Jump to content

Το autoexec.gr πάει Βαρκελώνη (Ask the Experts Baby !!!)


Recommended Posts

Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο, διοργανώνεται απο την Microsoft συνήθως στην Βαρκελώνη, μια πολύ μεγάλη συνάντηση IT pros και Developers. Πρόκειται για το Teched. Εκεί μαζεύονται χιλιάδες κόσμου και παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στην πληροφορική.

Παραδοσιακά υπάρχουν κάποια άτομα , οι ειδικοί, που απαντάνε στις απορίες του κόσμου που παρακολουθεί το event και τον βοηθάνε να κάνει ακόμη και πρακτική εξάσκηση με τα νέα προιόντα. Αν και δεν το έχουμε διαφημίσει πολύ, τα τελευταία χρόνια, πηγαινει ως "ειδικός", ο πρωτεργάτης του autoexec.gr, ο Αντρέας Τσούχλαρης ώς MVP στα Mobiles. Η επιλογή κάποιου ως ειδικού, δεν είναι απλή υπόθεση, διότι δηλώνουν συμμετοχή δεκάδες άτομα (MPV και MCT) απο Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να σε επιλέξουν.

Φέτος είπαμε να δηλώσουμε συμμετοχή, όλοι οι Moderators του autoexec.gr, και ότι γίνει. Και μαντέψτε...μας διάλεξαν όλους. !!!. Απίστευτο και όλως αληθινό. Αφού πέρασα μια εβδομάδα , για να μάθω αν έχουμε κανένα διαπλεκόμενο στους Γερμανούς και Ολλανδούς που κάνουν την επιλογή. (Το ψάχνουμε ακόμη)

Τελικά, στην ομάδα του Ask the Experts στo Teched 2008 IT Pros (πρώτη εβδομάδα) πάνε οι:

1. Ανδρεας Τσούχλαρης (MVP Mobile)

2. Θανάσης Κλαδάκης (MCT, MVP Exchange)

3. Δημήτρης Παπίτσης (MCT, MVP Security)

4. Χρήστος Σπανουγάκης (MCT) ----UPDATED και MVP Directory Services απο 01/10/2008

Και την δεύτερη εβδομάδα στους "άλλους" θα είναι οι:

1. Παναγιώτης Καναβός (Sharepoint)

2. Κώστας Πάντος (MVP ASP.NET)

3. Μάνος Κελαιδίτης (MCT, MVP VB)

και άλλοι (όπως θα τους μαθαίνουμε θα σας ενημερώνουμε)...Μιλάμε για πολύ Ελλάδα εκει πέρα.

Επομένως το autoexec.gr θα βοηθήσει και θα επιλύσει απορίες και εκτός Ελλάδας σε κοινό απο σχεδόν όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για διάκριση του forum μας. Οσοι απο Ελληνικές εταιρίες βρεθείτε εκεί, αναζητήστε στους θαλάμους Ask The Experts το autoexec.gr. Κάποιος απο τα μέλη του θα είναι εκεί.

Ευχομαι του χρόνου να πάμε περισσότεροι.

 

Link to comment
Share on other sites

Και φυσικά όσοι θα έρθετε στην Βαρκελώνη, στείλτε με pm κινητό για να βρεθούμε και για βραδυνή εξόρμηση. Ο Κλαδάκης θα μας πει πως στήνεται ένας Exchange με ασφάλεια...

Link to comment
Share on other sites

Καλά που πάτησα για να κάνω join και θυμήθηκα ότι δεν είχα κάνει καν το registration. Είχα έτοιμα εισιτήρια, δωμάτιο κλπ. και δεν είχα κάνει το πιο βασικό...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι έχει κανείς άποψη; Ποιο είναι ένα ενδεικτικό κόστος της υπόθεσης Βαρκελώνη; Φυσικά εννοώ εκτίμηση συνολικού κόστους, έξοδα διαμονής, αεροπορικά κ.λπ.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Εισιτήριο  βρίσκεις από 200 ευρώ με vueling (μονο online) αλλά για συγκεκριμένες μέρες μέχρι όσο μπορεί να πάει (αν καθυστερήσεις και άλλο). Τσέκαρε ενδεικτικά στο airtickets.gr (εκει δεν σου βγάζει το vueling και τις άλλες low budget).

Ξενοδοχείο υπάρχει (πάλι όσο πιο κοντά στις ημερομηνίες τόσο πιο δύσκολα) από 50-60 το βράδυ για μονόκλινο τρύπα αλλά αξιοπρεπές μέχρι ... Booking.com αλλά προσοχή να μην είναι σε "άλλη πόλη" και θέλεις 2 ώρες κάθε πρωί. Συστήνετε κάτι κοντά σε μετρό για να μην έχεις έξοδα ταξί.

Με το registration (κόστη στο site της teched) παίρνεις και κάρτα για το μετρό για την διαμονη΄σου εκεί οπότε αν σε εξυπηρετεί το μετρό δεν πληρώνεις τίποτα άλλο.

Για το φαγητό φροντίζει κυρίως η Microsoft. Πρωινό, μεσημεριανό και κάποια βραδυνά είναι δικά τους. Ελάχιστα θέλεις παραπάνω.

Για τα τσιγάρα σου φροντίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα νέα μέτρα καπνίζεις λιγότερο (αν καπνίζεις) και κερδίζεις χρήματα για να αγοράσεις έναν server 2008 ακόμη...

