη φάτσα αυτού που διαφωνήσαμε προχθές στο forum...

Link to post
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τον spanougakis.. είναι σημαντικό να "πέφτουν" οι μάσκες και να βλέπουμε τα άτομα που απαντάνε πίσω από τα ψευδώνυμα. 'Ολοι έχουμε ένα κοινό ασχέτως ηλικίας, το αν δουλεύει ή όχι σε μια εταιρεία ή αν είναι Junior ή Senior IT και αυτό είναι  οι ΗΥς.

 

Επομένως δεν θα ήταν κακό να διοργανώναμε και άλλα Events με παρουσιασεις που θα μπορούσαμε παντα να αποκομίσουμε κατι περισσότερο. Οργανωση - Διαθεση - Ενθουσιασμό χρειάζεται που είμαι σίγουρη ότι εφόσον είμαστε μέλη σ'αυτό το forum τα έχουμε.

 

Link to post
Share on other sites

   ... Καλησπέρα σε όλους,

   Τα θερμά μου συγχαρητήρια ! [Y] . Δυστυχώς, δεν κατάφερα να παρεβρεθώ τελικά διότι μέσα σε όλα αυτά (όπως πάντα, τελευταία στιγμή το μαθαίνει το IT), έπρεπε να γίνει η μετακόμιση μίας εταιρείας 200 ενεργών χρηστών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είμαι σίγουρος ότι ο επαγγελματισμός, η όρεξη, το μεράκι, η αγωνία, το άγχος, η πίεση, η φιλία, τα νεύρα όλων σας δοκιμάστηκαν σε μέγιστο βαθμό και αισθάνομαι ένοχος για το ότι δεν κατάφερα να έχω την τιμή να παραστώ.

Εύχομαι ολόψυχα, επιτυχίες ( είναι δεδομένο ) και διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ "κόλακας" , είναι τιμή μου που συμμετέχω σε μία τέτοια παρέα.

Ευχαριστώ,

Ανδρέας

Υ.Γ. Εύχομαι Χρόνια Πολλά στον κο. Τσούχλαρη για την ονομαστική του εορτή καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους που γιορτάζουν αυτές τις ημέρες.

 

Link to post
Share on other sites

Υ.Γ. Εύχομαι Χρόνια Πολλά στον κο. Τσούχλαρη για την ονομαστική του εορτή καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους που γιορτάζουν αυτές τις ημέρες.


Ρεεε ντροπή μας... Δεν είπαμε χρόνια πολλά στον top moderator! Χρόνια πολλά και ευχαριστίες και στον andreasmavr που βοήθησε κι αυτός πολύ, έστω κι αν δε μπόρεσε να παραβρεθεί!

Link to post
Share on other sites

Το Autoexec, γίνετε σιγά σιγά ο πυρήνας (core) των IT Pros στην Ελλάδα,

H συνέχεια έπετε συγκλονιστική με events σημαντικά για τον χώρο των ΙΤ όσοι πιστοί προσέλθετε...

Ένα μπράβο και απο εμένα σε όλους και επίσης χρόνια πολλά και στους ανδρέηιδές..που όντως βοήθησαν πολύ ο καθένας βέβαια με τον τρόπο του,,

V

 

Link to post
Share on other sites

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το event που μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την ασφάλεια και το Hacking. Εγώ έμεινα πολύ ενθουσιασμένος και πιστεύω ότι το θέμα security είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το δίκτυο μιας επιχείρησης αλλά και για κάθε δίκτυο ή υπολογιστή. Το DVD μπορώ να πω ότι έχει πολύ χρήσιμο υλικό. Από μέρους μου είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω την κοινότητα του Autoexec όσο μπορώ γιατί πιστεύω ότι η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, πληροφοριών είναι ένα εργαλείο επαγγελματικής βελτίωσης για όλους μας. Και στο χέρι μας είναι αυτή η κοινότητα να γίνει το στέκι όλων των IT  Pros.!!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Βουρ λοιπόν!!!!!
Link to post
Share on other sites

Sorry για την καθυστέρηση να γράψω μετά το event.Όπως διάβασα τα post των εκλεκτών συναδέλφων spanougakis, blackman, frees, phoebe, dimitris και άλλων θα ήθελα να αναφέρω ότι πλέον όλοι γνωρίζαμε πάνω κάτω τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε σε εισβολές αυτό που δεν γνωρίζαμε και το είδαμε απο τους εκλεκτούς ANDY and MARCUS είναι το πόσο αγνοούμε όλοι μας (όποιος το αρνείται προσωπικά πιστεύω ότι ψεύδεται) τον όρο κοινωνική μηχανικοί.το ότι οι οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές της κοινωνικής μηχανικής.Πρέπει πλέον σαν IT admins που είμαστε εκτός των όσων ξέρουμε για firewall,IDS και άλλα να σκεφτούμε εάν πράγματι γνωρίζουμε το πρόσωπο στο οποίο μιλάμε.Ο συνομιλητής μας μπορεί να μην είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι.Άρα όπως είπε και ο Andy να μάθουμε να παρατηρούμε, να σκεφτόμαστε και να αμφισβητούμε τα φαινόμενα.Εδω που θέλω να καταλήξω είναι ότι η εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια θα πρέπει να αφορά τον καθένα στην εταιρεία και όχι μόνο τους εργαζομένους που έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μηχανήματα.Έτσι από αύριο θα υπάρξει σχετική αναφορά στην διοίκηση της εταιρείας για εκπαίδευση των εργαζομένων προς αποφυγή των κοινωνικών μηχανικών.

ANDY and Marcus Thanks

 

 

  

Link to post
Share on other sites

Χρησιμότατη εμπειρία και γνώση μαζέψαμε αλλά κυρίως το έναυσμα για να προσπαθήσουμε να διευρίνουμε την οπτική μας πάνω στην ασφάλεια των δεδομένων μας που είναι στο έλεος του κάθενος... Τα συγχαρητήρια τα δώσαμε μέσα από τις βαθμολογίες μας και τα δίνουμε και από εδώ (έστω και με καθυστέρηση...) Μπράβο σε όλους!

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...