Jump to content

katerina

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by katerina

 1. Δύο μήνες ήταν πολλοί! χαχαχα Μια ανασφάλεια, μια ανησυχία όσο να πείς την αποκτήσαμε... :-) "Με γειά" την νέα πλατφόρμα.
 2. Αναζητώ συνεργάτες εγκατεστημένους στην περιοχή των Ιωαννίνων, για περιστασιακή υποστήριξη των υποδομών πληροφορικής στο υποκατάστημα Ιωαννίνων της εταιρείας μου. Παρακαλώ, όποιος συνάδελφος δραστηριοποιείται στην περιοχή των Ιωαννίνων και ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα.
 3. ...στην Ελλάδα έχουμε αναβαθμίσει όλοι ...δεν εξηγείται αλλιώς ότι δεν μας έχουν στα στατιστικά τους... []
 4. Λύση δεν σου έχω, απλά σε ενημερώνω ότι δεν είναι γενικό, αφού με αφορμή το post σου δοκίμασα αλλαγές στο δικό μου profile και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Οπότε φαίνεται ότι ή είναι κάτι τοπικό στον(/στους) υπολογιστή που χρησιμοποιείς ή εφόσον στο κάνει και από άλλους υπολογιστές κάτι έχει "πειραχτεί"/"κλειδώσει" στο δικό σου profile εδώ.
 5. Κάτι που δεν ρωτήσαμε χθες για τους ελέγχους της BSA και των υπολοίπων. Διενεργούνται ταυτόχρονα σε όλα τα sites μιας εταιρείας (Αθήνα 4-5 sites, επαρχία 10 για παράδειγμα) ή απλά στα κεντρικά και ό,τι βγει από εκεί; Επίσης, αν ο έλεγχος γίνει σε περιφερειακό κατάστημα (ή δεν γίνεται καθόλου αυτό??) πρέπει κι εκείνοι να έχουν τοπικό αρχείο με τις άδειες κτλ? Θα ανοίξουμε σχετικό thread; Απορώ πώς ακόμη δεν έχετε ανεβάσει τα σχετικά που ειπώθηκαν!!! Έχουν περάσει πάνω από 12 ώρες! χεχεχε Έχει πέσει η ταχύτητα απόκρισης ή είναι ιδέα μου...
 6. Άντε ρε παιδιά! Με το καλό!!!!! ) Να έχουμε να περιμένουμε και κάτι καλό για φέτος!
 7. Όπως τα λες είναι. Παραδόξως όσο και να το είχα ψάξει και στα help και στο Internet, ΔΕΝ είχα καταφέρει να το εντοπίσω. ok λειτούργησε και η ανανέωση των στοιχείων που ήθελα να γίνει. Σ'ευχαριστώ :-)
 8. Έχω SQL, έχω Microsoft Office και έχω και OpenOffice. Το Excel έχει μια σύνδεση (ODBC driver) με τον SQL και τραβάει μέσω αυτής δεδομένα από μια βάση. Πολύ ωραία, τίποτα το ιδιαίτερο ως εδώ. Το OpenOffice δεν έχει (απ'όσο έχω ψάξει) κάτι σχετικό δικό του, ούτε έχει μπορέσει να χρησιμοποιήσει (γιατί άραγε) τον ίδιο odbc driver... Ψάχνω λοιπόν να βρω έναν δωρεάν τρόπο επικοινωνίας με odbc driver ή κάτι ανάλογο ώστε να μπορώ να έχω επικοινωνία μεταξύ OpenOffice και SQL. Το κοντινότερο που έχω μέχρι στιγμής βρει απέχει από το δωρεάν 1000-2100 λίρες Αγγλίας .... [:S]
 9. Έχω τρελλαθεί στο γέλιο!
 10. Ευτυχώς θα σου πάρω τη θέση, γιατί υποβρύχιο χειρίζομαι ήδη!!! χαχαχα Πάντως κι εγώ δουλεύω σε εταιρεία που "ό,τι έχει κουμπιά" είναι ευθύνη μου, ακόμη και το κουδούνι της πόρτας, οι συσκευές των τηλεφώνων, οι μνήμες των συσκευών των τηλεφώνων, η μηχανή του espresso, οι διακόπτες του ρεύματος, ο πίνακας της ΔΕΗ, το ασανσέρ... Tο υποβρύχιο είναι η βραδυνή μου δουλειά...
