Jump to content

Ανοίγω μαγαζί....


MCP
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Ελπίζω να περάσατε-περνάτε καλά αυτές τις καλοκαιρινές μέρες.Εγώ διέκοψα τις πολύμερες διακοπές που κάνω συνήθως λόγω ξεκινήματος της επιχείρησής μου.Με απλά λόγια ανοίγω μαγαζί.Την απόφαση την πήρα βεβιασμένα λόγω διαφόρων παραγόντων.Ίσως και να μην ξέρω τι κάνω.Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.Η δυναμή μου είναι η τεχνική ικανότητα που πιστεύω πως έχω, οι πιστοποιήσεις μου(όπου δε θα σταματήσω να διαβάζω), το google, το autoexec.gr και η εμπειρία μου σε τεχνική υποστήριξη για home users.

Αυτό ήταν απλά ένας πρόλογος ως "ανακοίνωση" αυτού του νέου μιας και γνωριζόμαστε κάπως εδώ μέσα...

Ο λόγος που γράφω είναι επειδή θα ήθελα να μου πείτε:

1ον: Ο,τι θέλετε πάνω στο θέμα

2ον: Προτάσεις για εταιρίες που μπορώ να συνεργαστώ π.χ. για παραγγελία hardware ή software

3ον: Τι πρέπει να προσέξω

 

Δεν ξέρω αν μπορείτε να μου πείτε κάτι αλλά όπως και να χει ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι τεχνική υποστήριξη υπολογιστών, εγκαταστάσεις-υποστήριξη δικτύων, virtualization, κατασκευή ιστοσελίδων και e-shop.Στο μενου κάποια στιγμή θα μπουνε τηλεφωνικά κέντρα-voip, διαχείριση συστημάτων server της microsoft μόλις τελειώσω με τον exchange αν και πιστεύω πως το mcsa δεν είναι αρκετό,τεχνική υποστήριξη linux μόλις τελειώσω με το CompTIA Linux+.

Αυτά σε γενικές γραμμές.Ρώτησα κάποιους φίλους τεχνικούς και πρώην συνεργάτες και μου είπανε ότι server κτλ είναι υπερδιαστημικά για τη Λάρισα.Και μάλλον έτσι είναι.Κανά φορμάτ, καμια αναβάθμιση, καμια πώληση ποντικιού-πληκτρολογίου μου είπανε θα κάνω.Και όντως πάνω κάτω αυτά έκανα σε ένα μαγαζί που δούλευα.Και πήγαινε καλά το μαγαζί.Άπειρα φορματ, καμία σοβαρή εγκατάσταση δικτύου, ms server ούτε κατά διάνοια,linux επίσης,ιστοσελίδες επίσης.Αυτό όμως δε θα με σταματήσει.Θα προσπαθήσω να γίνω καλός administrator εστω και στα lab μόνο.Δε θα μου άρεσε να πάω κάποια στιγμή να στήσω κάποιο server για εταιρία και να νιώθω μπάμπης σουγιάς.Έχω στο μυαλό μου να προσπαθήσω μόνος μου να προωθήσω προϊόντα ms server(π.χ. foundation προεγκατεστημένος με λίγα λεφτά) σε κάποια εταιρία έστω και με 5-6 υπολογιστές όπως μας είπε και ο πωλητής στο Roadshow στη Θεσσαλονίκη.Γιατί οι πελάτες δεν ξέρουν.Εμείς πρέπει να τους δείξουμε το δρόμο.Όταν ένας καλός κ έμπειρος τεχνικός πολύ μεγάλης εταιρίας της Λάρισας που αναλαμβάνει δημαρχείο κ δημόσιες υπηρεσίες μου λέει με καμάρι ότι σπίτι του έχει server με ρόλους, print server, file server, web server + active directory και ταυτόχρονα δεν ξέρει τι είναι εικονική μηχανή κ μάλιστα λέει ότι δε χρειάζεται πουθενά, αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάποιο "θέμα".Δεν καταλαβαίνουνε ότι το θέμα δεν είναι μόνο απλά να δουλεύει κάτι αλλά η παραγωγικότητα.Αυτό γίνεται μόνο διαμέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας και βέβαια της γνώσης αυτής.Ίσως να φταίει που δεν έχουμε κάποια σχολή όπως έχει η Αθήνα κ η Θεσσαλονίκη.Ξέφυγα από το θέμα μου..Οποιοδήποτε σχόλιο πάνω σε αυτό που ξεκινάω δεκτό!

