Jump to content

Sarafian

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Blog Comments posted by Sarafian

  1. Στην Ελλάδα έχουμε μια διαστραμένη της έννοιας του δωρεάν και τσάμπα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι όταν σαν λαός το donation απλά δεν το πατάμε ποτέ, ενώ ένας μέσος ξένος αν του φαίνεται χρήσιμη υπηρεσία σίγουρα θα δώσει έστω και ένα ευρώ πχ.

     

    Το παραπάνω (donation) είναι από τα ζητήματα που θεωρώ αρνητικά και στον εαυτό μου.

  2. Και ξεχάσαμε να αναφέρουμε τους Έλληνες Καθηγητές των Πανεπιστημίων που έχουν την ίδια συσχέτιση στο μυαλό τους μεταξύ του "τσάμπα" και δωρεάν, με τους φοιτητές τους!

     

     

  3. Blackman, στο κείμενο σου αναφέρεις όλα τα επιχειρήματα που έχω σχετικά με το open-source από το Πανεπιστήμιο.

     

    Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει επιχειρηματικό μοντέλο πίσω από το open source. Η διαφωνία μου πάντα υπήρξε εν ολίγοις στο "τίποτε δεν γίνεται στο τσάμπα".

     

    Δεν ξέρω για το εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα η έννοια open source είναι συνιφασμένη με το τσάμπα, εξού και ότι πολλές εταιρίες πουλάνε λύσεις με μηδενικό κόστος αλλά όσον αφορά τα κέρδη και συμπεριφορά κουβέντα να γίνεται. Όλη επιχειρηματολογία των Ελλήνων φοιτητών ήταν πάντα βασισμένη στο τσάμπα, καλλιτεχνικά και δωρεάν, σχεδόν με καμιά αναφορά και κατανόηση στο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά και στα πνευματικά δικαιώματα που σχετίζονται με αυτό.

     

    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρά και μεγάλα open source projects που να μην έχουν τουλάχιστον οικονομική στήριξη έμμεση ή άμεση από σοβαρά κεφάλαια. Για παράδειγμα στο codeplex, τα πιο σοβαρά αυτών έχουν δημιουργηθεί από ομάδες που απαρτίζονται από ανθρώπους οικονομικών συμφερόντων Microsoft.

     

    Δεν το θεωρώ κακό, αλλά μετονομάσαμε τον Γιώργο σε Γιωργάκι και κάτι έγινε! Άλλωστε έτσι δεν δουλεύουν πάντα τα κεφάλαια? Απλά τα παρουσιάζουν διαφορετικά, να κάνουμε χαρούλες εμείς οι εργαζόμενοι.

×
×
  • Create New...