 11. Δυσκολάκι Τεταρτιάτικα αλλά είναι τόσο ενδιαφέρον που θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για καταφέρω να έρθω! :-)
 12. Συμφωνώ ότι μέχρι να φτάσει στον πάτο της πυραμίδας η αλλαγή, δηλαδή σ'εμάς, θα πάρει καιρό, αλλά είναι μονόδρομος. Υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια να διανυθούν μέχρι να φτάσει σε εμάς, αλλά ας μην κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Σύνταξη με ipv4 πάντως ΔΕΝ θα πάρουμε, όσο και να σκαλίζουμε συρτάρια για ξεχασμένες μοιρασμένες ipv4 εδώ κι εκεί που νομίζουμε οτι θα περίσσευαν "αν κι εφόσον". ;-) Επόμενο ορόσημο, η εξάντληση των διαθεσίμων από RIR.
 13. Συμφωνώ ότι μέχρι να φτάσει στον πάτο της πυραμίδας η αλλαγή, δηλαδή σ'εμάς, θα πάρει καιρό, αλλά είναι μονόδρομος. Υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια να διανυθούν μέχρι να φτάσει σε εμάς, αλλά ας μην κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Σύνταξη με ipv4 πάντως ΔΕΝ θα πάρουμε, όσο και να σκαλίζουμε συρτάρια για ξεχασμένες μοιρασμένες ipv4 εδώ κι εκεί που νομίζουμε οτι θα περίσσευαν "αν κι εφόσον". ;-) Επόμενο ορόσημο, η εξάντληση των διαθεσίμων από RIR.
 14. Ήρθε το τέλος! ;-) <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Σήμερα ξύπνησα με την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει «απότομα» … και δεν ήταν ο καιρός! Έχω την ίδια αίσθηση που είχα όταν κάποτε στον περασμένο αιώνα μου φαινόταν μακρυά το 2011 ας πούμε… «και ξαφνικά είναι 2011». Καθόλου ξαφνικά, και καθόλου απρόσμενα βέβαια. Με τον ίδιο τρόπο, χρόνια το περιμέναμε, χρόνια το συζητούσαμε ως «κάτι που θα γίνει κάποτε» και να που ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κιόλας από κοντά. Θα το λέμε στα εγγόνια μας… ;-) Σίγουρα δεν κομίζω γλαύκας. Φτάσαμε στο τέλος εποχής! Της εποχής των διαθέσιμων blocks του IPV4. Δεν είναι συνταρακτικό (μη βαράτε, για αρκετούς μπορεί να μην είναι καν ενδιαφέρον) είναι απλά ορόσημο στην ιστορία του Internet. Γι’αυτό και μόλις είδα την καταχώρηση Internet History …θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη θέση για να γράψω την πληροφορία. Ως συνέχεια, βρε αδερφέ, των προηγουμένων! «Το τελευταίο ανεκχώρητο κομμάτι IPV4 διευθύνσεων του Internet μπορεί να εξαντληθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αν ένας εθνικός διανομέας διευθύνσεων (Regional Internet Registry) αιτηθεί για ακόμη ένα ή δύο blocks διευθύνσεων.» Έτσι ξεκινάει το άρθρο Internet body may use up IPv4 addresses this week, όπου αναφέρονται οι προβλέψεις του Leo Vegoda της IANA για το τέλος εποχής IPV4 ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα! Ως πιθανό σενάριο εικάζεται ότι το APNIC έχοντας μεγάλο ρυθμό εξάντλησης των διαθέσιμων διευθύνσεων στην Ασία (την οποία και διαχειρίζεται) είναι πιθανό να ζητήσει blocks διευθύνσεων IPV4… άμεσα… κάτι που θα καλυφθεί οριακά και θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί και οι οδηγίες για «το τέλος» από εκεί και πέρα. APNIC IPV4 Available Pool <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />Και το APNIC να μην είναι, κάποιος θα είναι ο επόμενος που θα ζητήσει ...