Link to comment
Share on other sites

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα.

Είσαι σε καλό δρόμο και μπορείς αν θέλεις να κάνεις την διαφορά. Server παντού χρειάζεται και όπως είπες εσύ θα προτείνεις την σωστή λύση.

Είναι στο χέρι σου να γίνεις ευαγγελιστής των νέων τεχνολογικών που θα βοηθήσουν τους πελάτες σου , και να μην γίνεις ο άλλος ο μηχανο...σβήστης.

Εμείς εδώ είμαστε για βοήθεια. Και αν το κανονίσεις ανεβαίνουμε και μία Λάρισα να μιλήσουμε για SBS, foundation, BPOS και ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται μια μέση επιχείριση.

Link to comment
Share on other sites

Έχει προγραμματιστεί ήδη Roadshow στην Λάρισα το φθινόπωρο, οπότε έλα να σε δω και να τα πούμε. Σίγουρα θα ακούσεις ωραία πράγματα που θα σε βοηθήσουν. 

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Θανάση.Κάθε αρχή και δύσκολη...

Χρήστο σίγουρα θα έρθω..δε το χάνω αυτή τη φορά.Κάποια στιγμή αν με το καλό πάνε όλα καλά και αποκτήσω επαφές με εταιρίες, όπως είπε και ο Θανάσης θα τους "μαζέψω" να τους κάνετε σεμινάριο γιατί επιτέλους πρέπει να μάθουνε τη διαφορά που κάνει ενας server με όλα του τα πρόσθετα και γενικά πρέπει να μάθουνε πως να αξιοποιήσουνε την τεχνολογία προς όφελός τους.Το πιστεύετε ότι σε μια μεγάλη εταιρία-εργοστάσιο στη Λάρισα προπέρυσι που δούλευε ένας ξαδελφός μου, μου είπε ότι αντί για exchange είχανε hotmail?Καταλαβαίνετε...Επίσης έχετε δει αγγελία να γράφει ότι ζητά admin με γνώσεις ad,exchange κτλ και να μένει στην πιο ακριβοπληρωμένη για διαφημίσεις εφημερίδα μιας πόλης για 4 μήνες..;

Το θέμα είναι να πειστούν οι πελάτες..να μην πούνε δε βαριέσαι αφού όλα δουλεύουν κ έτσι δεν κάνω αλλαγές...πρέπει να καταλάβουν ότι σωστή μηχανογράφηση=μεγαλύτερη παραγωγικότητα=υψηλότερα κέρδη!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική άποψη:

 

Να αποφύγεις το "μικρό" hardware όσο μπορείς.

Δεν μπορείς να μιλάς με κάποιον στο γραφείο για μηχανογράφηση με SBS κλπ και να έρθει κάποιος να σε ζαλίζει γιατί δεν παίζει το ποντίκι των 8 ευρώ που του πούλησες προχθές.

 

Σήμερα λεφτά έχει η παροχή υπηρεσιών, η οποία παίρνει μαζί της και το hardware.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει στην αγορά.Μάλλον ποντίκια θα πουλάω[:D] Η Λάρισα είναι λίγο πίσω, αυτό είναι δεδομένο.