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος του ίδιου του teched είναι λίγο τσιμπιμένο όμως 2.245 η συμμετοχή. (Sessions, και 3 γευματα)

Οπότε έχουμε αεροπορικά 200 ευρω

Διαμονή 300 - 400 ευρώ

και συμμετοχή 2245 ευρώ

Είχε προσφορές για early bird αλλά τώρα τέλος.

Ευτυχώς όσοι επιλέχθηκαμε για Ask The Experts δεν πληρώνουμε την συμμετοχή.

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος του ίδιου του teched είναι λίγο τσιμπιμένο όμως 2.245 η συμμετοχή. (Sessions, και 3 γευματα)

Είχε προσφορές για early bird αλλά τώρα τέλος.

 

Νάσο, τουλάχιστον για το TechEd Developer υπάρχει μια έξτρα προσφορά για την Ελλάδα, €500 ευρώ φτηνότερα, όπως έχουμε και με έντονα γράμματα στις δημοσίευση του event στο dotNETZone.gr. Μου φαίνεται παράδοξο, να υπάρχει αυτή η προσφορά για το TechEd Developer και μόνο... Θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη και για το TechEd IT Pros.

O Ανδρέας θα είναι Βαρκελώνη πρώτη βδομάδα; [6] Γιατί είμαι τις εντύπωσης ότι θα είναι με τους "άλλους"; [:D]

 

George J.

 

Link to comment
Share on other sites

Κρυπτο-ΙΤ; "άλλοι"; Τι γίνεται εδώ; Μιλήστε ξεκάθαρα! Εμείς είμαστε εδώ IT Pros (και εγώ αφού δεν αναπτύσω προσωπικά πλέον τίποτα - στο dotnetzone.gr βέβαια λέω άλλα...) και την πρώτη εβδομάδα είναι το TechEd IT Pros. Άλλαξε η σειρά φέτος για να ξεκινάμε δυναμικά "εμείς" και να μας μαζεύετε απο τα μπαρ "εσείς" οι developers.

Δυστυχώς αν και τα έχω κανονίσει όλα για Βαρκελώνη, σήμερα έμαθα ότι παίζει να είμαι εκτάκτως σε άλλη ήπειρο εκείνες τις μέρες. Ελπίζω να μην χάσω το conference γιατί υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσω όπως web farm scalabity, sharepoint, WM (φυσικά) και security όπως πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Η πληροφορία είναι εξακριβωμένη, μιας και προέρχεται από πολύ "μέσα" (λέγε με Μάρθα) και η έκπτωση μπαίνει μόνη της όταν κάποιος δηλώσει ότι είναι από την Ελλάδα...

 

George J.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την πληροφορία θα ήταν καλό ο κόσμος να την ήξερε από νωρίτερα. Για παράδειγμα από αρχές Σεπτέμβρη. Δεν νομίζω ότι προλαβαίνει πλέον κανείς να κανονίσει να λείψει από τη δουλειά, να κλείσει εισιτήρια, ξενοδοχεία (καλή τύχη!) σε δύο εβδομάδες!

Μπορεί για μία εταιρεία να μήν είναι μεγάλη η διαφορά τα 500 ευρώ, με την έννοια ότι αν δεν σε στείλει με τα 2245 δεν θα σε στείλει και με τα 1745. Για ένα ιδιώτη όμως η διαφορά είναι όσο ένα φθηνό ξενοδοχείο (και δεν είναι φθηνοί τρομάρα τους!). Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι πολλές εταιρείες νομίζουν ότι κάνουν χάρη στον υπάλληλο αν τον στείλουν, και δεν καταλαβαίνουν ότι ειδικά το IT Forum είναι μία φοβερή ευκαιρία για διασυνδέσεις και συνεργασίες, πιστεύω πολλοί θα ήθελαν να πάνε μόνοι τους αν βγαίνουν τα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη συμφωνώ απόλυτα. Οσο μπορούμε απο τη μεριά μας, τουλάχιστον για το επόμενο Teched θα πρεπει να ξεινήσουμε την ενημέρωση απο πολύ νωρίς.

Από την άλλη πλευρά, το ξέρεις και το ελάττωμα της φυλής...είμαστε την τελευταίας στιγμής

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξαναθυμίζω, αν κάποιος έρχεται στην Βαρκελώνη ας στείλει ένα pm για να ανταλλάξουμε κινητά (τους αριθμούς μόνο - το i600 μου δεν το αλλάζω με τίποτα). Εγώ θα είμαι Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή στο ATE booth για Windows Mobile.

Link to comment
Share on other sites

Βαρκελώνη είναι κορυφαία πόλη (να πάτε στο Bagdat :-ρ) και το TechEd ένα από τα καλύτερα events της MS.

 

Συγχαρητήρια σε όλους όσους θα πάτε φέτος - εάν και βλέποντας από τα ονόματα δεν είναι τυχαίο που σας έχουνε πάρει όλους -όλοι είσαστε 1 και 1 στον χώρο - και θα δείτε ότι εάν και έχει την μιζέρια της η Ελλαδίτσα μας, έχουμε ταλεντάρες στο ΙΤ που δεν έχουν να ζηλέψουνε τίποτα από τους αντίστοιχους του εξωτερικού! Να πάτε να τους δείξετε τι σόι Experts έχουμε εδώ! :-D

 

Δυστυχώς δεν θα είμαι εκεί φέτος να σας δώ από κοντά - και κρίμα γιατί θα έχει πολύ ντόρο γύρω από Windows 7 και θα γούσταρα πολύ να κάνω 1-2 παρουσιάσεις... αλλά που θα πάει - θα τα πούμε την επόμενη χρονιά από κοντά...

 

Καλά να περάσετε!!!

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...