και θα λάβει την απάντηση «δώσαμε»! Και να μην είναι αυτή την εβδομάδα …δεν έμειναν και πολλές ημέρες. Η ουσία είναι ότι "μας τελείωσαν" λοιπόν. Στο http://www.iana.org/assignments/ipv4-address-space/ipv4-address-space.xml μπορεί κανείς να δεί πόσα UNALLOCATED blocks είναι διαθέσιμα. Τώρα που το κοιτάζω έχει τελευταία ενημέρωση στις 04/01/2011 ... και σαν να μην είναι και πολλά ;-) Στο THE IPV4 DEPLETION SITE αναφέρεται ότι η ημερομηνία εξάντλησης των διευθύνσεων του IANA είναι 26/01/2011 (σήμερα σαν να λέμε) με σημείωση «Συνιστάται να είστε έτοιμοι για το IPV6 όταν θα τελειώσουν τα διαθέσιμα από το IANA blocks» και ως πρώτη ημερομηνία εξάντλησης των από RIR διαθέσιμων IPV4 …η 30/09/2011 …με σημείωση να είναι οι πάντες έτοιμοι ως τότε για την μετάβαση και να θεωρηθεί το παρόν ως «τελευταία προειδοποίηση». Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν, θα έχουν εκχωρηθεί από το ΙΑΝΑ τα υπόλοιπα διαθέσιμα blocks διευθύνσεων IPV4, κι εκεί τελειώνει αυτή η φάση της Ιστορίας του Internet και περνάμε στην επόμενη οριστικά. Πάει κι αυτό! J
 15. Αν έρχονται εδώ ...αποκλείεται να είναι εξελιγμένοι! χαχαχα
 16. Υπάρχουν αυτοί που έχουν μαγαζί για όποιο επάγγελμα και οι αντίστοιχοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν το θέμα είναι γιατί να υπάρχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η απάντηση είναι "επειδή". Ο καθένας επιλέγει αν θα έχει δική του εταιρεία (λέμε τώρα!), αν θα δουλεύει μισθωτός (αν βρήκε δηλαδή κάπου) ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν αλλάζει το σενάριο για την Πληροφορική, ούτε για την "Πληροφορική" ούτε για την ΠαραΠληροφορική ;-) Μάλλον όμως το θέμα είναι το αν κόβει ο κόσμος αποδείξεις γενικότερα. Δεν είναι ειδικά της Πληροφορικής πρόβλημα, ούτε και λύνεται αν "οργανωθούμε". Είναι προφανές. Ούτε οι οργανωμένοι κλάδοι έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα. ΩΣΤΟΣΟ θα είχε ενδιαφέρον να οργανωνόμαστε, όπως το ΤΕΕ ή στο ίδιο το ΤΕΕ ή σε άλλο φορέα, για να διορθωθεί μέρος του φαινομένου να ανοίγουν εταιρείες/μαγαζιά/μαγαζάκια Πληροφορικής, "Πληροφορικής" ή "Παραπληροφορικής" (!) και να γίνει ξεκάθαρο τί προσφέρουν. Με διαβαθμίσεις και διαχωρισμούς. Οπως και στα περισσότερα τεχνικά επαγγέλματα. Μήπως να γίνει "φορέας" το autoexec και το dotnetzone για να διαχωριστεί και να διαβαθμιστεί το θέμα? ;-) Σας εύχομαι Καλή χρονιά!
