Jump to content

Sarafian

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Sarafian's Achievements

  1. Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω μια παρουσίαση. Εκπληκτικό εργαλείο. Με κάποιους συμβιβασμούς κάνεις απίστευτα πράγματα.
  2. Στο μεταξύ έχω ψάξει το ιντερνετ και όλες οι οδηγίες αναφέρονται στο αν τα pipes και το tcp και τα firewall είναι ενεργά. Όμως ο συνδυασμός που αποτυγχάνει αλλά και το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι πετυχαίνουν ακυρώνει την πιθανότητα τέτοιων προβλημάτων. Σχετικό link πάντως με αναφορά στο HResult 0x1A, Level 16, State 1 βρήκα μόνο σε αυτό το link http://www.tech-labs.net/Lab/LabScript/78 αλλά δεν φαίνεται να σχετίζεται τελικά
  3. Στο χώρο μας έχουμε ένα μηχάνημα (SQLM) με αρκετά sql 2008 R2 instances σηκωμένα. Τα instances είναι παράδειγμα SQLM\Dev SQLM\Test SQLM\Tools Όλοι οι χρήστες στην εταιρία μπαίνουμε με windows authentication. Από το δικό μου μηχάνημα και μόνο μέσω της γραμμής εντολών δεν μπορώ να μπω μέσω της εντολής sqlcmd -S SQLM\test Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κανένας χρήστης του domain από το μηχάνημα μου δεν μπορεί να συνδεθεί με αυτή την εντολή. Μπορούμε όλοι όμως να συνδεθούμε στα υπόλοιπα instances. Στο συγκεκριμένο instance δεν μπορούμε να μπουμε ούτε με τον sa πχ από το μηχάνημα μου. Όλοι οι χρήστες του domain από άλλα μηχανήματα μπορούν σε όλα τα instances. Όλοι οι χρήστες του domain από το μηχάνημα μου μπορούν σε όλα τα instances μέσω SSMS. Το μήνυμα λάθους που βγαίνει είναι HResult 0x1A, Level 16, State 1 Client unable to establish connection because an error was encountered during handshakes before login. Common causes include client attempting to connect to an unsupported version of SQL Server, server too busy to accept new connections or a resource limitation (memory or maximum allowed connections) on the server. Sqlcmd: Error: Microsoft SQL Server Native Client 10.0 : Client unable to establish connection. HResult 0x2746, Level 16, State 1 TCP Provider: An existing connection was forcibly closed by the remote host. Sqlcmd: Error: Microsoft SQL Server Native Client 10.0 : Client unable to establish connection due to prelogin failure. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σημασία αλλά το αναφέρω Προσφάτως το instance του Test είχε κάτι προβλήματα με χώρο και έμειναν όλες οι βάσεις σε restoring. Τελικά την επανέφεραν κάνοντας copy όλα τα αρχεία των βάσεων και το ίδιο το execiution directory του instance. Το πρόβλημα είναι πολύ περίεργο, γιατί αφορά μόνο συνδυασμό δικό μου μηχάνημα-sqlcmd-συγκεκριμένο instance.
  4. Το VS2008 αν το θυμάμαι καλά πειράζει το web.config μόνο του αν τρέξεις το site κάτω από iis.
  5. Στην Ελλάδα έχουμε μια διαστραμένη της έννοιας του δωρεάν και τσάμπα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι όταν σαν λαός το donation απλά δεν το πατάμε ποτέ, ενώ ένας μέσος ξένος αν του φαίνεται χρήσιμη υπηρεσία σίγουρα θα δώσει έστω και ένα ευρώ πχ. Το παραπάνω (donation) είναι από τα ζητήματα που θεωρώ αρνητικά και στον εαυτό μου.
  6. Και ξεχάσαμε να αναφέρουμε τους Έλληνες Καθηγητές των Πανεπιστημίων που έχουν την ίδια συσχέτιση στο μυαλό τους μεταξύ του "τσάμπα" και δωρεάν, με τους φοιτητές τους!
  7. Blackman, στο κείμενο σου αναφέρεις όλα τα επιχειρήματα που έχω σχετικά με το open-source από το Πανεπιστήμιο. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει επιχειρηματικό μοντέλο πίσω από το open source. Η διαφωνία μου πάντα υπήρξε εν ολίγοις στο "τίποτε δεν γίνεται στο τσάμπα". Δεν ξέρω για το εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα η έννοια open source είναι συνιφασμένη με το τσάμπα, εξού και ότι πολλές εταιρίες πουλάνε λύσεις με μηδενικό κόστος αλλά όσον αφορά τα κέρδη και συμπεριφορά κουβέντα να γίνεται. Όλη επιχειρηματολογία των Ελλήνων φοιτητών ήταν πάντα βασισμένη στο τσάμπα, καλλιτεχνικά και δωρεάν, σχεδόν με καμιά αναφορά και κατανόηση στο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά και στα πνευματικά δικαιώματα που σχετίζονται με αυτό. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρά και μεγάλα open source projects που να μην έχουν τουλάχιστον οικονομική στήριξη έμμεση ή άμεση από σοβαρά κεφάλαια. Για παράδειγμα στο codeplex, τα πιο σοβαρά αυτών έχουν δημιουργηθεί από ομάδες που απαρτίζονται από ανθρώπους οικονομικών συμφερόντων Microsoft. Δεν το θεωρώ κακό, αλλά μετονομάσαμε τον Γιώργο σε Γιωργάκι και κάτι έγινε! Άλλωστε έτσι δεν δουλεύουν πάντα τα κεφάλαια? Απλά τα παρουσιάζουν διαφορετικά, να κάνουμε χαρούλες εμείς οι εργαζόμενοι.
×
×
  • Create New...