Jump to content

Load Balance με 2 ISP


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχει κανείς υλοποιήσει Load Balancing με 2 ISP?

Περισσότερο με ενδιαφέρει το outbound load balance κυρίως για http traffic.

Αλλιώς θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να στέλνω τo http traffic από τον ένα ISP και όλη την υπόλοιπη κίνηση από τον άλλο (smtp, dns , pop3)?

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό μια τέτοια λύση. Κατέληξα σε δύο περιπτώσεις (μέσα από reviews και γνώμες σε fora):

Xrio UBM http://www.xrio.com/website/ (αγγλικό αλλά σχετικά ακριβό)

PePLink Balance http://www.peplink.com/products/balance-200-300/

Σεπτέμβρη που θα έχουμε ξεμπερδέψει με κάποια άλλα πράγματα προχωρώ σε αγορά. Μάλλον συσκευή με 3 DSL και πιο πιθανά την PePLink Balance που έρχεται σε αρκετά λογική τιμή. Δες και εσύ χαρακτηριστικά (διάβασε και αυτό το review http://gpsinformation.info/joe/routers/MultiWANroouters.html) και φαντάζομαι ότι θα βγάλεις άκρη. Η τιμή του PB300 με 3 DSL στην ολλανδία είναι αρκετά ελκυστική. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι θα πέσουν πολύ οι τιμές σε τέτοιες συσκευές τώρα που έχουν φτυνήνει τόσο οι DSL συνδέσεις. Για καλές λύσεις μπορείς να πάρεις δύο για fail-over...

Introducing PePLink Balance series of Dual-WAN and Multi-WAN routers

How is it different?

PePLink offers the only affordable link load balancers (dual-WAN and multi-WAN routers) with advanced, enterprise-grade features.

 


Features Benefits
green_tick.gif
Link Aggregation & Load Balance Faster, more reliable Internet made easy.

green_tick.gif
Drop-in Mode Easy, transparent installation


green_tick.gif
Integrated DNS Support of NS, A, MX, CNAME and TXT recordsgreen_tick.gif
VoIP, SIP, and Vonage® Support Fully compatible with major SIP-based VoIP providers. Enjoy your calls.
green_tick.gif
QoS for VoIP Better and clearer sound quality for your voice calls.

green_tick.gif
Session Binding Compatible with secure web, e-banking, and other applications.


green_tick.gif
Inbound Load Balancing Optimal use of two or more WAN links for incoming requests to your servers.green_tick.gif
Hardware High Availability Utmost service protection by deploying two PePLink Balance devices side-by-side with VRRP

ss-vrrp.png

 
Link to comment
Share on other sites

Αν αυτό που προτείνει ο Αντρέας σου φαίνεται πολύ ακριβό ή πολύ περίπλοκο, αρκει ένα παιχνίδι με το default gateway για να πετύχεις αυτό που θές.

Για παράδειγμα τον server και τον exchange μαζί με μια σειρά απο χρήστες τους βγάζεις απο έναν adsl router ενώ του υπόλοιπους χρήστες απο τον δεύτερο.

Με αυτό τον τρόπο smtp και dns μαζί με Http κίνηση επιλεγμένων χρηστών θα βγαίνει απο άλλο router ενώ οι λοιποί χρήστες και η Http κίνηση τους απο άλλον.

Με απλές ρυθμίσεις στον dchp server μπορείς να μοιράσεις το default gateway που θέλεις σε όποιος client επιθυμείς.

Link to comment
Share on other sites

Ο φίλος και συναγωνιστής ζητάει μάλλον link aggregation με rules για κίνηση ανά πρωτόκολλο - κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται με τον απλό τρόπο. Ή θα πάει στη λύση του Ανδρέα (υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες), ή θα παίξει με 802.3ad (υποστηρίζεται από Linux αλλά θέλει πολλή δουλειά).

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι η λύση στο πρόβλημα σου μπορεί να γίνει πι απλά. Linksys RV042 και κάποια vigor υποστηρίζουν load balance σε 2 γραμμές για το linksys και 4 για κάποια ακριβότερα μοντέλα του vigor. Οι τιμές είναι κάτω των 200 €. Υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά ακριβότερες. Βρήκα και μια η οποία ήταν software και δήλωνες τα routers που είχες σαν gateways όσα και αν ήταν αυτά αλλά δεν το δοκίμασα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση. Το PePLink Balance φαίνεται καλή λύση αν και θα πρέπει να δω και λίγο τις τιμές γιατί τα link θα είναι 34mbps και 24mbps και μάλλον πρέπει να παω σε enterprise. Τα gateways τα έχω αφήσει για τελευταία λύση γιατί στην ουσία δεν είναι load balancing. Linux δεν ακουμπάω! Το software που γράφεις Αpostolos ποιο ειναι; Είχα βρει πριν καιρό το RainConnect το οποίο νομίζω σταμάτησε να βγάνει και έκανε Load Balance με 2 ISP πάνω σε ISA Server. Πανάκριβο γύρω στα 4000 δολάρια και πολύ δύσκολο να το στήσεις γιατί ήθελε συγκεκριμένες κάρτες δικτύου που να υποστηρίζουν το  driver της RainConnect. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Link to comment
Share on other sites