Link to comment
Share on other sites

Καλη επιτυχία Jimmy και από εμένα. Μαζί με τα ποντίκια, πούλα και υπηρεσία. Το lab σου θα είναι και ο πωλητής σου. Δείχνε τι έχεις φτιάξει για δική σου χρήση, στους πελάτες σου και να είσαι σίγουρος ότι θα ενδιαφερθούν αφού σίγουρα έχουν μια ανάγκη που κανείς άλλος δεν μπορεί να τους προσφέρει γιατί κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί. Σε περιοχές όπου η πληροφορική δεν είναι "ανεπτυγμένη" έχεις όλο το πεδίο μπροστά σου να πουλήσεις πράγματα που δεν φαντάζονται οι πελάτες καν ότι υπάρχουν. Δείξτους πως μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή στο κινητό τους e-mail από τον Exchange σε πραγματικό χρόνο, πως μπορούν να έχουν τα αρχεία τους διαθέσιμα και τακτοποιημένα με το Sharepoint κλπ κλπ. Θα τα δεις στην πορεία :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω Dimitri.Ετσι ακριβως ειναι.Ο πωλητης πρεπει να δειχνει το δρομο εστω κ με το lab.Υπαρχουν τοσες δυνατοτητες και ειναι κριμα να μη χρησιμοποιουνται...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γεια σου Jimmy

 

 

 

 

 

Καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου, είναι μια αλήθεια οτι στην επαρχία

υπάρχει διαφορετικός τρόπος και λογική εργασίας για τους IT

professionals.

 

 

 

 

 

Προσπάθησε να μην αναλώνεσαι σε ασήμαντα πράγματα (το ποντίκι που έχει

3.90 σίγουρα θα σε ταλαιπωρήσει), αλλά πάντα να προσπαθείς να κρατάς

ικανοποιημένο τον πελάτη ακόμη και αν δεν το αξίζει... είναι δεδομένο

οτι σε 2-3 δουλειές θα μπεις μέσα (ειδικά τον πρώτο καιρό) αλλά η φήμη

είναι σημαντική στις μικρές πόλεις.

 

 

 

 

 

Σχετικά με παραγγελίες hardware μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου

αν χρειαστείς κάποια φτηνή μεταχειρισμένη λύση είτε είτε σε server,

workstation είτε σε κάτι άλλο καθώς δεν έχουμε εκπροσώπηση στην Λάρισα.

 

 

 

 

Καλές είναι οι super λύσεις των τετραπύρινων mega server αλλά δύσκολα

θα βρεις πάνω από 3-4 πελάτες που να τους χρειάζονται πραγματικά στην

όμορφη Λάρισα.   

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Φιλε GeorgeAtom ευχαριστω για τις ευχες.Η αληθεια ειναι οτι διανυουμε μια δυσκολη περιοδο και η επιχειρηση σου διευκολυνει την κατασταση.Εννοειται οτι θα ηθελα να προτεινω σε καποιον πελατη που δεν εχει αρκετα χρηματα μια λυση μεταχειρισμενου υλικου.Αυτα περνανε καποια τεστ πριν τα πουλησετε;Σε πειριπτωση που καποιο υλικο χαλασει μεσα σε 2-3 βδομαδες(ας πουμε οτι τοσο χρειαζεται για να φανει οτι δε βγαζει προβληματα) χωρις λογο υπαρχει δυνατοτητα αμεσης δωρεαν αντικαταστασης;Ας μιλησουμε εδω ανοικτα και οχι σε προσωπικο επιπεδο καθως εδω ολοι την ιδια δουλεια κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Kαλημερα ckotsidimos και ευχαριστω πολυ. Θα προσπαθησω οσο μπορω.Το κακο ειναι οτι στοχευω στην τελειοτητα με αποτελεσμα να χανω πολυ χρονο.Θα δω πως θα χρησιμοποιω καλυτερα το χρονο μου σιγα σιγα!Εφοσον εχω παρει τον δρομο των πιστοποιησεων, ειμαι σε σοβαρο δρομο και πιστευω πως μπορω να προτεινω μια πιο σοβαρη λυση..

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα Jimmy

 

 

 

 

 

Εμείς έχουμε βρει μια φτηνή ποιοτική λύση με τα μεταχειρισμένα για κάθε

πρόβλημα. Αναβαθμίσεις, αντικαταστάσεις, επιδιορθώσεις...

