Jump to content

VIRTUAL SERVER - PORT FORWARDING


MCP
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα :)

Φαντάζομαι θα σας έχει τύχει να κάνετε port forwarding από την εξωτερική ip σας π.χ. 66.249.67.80 σε μια εσωτερική ip π.χ. 192.168.1.100 με θύρα 6464 και να πρέπει να βάλετε στον explorer 66.249.67.80:6464 για να γίνει η δουλειά. Είναι μια γνωστή διαδικασία για τους τεχνικούς.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Γιατί ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει port forwarding σε router που έχουν στο μενού αντί για port forwarding, virtual server? Το μόνο που γίνεται είναι να πατάω την τοπική ip και να μου βγαίνει μαζί με τη θύρα π.χ. 192.168.1.100:6464(εσωτερικά γίνεται η δουλειά) αλλά από την εξωτερική ip δε γίνεται δουλειά. Ο virtual server είναι για άλλο σκοπό;

Μπορείτε να μου προτείνετε ένα router που κάνει port forwarding κανονικά αλλά έχει και υποστήριξη για connx tv?? Το πρόβλημά μου είναι ότι γνωρίζω router που κάνουν την προώθηση αλλά δεν παίζουν το connx tv. Αυτά που παίζουν connx tv (router του ΟΤΕ, bautec, sagem) δεν κάνουν την προώθηση(bug? virtual server?).

Βασικά σε αυτή την περίπτωση θέλω να βλέπω από το ιντερνετ μια ip camera Axis.

Αν κάποιος γνωρίζει πραγματικά για τι πράγμα μιλάω ας μου πει γιατί στο google βγαίνουν όλα ρόδινα για την περίπτωσή μου ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ευχαριστώ, αν μπορείτε να μου απαντήσετε άμεσα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!

 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι κάτι δεν κάνεις καλά.
Δουλεέυι μια χαρά και με virtual server αν βάλεις στο router.
Τώρα πως θα το λύσεις και τι μπορεί να φταίει.

1. Firewall της σύνδεσης.
Μπες στο my.otenet.gr δώσε User name kai Pass της σύνδεσης και απενεργοποίησε το Firewall.

2. Βάλε ένα router που ξέρεις να το παραμετροποιήσεις.
Βάλε τα στοιχεία της σύνδεσής σου
Κάνε το ΝΑΤ και δες αν είναι ΟΚ.
Αν είναι ΟΚ θα το βρούμε πως γίνεται. Σε ενα ΠΡΟΠΟ πάντος που έχει ConnX TV Εγώ έκανα την κάμερα και παίζει.

Δεν θυμάμαι αν είναι virtual Server ή DMZ ή με port Forwarding.

Ο Virtual Server μεταφέρει όλες τις πόρτες πάνω στην ΙΡ που θα του πεις εσύ και σου μένει μόνο το Firewall των windows μετά για ασφάλεια.

Link to comment
Share on other sites

Το connex-tv δεν είναι virtual server με port forward. Εϊναι άλλο VC πάνω στην DSL. Αν θυμάμαι καλά το DSL κάθεται στο 8/35 ενώ το connex-tv κάνει ένα νέο VC στο 8/36. Έχω πολύ καιρό που το κατήργησα το Connex-tv και ίσως να μην το θυμάμαι καλά αλλά το port forward με virtual server & VC είναι 3 διαφορετικά πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδικασία με το port forwarding. Μάλιστα σε pc που γινόταν η δουλειά, έβαζα για δοκιμή router του ΟΤΕ με virtual server και είχα πρόβλημα.

1. To firewall το έβγαλα.

2. Δοκίμασα router που γνωρίζω και τη βλέπει την κάμερα απ'έξω κανονικά. Δοκίμασα και virtual Server(βασικά το μενού λέει port forwarding αλλά μέσα βγαίνει σε virtual server setup) και DMZ και  port Triggering. Παίζει να έτυχα σε bug?

3. Το firewall των windows μπορεί να με αποτρέψει απ'το να δώ την κάμερα; Θα πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξω την πόρτα;

Link to comment
Share on other sites

Στα νέα router του ΟΤΕ αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι virtual application αν δε κάνω λάθος το λένε. Εκεί φτιάχνεις μια νέα υπηρεσία(application) στην πόρτα που θες. Στη συνέχεια συνδέεις την υπηρεσία με κάποια ip ή mac address. (δεν έχω κάποιο router του οτε να σε βοηθήσω περισσότερο). Στο site του ΟΤΕ έχουν οδηγίες για όλα τα router πως κάνουν port forward. Γράψε το μοντελο που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ενδιαφέρεστε :)

Όλα αυτά τα έχω ελέγξει και τα έχω κάνει. Θα σας πω τη λύση του προβλήματος. Είναι κάτι που δε μου το ανέφερε κανένας συνεργάτης που ασχολείται με κάμερες, ούτε από τον ΟΤΕ οι τεχνικοί.