 17. Την μία και μοναδική φορά που χρειάστηκε να ακολουθήσω την διαδικασία για εξυπηρέτηση κάποιου που είχε το ίδιο πρόβλημα δεν είχαμε εξέλιξη στο θέμα. Η συντομότερη διαδικασία ήταν να δημιουργηθεί νέο msn account και να "ξεχάσουμε" το προηγούμενο. Είχε προκύψει μάλλον από ιό του msn, ο οποίος εφόσον προσέβαλε το συγκεκριμένο υπολογιστή έστειλε αμέτρητα ενοχλητικά μηνύματα, οπότε "κόπηκε" απο το msn μέχρι "νεωτέρας". Αλλά δεν καταφέραμε να "πείσουμε" ότι είμαστε αυτοί που λέγαμε ότι είμαστε.. Το έχεις λύσει το θέμα σου χρησιμοποιώντας την και καλά προτεινόμενη διαδρομή εσύ;
 18. Πήρα πολλές απουσίες στα προηγούμενα, οπότε αυτό δεν θα το χάσω από φόβο μην χάσω την χρονιά! ;-)
 19. Για την Ιστορία και την ιστορία, ΔΕΝ έχω ξαναπεράσει για το θέμα αυτό από το λογιστήριο. Λειτουργεί asis και αν δεν μου ζητήσουν να τον ξανακάνω share ...θα τον αφήσω στην ησυχία του διατηρώντας και την δική μου! Η μισθοδοσία να εκτυπώνεται (χεχε) και θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι (ίσως). :-)
 20. Συμφωνώ. Η δυσκολία μου δεν ήταν τόσο στο να τα εντοπίσω όσο στο να τα περάσω "χεράτα" όλα τα paths. Είμαι τεμπέλα! :-)
 21. Καλησπέρα. επειδή με προβλημάτισε το θέμα, ρώτησα το νομικό σύμβουλο της εταιρείας μας σχετικά. Ισχύουν τα εξής της κοινής λογικής, και στέκουν θαυμάσια σε δικαστική αίθουσα: Δεδομένου ότι με την αποχώρηση ενός υπαλλήλου η εταιρεία οφείλει για την αδιάλλειπτη λειτουργία της να λαμβάνει τα emails που εκείνος λάμβανε για "εύλογο χρονικό διάστημα", η εταιρεία δικαιουται να μην διαγράψει το account. Αν δηλαδή για ένα δίμηνο-τρίμηνο δρομολογούνται σε προϊστάμενο της θέσης ή σε αντικαταστάτη ή σε όποιον η διοίκηση υποδείξει τα emails, μέχρι δηλαδή να ενημερωθούν όσοι επικοινωνούσαν με τον "πρώην-υπάλληλο" ότι ο τάδε με τα τάδε στοιχεία πλέον εξυπηρετεί την θέση, τότε κανένα δικαστήριο δεν θα δικαιώσει τον υπάλληλο. Υπάρχουν μερικά σημεία που θέλουν προσοχή. Ένα είναι το "εύλογο χρονικό διάστημα", το οποίο θα πρέπει πραγματικά να είναι λογικό. Άλλο είναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ τυπικά να κάνει χρήση η εταιρεία του email account του υπαλλήλου για να απαντάει "αντ'αυτού". Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο σκέφτεται αυτός που το ζήτησε, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι καλυμένος γιατί είναι παράνομο να το κάνει η εταιρεία ... Ιδιαίτερα στην περίπτωση που το email account έχει δημιουργηθεί για παράδειγμα με το πλήρες όνομα του υπαλλήλου, τότε πραγματικά η εταιρεία ΔΕΝ μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να απαντάει... Απαγορεύεται. Αν τα email accounts είναι τύπου user1@nai-kala.gr, user22@nai-kala.gr κτλ τότε ο υπάλληλος ελάχιστα μπορεί να απαιτήσει καθώς δεν είναι ιδιοκτησία του ούτε χρησιμοποιείται κάποιο στοιχείο της ταυτότητάς του. Αυτά τα "ολίγα". Για τα ήδη υπάρχοντα αποθηκευμένα emails στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε (ενδεχομένως να υπάρχουν .pst) ή στον server, αυτά νομικά ανήκουν στην εταιρεία, καθώς το email account που του δόθηκε είναι για επαγγελματική χρήση και για τις δουλειές της εταιρείας. Επίσης, όσα αρχεία κατασκευάζονται χρήσει των υπολογιστών της εταιρείας, και/ή αποθηκεύονται σε μέσα της εταιρείας, θεωρούνται πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας, οπότε ούτε και αυτά μπορεί να διεκδικήσει. Ο επόμενος χρήστης που θα φτιάξω θα έχει email nextUser1@blabla.gr .... ;-)
 22. Πολύ χάρηκα για το συγκεκριμένο post! Πάντα είναι ωραίο να νοιώθεις ότι υπάρχουν ομοιοπαθείς "εκεί έξω"! ;-) Ως η-administrator-δίχως-ISA-μα-με-φασιστική-διάθεση, με δίκτυο που έχουν-προηγουμένως-σχεδόν-όλοι-εγκαταστήσει-ό,τι-βρήκαν-μπροστά-τους και με χρήστες τύπου η-δουλειά-μου-επιβάλλει-να-κάνω-εγκαταστάσεις-και-το-εγκρίνει-η-διοίκηση και τύπου οι-άλλοι-γιατί-το-έχουν-το-θέλω-κι-εγώ, θέλω να επισημάνω ένα πράγμα για την λύση αυτή, την οποία και χρησιμοποιώ πολύ καιρό. Η λύση αν και αποτελεσματική, μπορεί να γίνει μπελάς. Δυσκολεύει αναλόγως του πλήθους των εφαρμογών που θέλεις να κόψεις σε συνδυασμό με το πόσο σύντομα πρέπει να γίνει η δουλειά και τον διαθέσιμό σου (ή άλλων) χρόνο για υλοποίηση. Τίποτα το καινούριο δηλαδή... Για λίγα Paths είναι τέλεια ιδέα. Αν πρόκειται για 50+ paths (που ανακάλυψες πριν από λίγο μαζεμένα), που πρέπει να τοποθετηθούν ΤΩΡΑ σε policy και το ΤΩΡΑ είναι ήδη 18:00 και θέλεις να σχολάσεις πριν από τις 23:00 (και ακόμη σκαλίζεις τους δίσκους των συναδέλφων για περισσότερες ύποπτες εφαμογές που σου καταστρέφουν το δίκτυο ...ΤΩΡΑ), τότε γίνεται κάπως κουραστικό. Bottom line: Αν και κουραστική, είναι πολύ καλή λύση!
 23. Η λύση κράτησε λίγο. Σήμερα μας ενημέρωσε το λογιστήριο ότι "εφόσον δεν λειτουργεί ο εκτυπωτής τους δεν μπορούν να βγάλουν μισθοδοσία". Προβλέψιμοι ε; χαχαχα Ωστόσο, για να επανέλθω, το πρόβλημα επανήλθε κανονικά. Ο χρήστης του PC2 εκτυπώνει μόνο όταν δεν είναι logged in κάποιος στον υπολογιστή που φιλοξενεί τον εκτυπωτή. Η σημερινή (επίσης προσωρινή) λύση ήταν να μεταφέρω τον εκτυπωτή και να τον συνδέσω στον PC2. Τον εγκατέστησα εκεί, απενεργοποίησα και το σχετικό Group Policy που όλο κι όλο που έκανε ήταν net use για τους χρήστες του λογιστηρίου (για τους PCs του λογιστηρίου για την ακριβεια), κι εφόσον ο εκτυπωτής άλλαξε θέση δεν είχε νόημα ύπαρξης, και προσωρινά εκτυπώνει τοπικά. Την Πέμπτη θα προσπαθήσω να επαναφέρω τον εκτυπωτή στην "θέση του" και θα το ξαναπιάσω από την αρχή. ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ μάλλον ...εκτός και αν χαλάσουν όλοι τους οι υπολογιστές "τυχαία" ...
 24. Μου έχει τύχει με ηχεία τα οποία είχαν δική τους τροφοδοσία με μπαταρίες αλλά όχι με καλώδιο ρεύματος. Ποτέ δεν έπαιξαν στον υπολογιστή, επειδή προφανώς δεν ήταν σχεδιασμένα για τέτοια χρήση. Το ήξερα αλλά το δοκίμασα έτσι κι αλλιώς. Τα δικά σου έχουν δική τους τροφοδοσία ρεύματος ή είναι "παθητικά";
×
×
 • Create New...