Jump to content

katerina

Members
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

501 profile views

katerina's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Δύο μήνες ήταν πολλοί! χαχαχα Μια ανασφάλεια, μια ανησυχία όσο να πείς την αποκτήσαμε... :-) "Με γειά" την νέα πλατφόρμα.
  2. Αναζητώ συνεργάτες εγκατεστημένους στην περιοχή των Ιωαννίνων, για περιστασιακή υποστήριξη των υποδομών πληροφορικής στο υποκατάστημα Ιωαννίνων της εταιρείας μου. Παρακαλώ, όποιος συνάδελφος δραστηριοποιείται στην περιοχή των Ιωαννίνων και ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα.
  3. ...στην Ελλάδα έχουμε αναβαθμίσει όλοι ...δεν εξηγείται αλλιώς ότι δεν μας έχουν στα στατιστικά τους... []
  4. Λύση δεν σου έχω, απλά σε ενημερώνω ότι δεν είναι γενικό, αφού με αφορμή το post σου δοκίμασα αλλαγές στο δικό μου profile και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Οπότε φαίνεται ότι ή είναι κάτι τοπικό στον(/στους) υπολογιστή που χρησιμοποιείς ή εφόσον στο κάνει και από άλλους υπολογιστές κάτι έχει "πειραχτεί"/"κλειδώσει" στο δικό σου profile εδώ.
  5. Κάτι που δεν ρωτήσαμε χθες για τους ελέγχους της BSA και των υπολοίπων. Διενεργούνται ταυτόχρονα σε όλα τα sites μιας εταιρείας (Αθήνα 4-5 sites, επαρχία 10 για παράδειγμα) ή απλά στα κεντρικά και ό,τι βγει από εκεί; Επίσης, αν ο έλεγχος γίνει σε περιφερειακό κατάστημα (ή δεν γίνεται καθόλου αυτό??) πρέπει κι εκείνοι να έχουν τοπικό αρχείο με τις άδειες κτλ? Θα ανοίξουμε σχετικό thread; Απορώ πώς ακόμη δεν έχετε ανεβάσει τα σχετικά που ειπώθηκαν!!! Έχουν περάσει πάνω από 12 ώρες! χεχεχε Έχει πέσει η ταχύτητα απόκρισης ή είναι ιδέα μου...
  6. Άντε ρε παιδιά! Με το καλό!!!!! ) Να έχουμε να περιμένουμε και κάτι καλό για φέτος!
  7. Όπως τα λες είναι. Παραδόξως όσο και να το είχα ψάξει και στα help και στο Internet, ΔΕΝ είχα καταφέρει να το εντοπίσω. ok λειτούργησε και η ανανέωση των στοιχείων που ήθελα να γίνει. Σ'ευχαριστώ :-)
  8. Έχω SQL, έχω Microsoft Office και έχω και OpenOffice. Το Excel έχει μια σύνδεση (ODBC driver) με τον SQL και τραβάει μέσω αυτής δεδομένα από μια βάση. Πολύ ωραία, τίποτα το ιδιαίτερο ως εδώ. Το OpenOffice δεν έχει (απ'όσο έχω ψάξει) κάτι σχετικό δικό του, ούτε έχει μπορέσει να χρησιμοποιήσει (γιατί άραγε) τον ίδιο odbc driver... Ψάχνω λοιπόν να βρω έναν δωρεάν τρόπο επικοινωνίας με odbc driver ή κάτι ανάλογο ώστε να μπορώ να έχω επικοινωνία μεταξύ OpenOffice και SQL. Το κοντινότερο που έχω μέχρι στιγμής βρει απέχει από το δωρεάν 1000-2100 λίρες Αγγλίας .... [:S]
  9. Έχω τρελλαθεί στο γέλιο!
  10. Ευτυχώς θα σου πάρω τη θέση, γιατί υποβρύχιο χειρίζομαι ήδη!!! χαχαχα Πάντως κι εγώ δουλεύω σε εταιρεία που "ό,τι έχει κουμπιά" είναι ευθύνη μου, ακόμη και το κουδούνι της πόρτας, οι συσκευές των τηλεφώνων, οι μνήμες των συσκευών των τηλεφώνων, η μηχανή του espresso, οι διακόπτες του ρεύματος, ο πίνακας της ΔΕΗ, το ασανσέρ... Tο υποβρύχιο είναι η βραδυνή μου δουλειά...
  11. Δυσκολάκι Τεταρτιάτικα αλλά είναι τόσο ενδιαφέρον που θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για καταφέρω να έρθω! :-)
  12. Συμφωνώ ότι μέχρι να φτάσει στον πάτο της πυραμίδας η αλλαγή, δηλαδή σ'εμάς, θα πάρει καιρό, αλλά είναι μονόδρομος. Υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια να διανυθούν μέχρι να φτάσει σε εμάς, αλλά ας μην κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Σύνταξη με ipv4 πάντως ΔΕΝ θα πάρουμε, όσο και να σκαλίζουμε συρτάρια για ξεχασμένες μοιρασμένες ipv4 εδώ κι εκεί που νομίζουμε οτι θα περίσσευαν "αν κι εφόσον". ;-) Επόμενο ορόσημο, η εξάντληση των διαθεσίμων από RIR.