Τα πράγματα είχαν γίνει σωστά από την πρώτη φορά. Όμως το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο router δεν υποστηρίζει ΝΑΤ LOOPBACK που σημαίνει ότι από το τοπικό δίκτυο δεν μπορώ να βάλω την εξωτερική ip με τη θύρα και να μου δείξει την κάμερα. Εκτός του τοπικού δικτύου δουλεύει κανονικά.

Απλά επειδή με την εξωτερική ip του router έβλεπα το administration panel από το τοπικό δίκτυο, υπέθετα ότι θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά και το port forwarding π.χ. εξωτερικήip:6464.

Έτσι νόμιζα ότι δε δουλεύει ενώ αυτό δούλευε κανονικά από την αρχή! Απλά έπρεπε να το δοκιμάσω από άλλο δίκτυο εκτός αυτού που βρίσκεται το router.

Γνωρίζεται κάποιον εύκολο και άμεσο τρόπο να κάνω τον έλεγχο χωρίς να βρίσκομαι σε άλλο τοπικό δίκτυο;

Link to comment
Share on other sites

xaxa
Και είπα να το γράψω, αλλά ...
Εγώ πάντα δοκιμές κάνω κάνοντας remote Desktop σε κάποιο πελάτη, και από εκεί χτυπώ την real ip από το δίκτυο που βρίσκομαι εκείνη τη στιγμή.

Υπάρχουν πάντος σελίδες στο ιντερνετ που ελέγχουν αν μία πόρτα ή πολλές είναι ανοιχτή
πχ http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

http://canyouseeme.org/

http://openportchecker.com/ και άλλα πολλά

Link to comment
Share on other sites

Στις ρυθμίσεις του IE και του Firefox μπορείς να βάλεις κάποιο proxy. Μπορείς να βάλεις κάποιο open free πχ www.xroxy.com/proxylist.htm και να δεις μέσω εκείνου το site που θες. Εφόσον ο proxy είνα εκτός τότε στην ουσία γίνεται αυτό που θες.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την πρόσβαση από μέσα από το τοπικό είχα κ εγώ σε router της intracom (hol). Συγκεκριμένα είχα apache και γράφοντας την εξωτερική ip έπαιρνα το administration του router. 3 μέρες έσπασα το κεφάλι μου θεωρώντας ότι δεν κάνει σωστά το forward της 80. Τελικά τυχαία την τρίτη μέρα είχα στο κινητό απενεργοποιημένο το wifi και με την πρόσβαση μεσω δικτύου κινητής πηρα κανονικά την σελίδα! Κάπου εκει κατάλαβα τι παίζει. Το εκνευριστικό είναι ότι πρέπει να δίνω την τοπική Ip για να δώ τις αλλαγές που κάνω στο site!

 

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα ισχύουν σωστά αυτά που λέτε.

Ισχύει στην περίπτωση που έχετε μία Static IP.

Αν έχετε παραπάνω της μίας ΙΡ τότε όλα είναι ΟΚ. Και από μέσα και από έξω παίζουν όλα μια χαρά.

Αν όμως για θέμα κόστους βάζουμε μόνο μία static τότε πρέπει να κάνουμε αυτή την παραδοχή ότι από μέσα δεν θα παίζει σωστά ΕΚΤΟΣ και αν "μεταφέρουμε" την λύση στον DNS.
δηλαδή να ορίσουμε ένα όνομα για αυτό που θέλουμε να βλέπουμε και να κάνουμε δύο κινήσεις.
Στον real DNS που βλέπει ο κόσμος από έξω να κάνουμε μία εγγραφή πχ camera.company.gr με hostA Real IP
και στον μέσα DNS να δημιουργήσουμε μία ζώνη company.gr και να κάνουμε ενα hostA 192.168.1.χ thn IP της κάμερας.
Βέβαια θα πρέπει να έχουμε και κάτι σαν τον ISA για να μπορεί να καταλάβει το host name στην ίδια πόρτα ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να αλλάζουμε πόρτες.
Πάντος με την λύση του DNS θα παίζει και μέσα και έξω με το ίδιο όνομα και την ίδια πόρτα.
δλδ από έξω θα πατάς http://camera.company.gr:45678  ping camera.company.gr και θα σου δείχνει την Static IP
ενώ από μέσα θα πατάς και πάλι http://camera.company.gr:45678 αλλά στο ping camera.company.gr θα σου δείχνει 192.168.1.χ την εσωτερική ΙΡ της κάμερας.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...