To RainConnect εξαγοράστηκε από την EMC (την ίδια που εξαγόρασε και τη VMWare) και εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Προφανώς πήραν την τεχνογνωσία προς χρήση σε άλλα προϊόντα της εταιρείας. Κρίμα, για στην ουσία ήταν η μόνη λύση για WAN load balancing σε ISA.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τον ενδιαφέρει κυρίως το load balancing των εισερχομένων "κλήσεων" δηλαδή πρέπει με κάποιο τρόπο να διαχειρίζεται από το dns του τα requests και να τα στέλνει πίσω σα να φεύγουν από την ίδια διεύθυνση (ενώ έχει διαφορετικούς ISPs). Οι συσκευές που πρότεινα κάνουν αυτή την διαχείριση με ενσωματωμένο DNS server. Δεν είναι ούτε για μοίρασμα του φορτίου των εσωτερικών χρηστών, ούτε για bandwidth management, ούτε για fail-over λύση (αν και τα κάνουν όλα αυτά) γι'αυτό και είναι πιο ακριβές (αν και όχι πολύ ακριβότερες τελικά) λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

cisco 2800 ME WIC INTERFACE 

ΓΙΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

 ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ Χ550Ε (3 DSL )ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ http://www.watchguard.com/ LINUX BASE ,ME ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟ INTERFACE ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ Χ550-Χ750 ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 2 -6 DSL TA MIKRA X10 X20 X55  MEXRI 2

AN ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ,ASTARO , AN ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ LINUX ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ SMOTHWALL ,

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ZYXEL -VIGOR- ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 2 DSL ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω ταλαιπωρηθεί με το θέμα πολύ.

Έχω βρεί 2 λύσεις καθαρά λόγω κόστους.

1.Το vigor που προτάθηκε πριν το οποί είναι το μόνο που υποστηρίζει και 3g σαν ISP.(Παίζει τέλεια σαν backup σύνδεση με χρόνο κάτω του ενός δευτερολέπτου)

2.Ο PfSense ο οποίος δέχεται όσες κάρτες δικτύου του βάλεις και τις αναγνωρίζει όπως εσύ θα του πεις.Δεν είναι και μεγάλο δράμα για να τον στήσεις συν ότι έχει και πάρα πολλές άλλες λειτουργίες για να τις εφαρμόσεις όποτε θέλεις και νομίζεις ότι τις χρειάζεσαι.

 

Όποιος θέλει και έχει όρεξη ας ρίξει μια ματιά.

http://www.pfsense.org/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=43

 

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσεις το device για load balancing να έχεις υπόψη σου τα παρακάτω:

1) Ενδέχεται να έχεις προβλήματα με SSL Enabled Sites όπως Sites για Ε-Banking, έλεγξε το πρώτα ότι παίζει και δε σου σπάει τα connections.

2) Ενδέχεται να έχεις προβλήματα με sites που τοποθετούν cookie στο browser στο οποίο αποθηκεύουν την IP διεύθυνση, αν δεν κάνει το κόλπο o balancer σου να περνά τα requests σου απο την ίδια σύνδεση για όλη τη διάρκεια του session, θα έχεις απίστευτα προβλήματα.

3) Αν μπορείς μη βάζεις Proxy μετά το balancer σου προς το εσωτερικό σου δίκτυο και (ειδικά όταν κάνεις NAT στον proxy).

Αυτά απο μένα και απο την εμπειρία μου με το Linksys RV-042.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να σου πω πραγματικά.

Έχω βάλει 3 Vigor 2820 (φανταστικά μηχανάκια) και δεν μου έχουν κάνει κανένα παράπονο μέχρι τώρα και τρέχουν και e-banking, openvpn αλλά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

Σκέψου μόνο αυτό:moden(hellas-sat)-vigor2820n-server2003-server2008-asterisk-remote atlantis-απομακρυσμένες παραγγελίες με cosmote(2) vodafone (1) και το καλύτερο για το τέλος geovision gv-1480(16 καμερες χωρίς φωνή)

1 πελάτης hellasat-vodafone

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από την αρχική δημοσίευση κατά την άποψη μου για load-sharing μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει BGP και για δυναμικό load-sharing να δοκιμάσει προιόντα της Radware ή της F5.

 

Αν θέλουμε και inbound load-balancing με δύο παρόχους τότε το BGP είναι πολύ ακριβό και καλύτερα να πάμε σε ξεχωριστό προιόν της Radware, F5 ή ότι άλλο υπάρχει

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...