 

 

 

Με το μεταχειρισμένο δεν χρειάζεται να δεσμεύεις τον πελάτη σου να

αγοράσει ένα πανάκριβο καινούριο server ενώ την ίδια στιγμή μπορείς να

αυξήσεις τα δικά σου εργατικά... Αν παλιά χρέωνες 3000€ για hardware

και 1000€ για εργασία τώρα μπορείς να χρεώσεις 1000€ για hardware και

2000€ για εργασία. Βέβαια δεν δίνεις την ίδια χρηστικότητα στον πελάτη

σου όμως μπορείς να του δίνεις την επιλογή και (στις μέρες που ζούμε)

σίγουρα θα διαλέξει να πληρώσει λιγότερα και ας σου δίνει

περισσότερα... everybody is a winner...

 

 

 

Σίγουρα θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα απαιτείται η χρήση κάποιου

μηχανήματος τελευταίας τεχνολογίας (τα μεταχειρισμένα δεν είναι οne

size fits all) αλλά στην πλειοψηφία των γραφείων, καταστημάτων,

εγκαταστάσεων που στήνεις θα μπορείς να δίνεις πραγματικά

ανταγωνιστικές τιμές.   

 

 

 

 

 

Ο εξοπλισμός που αγοράζουμε προέρχεται είτε από εταιρείες Microsoft Authorised

Refurbisher του εξωτερικού είτε από αγορά stok σε

πολύ χαμηλές τιμές από ελληνικές εταιρίες είτε από δημοπρασίες. Δεν

ασχολούμαστε με unbranded hardware ή Turbo-X quality, αυτά τα αφήνουμε

για άλλους... δεν έχει νόημα να κόβω τα χέρια μου με κουτιά PC Innovator

όταν στην ίδια τιμή μπορώ να δίνω workstations IBM IntelliStation Z Pro

στην ίδια τιμή και να ενθουσιάζω τους φιγουρατζήδες πελάτες λιανικής

που θέλουν "μάρκα"...

 

 

 

 

Αγοράζουμε κυρίως HP, IBM, Dell, Cisco, Eizo αλλά μόνο αν

είναι σε άψογη κατάσταση και 100% λειτουργικά. Μετά απο τόσα χρόνια

στην δουλειά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι χρειάζεται εμπειρία για να

ξεχωρίσεις την σαβούρα από τα καλά.

 

 

 

 

 

Όλα τα προϊόντα μας καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 6 μηνών. Η

εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει τροφοδοτικά (βλάβες που προκαλούνται από την ΔΕΗ)

μπαταρίες, λογισμικό. Η εγγύηση δεν καλύπτει φθορές από αμέλεια, κακή

χρήση η κακή συντήρηση του προϊόντος.

 

 

 

 

Σχετικά με τις αντικαταστάσεις σε B2B πελάτες, επειδή πολλά μηχανήματα

(κυρίως server) που δίνουμε μπαίνουν σε mission critical εγκαταστάσεις 

κατανοούμε την ανάγκη να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση (και εμείς

εγκαταστάτες είμαστε). Για τον λόγο αυτό εφόσον το ανταλλακτικό υπάρχει

σε stock πρώτα το στέλνουμε και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί το παλιό

χάλασε... αν δεν υπάρχει σε stock ίσως να περιμένεις μερικές μέρες

μέχρι να το παραλάβεις...

 

 

 

 

 

Γενικότερα η αγορά των μεταχειρισμένων έχει μερικές ιδιαιτερότητες που

δεν τις αντιμετωπίζεις με τα καινούρια, οι τιμές δεν είναι σταθερές και

αυξομειώνονται συνεχώς το ίδιο και η προσφορά...

 

 

 

Ελπίζω να έδωσα αρκετές πληροφορίες σε όλους γι αυτό που κάνουμε και πως μπορεί να βοηθήσει στις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

 

Γιώργος

 

Link to comment
Share on other sites

Moυ αρεσε το οτι εχετε 6μηνη εγγυηση. Οσον αφορα τα mission critical απλα θα τους το λεω απο την αρχη πως εχουν τα πραγματα.Οποιος θελει παιρνει..Θα μιλησουμε και απο τηλεφωνο καποια στιγμη που θα εχω ξεμπερδεψει με το μαγαζι να σου πω τις ιδεες μου

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...