  13. Συμφωνώ ότι μέχρι να φτάσει στον πάτο της πυραμίδας η αλλαγή, δηλαδή σ'εμάς, θα πάρει καιρό, αλλά είναι μονόδρομος. Υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια να διανυθούν μέχρι να φτάσει σε εμάς, αλλά ας μην κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Σύνταξη με ipv4 πάντως ΔΕΝ θα πάρουμε, όσο και να σκαλίζουμε συρτάρια για ξεχασμένες μοιρασμένες ipv4 εδώ κι εκεί που νομίζουμε οτι θα περίσσευαν "αν κι εφόσον". ;-) Επόμενο ορόσημο, η εξάντληση των διαθεσίμων από RIR.
  14. Ήρθε το τέλος! ;-) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Σήμερα ξύπνησα με την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει «απότομα» … και δεν ήταν ο καιρός! Έχω την ίδια αίσθηση που είχα όταν κάποτε στον περασμένο αιώνα μου φαινόταν μακρυά το 2011 ας πούμε… «και ξαφνικά είναι 2011». Καθόλου ξαφνικά, και καθόλου απρόσμενα βέβαια. Με τον ίδιο τρόπο, χρόνια το περιμέναμε, χρόνια το συζητούσαμε ως «κάτι που θα γίνει κάποτε» και να που ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κιόλας από κοντά. Θα το λέμε στα εγγόνια μας… ;-) Σίγουρα δεν κομίζω γλαύκας. Φτάσαμε στο τέλος εποχής! Της εποχής των διαθέσιμων blocks του IPV4. Δεν είναι συνταρακτικό (μη βαράτε, για αρκετούς μπορεί να μην είναι καν ενδιαφέρον) είναι απλά ορόσημο στην ιστορία του Internet. Γι’αυτό και μόλις είδα την καταχώρηση Internet History …θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη θέση για να γράψω την πληροφορία. Ως συνέχεια, βρε αδερφέ, των προηγουμένων! «Το τελευταίο ανεκχώρητο κομμάτι IPV4 διευθύνσεων του Internet μπορεί να εξαντληθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αν ένας εθνικός διανομέας διευθύνσεων (Regional Internet Registry) αιτηθεί για ακόμη ένα ή δύο blocks διευθύνσεων.» Έτσι ξεκινάει το άρθρο Internet body may use up IPv4 addresses this week, όπου αναφέρονται οι προβλέψεις του Leo Vegoda της IANA για το τέλος εποχής IPV4 ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα! Ως πιθανό σενάριο εικάζεται ότι το APNIC έχοντας μεγάλο ρυθμό εξάντλησης των διαθέσιμων διευθύνσεων στην Ασία (την οποία και διαχειρίζεται) είναι πιθανό να ζητήσει blocks διευθύνσεων IPV4… άμεσα… κάτι που θα καλυφθεί οριακά και θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί και οι οδηγίες για «το τέλος» από εκεί και πέρα. APNIC IPV4 Available Pool <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />Και το APNIC να μην είναι, κάποιος θα είναι ο επόμενος που θα ζητήσει ...και θα λάβει την απάντηση «δώσαμε»! Και να μην είναι αυτή την εβδομάδα …δεν έμειναν και πολλές ημέρες. Η ουσία είναι ότι "μας τελείωσαν" λοιπόν. Στο http://www.iana.org/assignments/ipv4-address-space/ipv4-address-space.xml μπορεί κανείς να δεί πόσα UNALLOCATED blocks είναι διαθέσιμα. Τώρα που το κοιτάζω έχει τελευταία ενημέρωση στις 04/01/2011 ... και σαν να μην είναι και πολλά ;-) Στο THE IPV4 DEPLETION SITE αναφέρεται ότι η ημερομηνία εξάντλησης των διευθύνσεων του IANA είναι 26/01/2011 (σήμερα σαν να λέμε) με σημείωση «Συνιστάται να είστε έτοιμοι για το IPV6 όταν θα τελειώσουν τα διαθέσιμα από το IANA blocks» και ως πρώτη ημερομηνία εξάντλησης των από RIR διαθέσιμων IPV4 …η 30/09/2011 …με σημείωση να είναι οι πάντες έτοιμοι ως τότε για την μετάβαση και να θεωρηθεί το παρόν ως «τελευταία προειδοποίηση». Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν, θα έχουν εκχωρηθεί από το ΙΑΝΑ τα υπόλοιπα διαθέσιμα blocks διευθύνσεων IPV4, κι εκεί τελειώνει αυτή η φάση της Ιστορίας του Internet και περνάμε στην επόμενη οριστικά. Πάει κι αυτό! J
×
×
  • Create New...